Κυριακή, 22 Αυγούστου, 2021
More
  ΑρχικήΣειρές: Ελληνική ΛογοτεχνίαΤα Βατράχια (Σκοτεινά Νερά #1) - Δημήτρης Σίμος

  Τα Βατράχια (Σκοτεινά Νερά #1) – Δημήτρης Σίμος

  -

  Τα Βατράχια

  Προσωπική άποψη: Βαγγέλης Μαργιωρής

  Το πτώμα ενός κοριτσιού που ανασύρει από τη θάλασσα ένας ψαράς είναι η άκρη από την μπερδεμένη ιστορία που θα πρέπει να λυθεί. Στην Εύβοια, τα πράγματα ίσως και να μην είναι τόσο ήσυχα ή αθώα, όσο θα πιστεύαμε…

  Η γρήγορη αφήγηση και η άμεση είσοδος στην ιστορία είναι αναμφίβολα προσόντα για ένα καλό αστυνομικό βιβλίο. Τα βατράχια του Δημήτρη Σίμου διαθέτουν και τα δύο αυτά προτερήματα. Φυσικά, το βιβλίο δεν μένει εκεί.

  Ο συγγραφέας δημιουργεί τον αστυνόμο Καπετάνο, ο οποίος με τη σειρά του, από τις πρώτες σελίδες, σε παίρνει από το χέρι για μια βόλτα στην Εύβοια. Χαρακτήρας ήρεμος αν και μονίμως άυπνος, σίγουρα υπαρκτός, δίχως κάποιο κουσούρι (π.χ. αλκοολισμού) ταξιδεύει τον αναγνώστη στην περιοχή του και στην ιστορία που εκτυλίσσεται. Και το κάνει με τρόπο τέτοιο που δεν θέλεις να τελειώσει το ταξίδι! Αφήγηση σε πρώτο πρόσωπο, αυθεντικοί, ρεαλιστικοί διάλογοι και μια σειρά από χαρακτήρες ζωντανούς κι ανθρώπινους. Σε όλα αυτά προσθέστε και μία δευτερεύουσα ιστορία του παρελθόντος, τη σύνδεση της οποίας δεν μπορεί κανείς να ανιχνεύσει μέχρι το τέλος.

  Τα μηλίγγια μου χτύπαγαν με μια αίσθηση απόκοσμη, σαν μέσα στα σκοτάδια του μυαλού μου λυσσασμένα σκυλιά να αγωνίζονται να βγουν στο φως. Τα άκουγα, γρύλιζαν θυμωμένα, έξυναν πίσω από τα αυτιά μου, νυχιά με τη νυχιά φανέρωναν τους φόβους που έθαψα στο χώμα.

  Ένα πραγματικά υπέροχο αστυνομικό βιβλίο, που διατηρεί τη δυναμική και την έντασή του, από τη πρώτη μέχρι την τελευταία σελίδα του. Ίσως δε, επειδή κινείται σε περιβάλλον γνώριμο, να αισθάνθηκα μια οικειότητα στις σελίδες του, που δεν έχω βρει σε άλλα αστυνομικά. Θεωρώ λοιπόν την ανάγνωσή του, τουλάχιστον επιβεβλημένη!

  Περίληψη: Χαλκίδα 2010

  To ποτάμι φουσκώνει. Τα βατράχια ετοιμάζονται για το τραγούδι τους. Μια δεκατετράχρονη μαθήτρια ανασύρεται νεκρή από τα παγωμένα νερά του Ευβοϊκού. Η υπόθεση επαναφέρει τον αστυνόμο Χρήστο Καπετάνο στη δράση, κάνοντας τη σύλληψη του δολοφόνου να φαντάζει ως η μόνη ευκαιρία για τη λύτρωση.
  Χρόνια θαμμένα μυστικά και απόκρυφες ιστορίες μιας μικρής κοινωνίας παραμένουν στο σκοτάδι μέχρι την ώρα της αποκάλυψης.
  Αλιβέρι 1984
  Δημήτρης και Αμαρυλλίς. Δυο αδέρφια χωρίς δεσμό αίματος να τους συνδέει. Ένας κήπος γεμάτος λάσπη. Η μετάβαση μιας οικογένειας από την ευημερία στη φτώχια. Πώς ένα ένοχο μυστικό θα χωρίσει αλλά και θα ενώσει τις ψυχές τους;
  Δύο σκοτεινές ιστορίες, ένα αναπάντεχο τέλος.
  Το βραβευμένο μυθιστόρημα του Δημήτρη Σίμου Τα Βατράχια είναι το πρώτο βιβλίο της  σειράς Σκοτεινά Νερά με ήρωα τον αστυνόμο Καπετάνο. 
  Στο βιβλίο περιλαμβάνονται διηγήματα τριών καταξιωμένων συγγραφέων της αστυνομικής λογοτεχνίας:
  Μικρά Εγκλήματα της Οδού Δράκου της Χίλντας Παπαδημητρίου
  Καντίνα «Ο Σάββας» του Δημήτρη Μαμαλούκα
  Η Δεξαμενή του Βαγγέλη Γιαννίση

  Τα ΒατράχιαΣτοιχεία βιβλίου:

  Τίτλος: Τα Βατράχια (Σκοτεινά Νερά #1)

  Συγγραφέας: Σίμος Δημήτρης

  Εκδόσεις: Bell / Χαρλένικ Ελλάς

  ISBN: 978 960 507 113 4

  Αριθμός Σελίδων: 336

  Έτος Έκδοσης: 2018

  Επεξεργασία εικόνας: Νάντια Κίσκα

  ΑΦΗΣΤΕ ΜΙΑ ΑΠΑΝΤΗΣΗ

  Please enter your comment!
  Please enter your name here