Σάββατο, 8 Αυγούστου, 2020
More
  Αρχική Ελληνική Λογοτεχνία Ιστορίες για σκύλους και μια γάτα - Σύσση Καπλάνη

  Ιστορίες για σκύλους και μια γάτα – Σύσση Καπλάνη

  -

  Ιστορίες για σκύλους και μια γάτα

  Προσωπική άποψη: Αγγελίνα Παπαθανασίου

  Δεν είχα την τύχη να μεγαλώσω παρέα με κάποιο κατοικίδιο. Ούτε στην ενήλικη ζωή μου είχα για συντροφιά έναν σκύλο ή μια γάτα. Διαβάζοντας όμως το βιβλίο «Ιστορίες για σκύλους και μια γάτα» που έγραψε η Σύσση Καπλάνη και κυκλοφορεί από τις εκδόσεις Υδροπλάνο, διαπίστωσα ότι έχω στερηθεί πολλά από την έλλειψη επαφής μου με τα ζώα.

  Η συγγραφέας, μέσα από τις ιστορίες της, μεταφέρει στους αναγνώστες της την αγάπη -ή καλύτερα τη λατρεία- που τρέφει για τα ζώα. Ενώ μέσα από διάφορα περιστατικά που μας παρουσιάζει, αντιλαμβανόμαστε ότι υπάρχουν κοινά σημεία στις συμπεριφορές των δίποδων και των τετράποδων.

  Ο Νίκος κι ο Μπλακ είχαν κοινά σημεία. Το περιλαίμιο για τον Μπλακ ήταν ό,τι οι παντόφλες για τον Νίκο. Αδύνατον να τις δεχτεί. Προτιμούσε να κυκλοφορεί όλη μέρα μες στο σπίτι με τα παπούτσια, τις αρβύλες του συγκεκριμένα, παρά να φορέσει παντόφλες.

  Πρόκειται για ένα βιβλίο μικρό, σε μέγεθος μιας καρτ-ποστάλ, που μπορείς να το διαβάσεις παντού, απολαμβάνοντας τις ιστορίες του που διαθέτουν καυστικό χιούμορ, αλλά και αλήθειες που πληγώνουν και πονούν.

  Ιστορίες για σκύλους και μια γάτα - Σύσση Καπλάνη

  Μετά από ένα διαζύγιο, η απουσία του άνδρα φέρνει στο σπίτι έναν σκύλο. Ιδανική συντροφιά για τα μέλη της οικογένειας που έμειναν πίσω. Μια πρώην σύζυγο και δυο παιδιά. Κάπως έτσι ξεκινούν να γράφονται οι ιστορίες για σκύλους και μια γάτα. Ιστορίες που μιλούν για τις ανθρώπινες σχέσεις, για τις σχέσεις των ανθρώπων με τα ζώα, για τις δυσκολίες των αδέσποτων ζώων. Φτάνοντας στην τελευταία σελίδα αυτού του μικρού αλλά απολαυστικού βιβλίου, νιώθεις την ανάγκη να υιοθετήσεις ένα ζώο και να του προσφέρεις αγάπη, ξέροντας ότι θα σου την ανταποδώσει στο διπλάσιο, κάτι που θα συμβεί δύσκολα με έναν άνθρωπο.

  Ψυχοθεραπεία η συμβίωση με τις γάτες και τα σκυλιά. Άσε τα μαθήματα ζωής που αφιλοκερδώς σου προσφέρουν, αρκεί να τα παρακολουθείς.

  Περίληψη: Ένας παρ’ ολίγον γκέκας, ο δεμεχωράειοτόπος Μπλακ, ένα θα μπορούσε λαμπραντόρ, ο μιαχαράταπερνάμε Λάκης, μια δεσποσύνη, που φέρνει σε γκόλντεν ριτρίβερ, η τρομαριασμένη Τζούλι, ένας καθαρόαιμος γερμανικός ποιμενικός, ο Daddy, ένα καλοζωισμένο σπρίνγκερ σπάνιελ, η Γοργόνα, αλλά και η γάτα Τιτίκα αντιμετωπίζουν τα δικά τους καθημερινά, ευτυχώς, ζώντας σε σπίτια που τους αγαπούν και τους φροντίζουν.

  Και τα καθημερινά τους, καμιά φορά, δεν διαφέρουν από τα δικά μας.

  Διαβάζοντας τις ιστορίες τους, εάν σας φανεί πως κάτι άλλο σας θυμίζουν, μην παραξενευτείτε, συμβαίνουν αυτά και στις καλύτερες των οικογενειών.

  Στοιχεία Βιβλίου

  Τίτλος: Ιστορίες για σκύλους και μια γάτα

  Συγγραφέας: Σύσση Καπλάνη

  Εκδόσεις: Υδροπλάνο

  ISBN: 978-618-5453-04-6

   Έτος έκδοσης: 2019

  Επιμέλεια κειμένου: Ζωή Τσούρα

  Επεξεργασία κεντρικής εικόνας: Νεκταρία Βαρσαμή – Πουλτσίδη

  ΑΦΗΣΤΕ ΜΙΑ ΑΠΑΝΤΗΣΗ

  Please enter your comment!
  Please enter your name here