Παρασκευή, Σεπτέμβριος 20, 2019
More
  Αρχική Μεταφρασμένη Λογοτεχνία Η Σκιά του Ανέμου - Carlos Ruiz Zafón

  Η Σκιά του Ανέμου – Carlos Ruiz Zafón

  -

  Η Σκιά του Ανέμου

  Προσωπική άποψη: Μαργιωρής Βαγγέλης

  Στο βιβλίο «Η Σκιά του Ανέμου», ο Θαφόν ταξιδεύει τον αναγνώστη στην Ισπανία του μεσοπολέμου, του εμφυλίου και του Β΄Παγκοσμίου Πολέμου. Μέσα από την ιστορία του Ντανιέλ, ενός δεκάχρονου αγοριού, ο συγγραφέας ζωγραφίζει με τις λέξεις την πρωτεύουσα της Καταλονίας, σε μια εποχή όπου η βία, η φτώχεια και η πολιτική αστάθεια απλώνονται σα μαύρο σάβανο πάνω από την πόλη.

  Ο Θαφόν, με εκπληκτική μαεστρία και όχημα και εργαλείο ένα βιβλίο, γράφει για τον Ντανιέλ, ενώ ταυτόχρονα αφηγείται την ιστορία του Χουλιάν Καράξ, ενός συγγραφέα με ιδιαίτερο ταλέντο και αρκετά μπλεγμένο παρελθόν.

  Η Σκιά του ανέμου

  Η πλοκή στην ιστορία ακολουθεί μια καλά ορισμένη κλιμάκωση με αποκορύφωμα τα τελευταία κεφάλαια, όπου πραγματικά δεν μπορείς να σταματήσεις να διαβάζεις.

  Η πόλη είναι μουντή και καταθλιπτική. Η βροχή που πέφτει μοιάζει αδιάκοπη. Περπατάς στα στενά και στις πλατείες, δίχως να μπορείς να απολαύσεις τη διαδρομή. Τα σπίτια των κοινών ανθρώπων, βουλιάζουν στις σκιές και στην υγρασία. Οι επαύλεις ξεχασμένες, εγκαταλελειμμένες στο έλεος των αναρριχητικών φυτών. Αυτή τη φορά το ταξίδι στη Βαρκελώνη κρύβει διαφορετικές εκπλήξεις!

  Όλο το βιβλίο αποτελεί μια πολιτιστική και ιστορική περιγραφή της Βαρκελώνης. Οι ήρωες, πιστοί στην πραγματικότητα που μπορεί να δημιουργήσει ένας εμφύλιος, αγγίζουν ακραίους ρόλους. Προκαλούν είτε την υπέρμετρη συμπάθεια είτε την απέχθεια. Οι απόκληροι και οι ηττημένοι του εμφυλίου μοιράζονται τον ίδιο χώρο με τους ρουφιάνους και τους βασανιστές τους. Σαν αλληγορία, ο βαρύς καιρός της βροχής, της υγρασίας και του κρύου, έρχεται και ταιριάζει με τις μαύρες ψυχές των κατοίκων.

  Ένα πραγματικά υπέροχο μυθιστόρημα που αξίζει να διαβαστεί από όλους

  Περίληψη: Κρυμμένο στην καρδιά της παλιάς πόλης της Βαρκελώνης βρίσκεται το Κοιμητήριο των Λησμονημένων Βιβλίων, μια λαβυρινθώδης βιβλιοθήκη με ξεχασμένους τίτλους που δεν εκδίδονται πια. Σ’ αυτή τη βιβλιοθήκη οδηγείται από τον πατέρα του ο δεκάχρονος Ντανιέλ για να επιλέξει ένα βιβλίο από τα ράφια. Διαλέγει τη Σκιά του ανέμου του Χουλιάν Καράξ.

  Καθώς ο Ντανιέλ μεγαλώνει, διάφοροι άνθρωποι φαίνεται να ενδιαφέρονται για το εύρημά του. Μια νύχτα, ενώ περιπλανιέται στους δρόμους, τον πλησιάζει μια φιγούρα που του θυμίζει έναν ήρωα από τη Σκιά του ανέμου. Ο άνδρας αυτός προσπαθεί να εντοπίσει όλα τα έργα του Καράξ για να τα κάψει. Αυτό που αρχίζει ως μια υπόθεση λογοτεχνικής περιέργειας, εξελίσσεται σε έναν αγώνα για την ανακάλυψη της αλήθειας πίσω από τη ζωή και το θάνατο του Χουλιάν Καράξ.

  Η Σκιά του ανέμουΣτοιχεία Βιβλίου

  Τίτλος: Η Σκιά του Ανέμου

  Συγγραφέας: Κάρλος Ρουιθ Θαφόν

  Εκδόσεις: Ψυχογιός

  ISBN: 978-960-496-781-0

  Ημ. Έκδοσης: 08/11/12

  Επεξεργασία εικόνας: Παναγιώτα Γκουτζουρέλα

  Θεματοφύλακες Λόγω Τεχνών
  Είμαστε μια ομάδα ανθρώπων που αγαπάμε τις λέξεις σε όποια τους μορφή κι αν τυπώνονται: άρθρα, ειδήσεις, λογοτεχνία, ποίηση και δραστηριοποιείται στο διαδίκτυο. Σας ενημερώνουμε για δραστηριότητες παλιές και καινούριες. Ελάτε μαζί μας να παίξουμε με τα λόγια που γράφονται!

  Απάντηση