Κυριακή, 5 Ιουλίου, 2020
More
  Αρχική Σειρές: Μεταφρασμένη Λογοτεχνία Η Εισβολή στο Τέρλινγκ - Erika Johansen

  Η Εισβολή στο Τέρλινγκ – Erika Johansen

  -

  Η Εισβολή στο Τέρλινγκ

  Προσωπική άποψη: Νεκταρία Βαρσαμή – Πουλτσίδη

  Το ταξίδι μου στο βασίλειο του Τέρλινγκ συνεχίζεται με το δεύτερο μέρος της σειράς, με τίτλο «Η εισβολή στο Τέρλινγκ» (Α’ & Β’ τόμος) των εκδόσεων Φανταστικός Κόσμος.

  Το βιβλίο χωρίζεται σε δύο τόμους. Είναι ένα βιβλίο που περίμενα σχεδόν δύο χρόνια για να μάθω τη συνέχεια της ιστορίας. 

  Η νεαρή βασίλισσα, παρόλο που αναπτύσσει δυνάμεις, ενδόμυχα αποζητά απεγνωσμένα την αποδοχή του Κεφαλοθραύστη, αλλά και των ανθρώπων γύρω της. Τελικά, μήπως όλη αυτή η αποδοκιμασία του Λάζαρου θα φέρει το επιθυμητό αποτέλεσμα ώστε η Κέλσι να μην ακολουθήσει τα βήματα της μητέρας της και να βρει τη θέληση που χρειάζεται ώστε να σταθεί άξια κληρονόμος του θρόνου;

  Καθώς ο εχθρικός στρατός πλησιάζει κάθε μέρα και περισσότερο προς το Νέο Λονδίνο, σφίγγοντας τον κλοιό, η Κέλσι κατακλύζεται από οράματα σχετικά με μια γυναίκα, τη Λίλυ, που έζησε στην περίοδο πριν το Μεγάλο Πέρασμα. 

  Τα όνειρα, οι φωνές, η αδυσώπητη εισβολή της Λίλυ… κάποιο μέρος της ζωής της Κέλσι φάνηκε να έχει χαθεί καθ’ οδόν. Ο τρόπος που οι φρουροί την κοιτούσαν τώρα, όταν νόμιζαν ότι δεν έβλεπε: διστακτικά, καχύποπτα, μερικές φορές φοβισμένα. Το πρόσωπο της ανικανότητας όταν κοιτάχτηκε στον καθρέφτη είδε το πρόσωπο της Λίλυ να την κοιτάζει. Όλα είχαν πάει στραβά, με κάποιο τρόπο, και η Κέλσι δεν ήταν καν σίγουρη πώς συνέβη.

  Η Κέλσι βρίσκει απρόσμενους συμμάχους, επικίνδυνους μεν, αλλά δεν έχει άλλη επιλογή προκείμενου να προστατέψει τους υπηκόους της από την Κόκκινη Βασίλισσα.

  Αλλά ποια είναι η Κόκκινη Βασίλισσα; Τι μυστικά κρύβει; Μήπως δεν είναι και τόσο πανίσχυρη όσο αφήνει να εννοηθεί;

  Η Εισβολή στο Τέρλινγκ – Erika Johansen

  Η γραφή της Erika Johansen είναι μαγευτική και σε ταξιδεύει. Το πολεμικό στοιχείο είναι εμφανώς πιο έντονο απ’ ό,τι στον πρώτο τόμο. Οι εναλλαγές σε παρελθόν και μέλλον κρατούν το ενδιαφέρον αμείωτο, με τα τελευταία κεφάλαια να κορυφώνουν την αγωνία μου. Το τέλος είναι απροσδόκητο και επικό, σίγουρα δεν περίμενα τη συγκεκριμένη κατάληξη.

  Η συγγραφέας έχει πετύχει το στήσιμο ενός καλοχτισμένου και αληθοφανούς κόσμου. Οι ιστορίες των ηρώων ξετυλίγουν το παρελθόν τους σταδιακά, εξάπτοντας περισσότερο την περιέργειά μου. 

  Ανυπομονώ για το τρίτο και τελευταίο μέρος της σειράς!

  Περίληψη: Κέρδισε το Στέμμα, τώρα πρέπει να σώσει το Βασίλειο…

  Οι Αγώνες Πείνας συναντούν Το παιχνίδι του Στέμματος
  Η καταιγιστική συνέχεια του Best Seller, H Βασίλισσα του Τέρλινγκ

  Με κάθε μέρα που περνάει, η Κέλσι Γκλυν προσπαθεί να αντεπεξέλθει στις νέες της ευθύνες ως Βασίλισσα του Τέρλινγκ. Με τη διακοπή των φορτίων των σκλάβων στο γειτονικό βασίλειο του Μορτμέσνι, η Κέλσι έρχεται αντιμέτωπη με τη σκληρόκαρδη Κόκκινη Βασίλισσα, η οποία αντλεί δύναμη από τη μαύρη μαγεία και στέλνει τον τρομακτικό της στρατό με σκοπό να εισβάλει και να αρπάξει αυτό που ισχυρίζεται ότι είναι δικό της. Και τίποτα δεν μπορεί να σταματήσει την εισβολή.

  Καθώς όμως ο Μορτιανικός στρατός πλησιάζει ολοένα και περισσότερο, η Κέλσι αναπτύσσει μια μυστηριώδη σύνδεση με μια περίοδο πριν το Πέρασμα. Καταλήγει να εξαρτάται από έναν παράξενο και πιθανότατα επικίνδυνο σύμμαχο: μια γυναίκα με το όνομα Λίλυ, η οποία παλεύει για τη ζωή της σε έναν κόσμο όπου το να είσαι γυναίκα είναι σαν έγκλημα. Σύντομα η Κέλσι αρχίζει να αλλάζει: δεν αναγνωρίζει ούτε το είδωλό της στον καθρέφτη ούτε την εξωπραγματική δύναμη την οποία τώρα κατέχει. Η μοίρα του Τέρλινγκ –αλλά και της ίδιας της τής ψυχής– μπορεί να συνδέεται με τη Λίλυ και την ιστορία της, αλλά ο χρόνος της Βασίλισσας Κέλσι εξαντλείται.

  Στοιχεία Βιβλίου

  Τίτλος:Η Εισβολή στο Τέρλινγκ Α’ τόμος

  Συγγραφέας: Erika Johansen 

  ISBN: 9786185194338
  Αριθμός Σελίδων: 288
  Έτος Έκδοσης: 2019
  Τίτλος: Η Εισβολή στο Τέρλινγκ Β’ τόμος
  Συγγραφέας: Erika Johansen 
  ISBN: 9786185194345
  Αριθμός Σελίδων: 320
  Έτος Έκδοσης: 2019
  Επιμέλεια κειμένου: Ζωή Τσούρα

  ΑΦΗΣΤΕ ΜΙΑ ΑΠΑΝΤΗΣΗ

  Please enter your comment!
  Please enter your name here