Τετάρτη, 4 Οκτωβρίου, 2023
More
  ΑρχικήΠαιδική ΛογοτεχνίαΗλικίες 4-6Η Ραλλού των αστεριών - Λητώ Παπαθανασίου-Τσακίρη

  Η Ραλλού των αστεριών – Λητώ Παπαθανασίου-Τσακίρη

  -

  «Η Ραλλού των αστεριών» από τη συγγραφέα Λητώ Παπαθανασίου-Τσακίρη κυκλοφορεί από τις Εκδόσεις Τζιαμπίρης Πυραμίδα. Η εικονογράφηση είναι της Ναταλίας Καπατσούλια. Πρόκειται για ένα βιβλίο που μιλά για την αξία της αλληλοβοήθειας.

  Προσωπική άποψη: Νεκταρία Βαρσαμή-Πουλτσίδη

  Η υφάντρα Ραλλού φτιάχνει τα πιο όμορφα παπλώματα, παπλώματα που σε βοηθούν να έχεις έναν ήρεμο και γαλήνιο ύπνο με όμορφα όνειρα. Είναι ξακουστή για τη δουλειά και την τέχνη της. Η Ραλλού υφαίνει για όλους παπλώματα, εκτός του Βασιλιά.

  Ο Βασιλιάς είναι κακός, εγωιστής κι άδικος. Διοικεί το βασίλειό του καταπιέζοντας τους πολίτες. Είναι κακομαθημένος και απαιτητικός, με κάθε επιθυμία του να είναι διαταγή. Η Ραλλού είναι η μόνη που αρνείται να του φτιάξει ένα πάπλωμα ελαφρύ για να τον ζεσταίνει τον χειμώνα και να ομορφύνει τη ζωή του. Τη στιγμή που δίνει απλόχερα τα παπλώματά της σ’ όλους τους χωρικούς. 

  Παρά τις επανειλημμένες κρούσεις του, η υφάντρα επιμένει να του αρνείται. Θα δεχτεί μόνο αν κι ο ίδιος αλλάξει τους νόμους του και ο λαός δεν υποφέρει τόσο εξαιτίας του. Ο Βασιλιάς θυμώνει τόσο με την άρνησή της, αλλά και γιατί φυσικά δεν του αρέσει να του βάζει όρους μια υφάντρα. Έτσι λοιπόν την κλείνει στη φυλακή παρά τις παρακλήσεις των πολιτών. Ώσπου ένα αστέρι εκπληρώνει την τελευταία ευχή της… 

  Ποια θαρρείτε πως είναι η ευχή που έκανε η υφάντρα; 

  Μέσα από το βιβλίο, η κυρία Τσακίρη-Παπαθανασίου αναδεικνύει την αξία της αλληλοβοήθειας, της αλληλεγγύης, της προσφοράς και της συνεργασίας. Τα χρήματα δεν έχουν αξία αν στη ζωή απουσιάζουν όλα όσα ανέφερα παραπάνω. Η συγγραφέας μας υπενθυμίζει επίσης ότι η αγνότητα και η καλοσύνη που πηγάζει από τα παιδιά, αλλά και η άδολη αγάπη που μας προσφέρουν, είναι αδιαπραγμάτευτη και εκπληκτική. 

  Το τραγούδι που συνοδεύει το βιβλίο είναι σε στίχους της Λητούς Τσακίρη-Παπαθανασίου, το οποίο ερμηνεύει η παιδική χορωδία «Νότες με Χρώμα», συντροφιά με την εξαίρετη ερμηνεύτρια Έλενα Γκατζά. Τη μουσική έχει γράψει η Θώμη Μπουμπάρη ενώ στο φλάουτο συνοδεύει η Ειρήνη Τσερώνη.

  Περίληψη: “Η Ραλλού των Αστεριών” με καλοσύνη, αυθορμητισμό και παρόρμηση, μαθαίνει στους μεγάλους και παιδιά την πολύτιμη αξία της προσφοράς, της αλληλοβοήθειας και της “Κοινωνικής Δικαιοσύνης”.

  Μέσα από το τρυφερό αυτό παραμύθι της, με μηνύματα για τη φιλαλήθεια, την ανιδιοτέλεια και την αλληλεγγύη, η συγγραφέας ενεργοποιεί συνειδήσεις και προάγει την πολύτιμη αξία του εθελοντισμού, που είναι θείο δώρο και μας προσφέρει την ευτυχία.

  Στοιχεία βιβλίου

  Η Ραλλού των αστεριών - Λητώ Παπαθανασίου-Τσακίρη Τίτλος: Η Ραλλού των αστεριών

  Συγγραφέας: Λητώ Παπαθανασίου-Τσακίρη

  ISBN: 9789605933777

  Σελίδες: 36

  Ημερομηνία έκδοσης: Δεκέμβριος 2019

  Εκδόσεις: Τζιαμπίρης Πυραμίδα 

  ΑΦΗΣΤΕ ΜΙΑ ΑΠΑΝΤΗΣΗ

  εισάγετε το σχόλιό σας!
  παρακαλώ εισάγετε το όνομά σας εδώ