Παρασκευή, 15 Οκτωβρίου, 2021
More
  ΑρχικήΠαιδική ΛογοτεχνίαΗλικίες 0-5Η Χρυσομαλλούσα και μόνο ένας αρκούδος - Leigh Hodgkinson

  Η Χρυσομαλλούσα και μόνο ένας αρκούδος – Leigh Hodgkinson

  -

  Η Χρυσομαλλούσα και μόνο ένας αρκούδος

  Προσωπική άποψη: Αγγελίνα Παπαθανασίου

  Νομίζω ότι όλοι γνωρίζετε το παραμύθι με τη Χρυσομαλλούσα και τις τρεις αρκούδες. Το παραμύθι  όπου το μικρό κορίτσι, η Χρυσο-μαλλούσα, χάθηκε στο δάσος και τρύπωσε στο σπίτι μιας οικογένειας αρκούδων.

  Η έξυπνη και αστεία συνέχεια ενός αγαπημένου παραμυθιού, από μία βραβευμένη εικονογράφο

  Η Χρυσομαλλούσα και μόνο ένας αρκούδος Το βιβλίο της Leigh Hodgkinson «Η Χρυσομαλλούσα και μόνο ένας αρκού-δος» που κυκλοφορεί από τις εκδόσεις Ίκαρος, θα μπορούσαμε να πούμε ότι είναι η συνέχεια του γνωστού παραμυθιού που σας ανέφερα στην αρχή.

   

  Ένα αρκουδάκι χάνεται σε μια μεγάλη πόλη με πολλά φώτα, κορναρίσματα και μαρσαρί-σματα. Τρυπώνει σε ένα πανύψηλο πύργο και βρίσκει καταφύγιο σε ένα διαμέρισμά του. Μπορείτε να μαντέψετε  τον ιδιοκτήτη αυτού του σπιτιού;

  Πάρα πολλά κορναρίσματα και σχεδόν καθόλου κελαϊδίσματα.

  Ο Αρκούδος τρόμαξε λίγο και τα χνουδωτά του πόδια άρχισαν να τρέμουν.

   

  Ένα παραμύθι με πολύ όμορφη εικονογράφηση από την βραβευμένη Leigh Hodgkinson που θα λατρέψουν οι μικροί αναγνώστες. Μια ιστορία που σίγουρα θα θέλουν να την διαβάσουν ξανά και ξανά απολαμβάνοντας τις περιπέτειες του Αρκούδου στη μεγάλη πόλη.

  «Ίσως το καλύτερο που έχω να κάνω σκέφτηκε κοιτώντας τριγύρω, είναι να χωθώ στον ψηλομύτη πύργο και να γλιτώσω απ’ αυτό το φοβερό σαματά».

  Περίληψη: Όλοι ξέρουμε ότι όταν η Χρυσομαλλούσα τα έκανε άνω κάτω στο σπίτι των τριών αρκούδων την αποχαιρέτησαν με μεγάλη ανακούφιση. Αναρωτηθήκατε όμως ποτέ τι έγινε μετά; Χρόνια αργότερα το αρκουδάκι χάνεται μέσα στη μεγαλούπολη, και μαντέψτε ποια  συναντάει! Η έξυπνη και αστεία συνέχεια ενός αγαπημένου παραμυθιού, από μία βραβευμένη εικονογράφο.

  Στοιχεία βιβλίου:

  Η Χρυσομαλλούσα και μόνο ένας αρκούδοςΤίτλος: Η Χρυσομαλλούσα και μόνο ένας αρκούδος

  Συγγραφέας: Leigh Hodgkinson

  Εκδόσεις: Ίκαρος

  Ηλικία: 3+ ετών

  Ά έκδοση: 2012 

  Σελίδες: 32 

  ISBN: 978-960-9527-23-1

  ΑΦΗΣΤΕ ΜΙΑ ΑΠΑΝΤΗΣΗ

  Please enter your comment!
  Please enter your name here