Πέμπτη, 1 Οκτωβρίου, 2020
More
  Αρχική Άρθρα Συνεργατών Κοσμοπλασία ANGEL EYES - Το Αστρικό Πεδίο

  Κοσμοπλασία ANGEL EYES – Το Αστρικό Πεδίο

  -

  Κοσμοπλασία ANGEL EYES –  Το Αστρικό Πεδίο

  Το ον άνθρωπος και το περιβάλλον του στη σειρά φαντασίας Angel Eyes αντιμετωπίζονται σαν πολυδιαστασιακά. Για παράδειγμα, δεν είμαστε φτιαγμένοι μονάχα από Ύλη, αλλά και από Ενέργεια, Συναίσθημα κ.ο.κ.

  Έχοντας αυτές τις ανθρώπινες πτυχές του ‘είναι’ μας στο νου μου διαμόρφωσα τον κόσμο μέσα στον οποίο ζουν, κινούνται και δρουν οι ήρωες και οι αντιήρωές μου. Αυτός χωρίζεται σε πολλές διαστάσεις, όμως προς το παρόν θα σταθώ στις τρεις πρώτες από αυτές, καθότι σε αυτές κυρίως εξελίσσονται οι καταστάσεις στα βιβλία που ήδη κυκλοφορούν. Οι διαστάσεις αυτές είναι:

  Το Φυσικό Πεδίο: Με δομικό στοιχείο το matter ή ύλη. Ο κόσμος μας όπως τον γνωρίζουμε.

  Το Αιθερικό Πεδίο: Με δομικό στοιχείο το aether ή ενέργεια. Ο κόσμος των ενεργειών που διαπερνά τα πάντα γύρω μας.

  Το Αστρικό Πεδίο: Με δομικό στοιχείο το akash. Ο κόσμος των αρχετύπων. Και σε αυτό το πεδίο ας σταθώ για να το αναλύσω λίγο περισσότερο, αφού αυτό είναι και το σημαντικότερο για την εξέλιξη του όλου έργου.

  Το αστρικό είναι η 5η διάσταση στον Ονειρόκοσμο και συμβολίζεται από ένα ορθό και ένα ανάστροφο τρίγωνο μπλεγμένα μεταξύ τους. Το πεδίο αυτό, φτιαγμένο από το δομικό στοιχείο akash όπως προανέφερα, έχει κατοίκους που ενσαρκώνουν τις ελπίδες αλλά και τους φόβους μας. Αρχετυπικά όντα όπως nobili, άγγελοι και Θεοί κατοικούν στο Παραδείσιο κομμάτι του. Archon, τέρατα και δαίμονες της Κόλασης κατοικούν στον αντίποδά του. Οι επτά μεγάλες πόλεις του φάσματος Paradiso μοιάζουν σα να αντικατοπτρίζουν τις επτά πόλεις του Inferno. Όλες αυτές στο Angel Eyes ονομάζονται πόλεις-σφαίρες και ανήκουν σε ευρύτερες περιοχές που ονομάζονται Βασίλεια.

  Φάσμα Paradiso

  Οι Επτά πόλεις-σφαίρες του Paradiso είναι:

  Hod (Βασίλειο Yetzirah)

  Mathe-yl (Βασίλειο Yetzirah)

  Sham’ayin (Βασίλειο Yetzirah)

  Yesod (Βασίλειο Yetzirah)

  Zebul (Βασίλειο Briah)

  Araboth (Βασίλειο Aziluth)

  Kether (Βασίλειο Eden)

   

  Φάσμα Inferno

  Αντίστοιχα οι επτά πόλεις-σφαίρες του Inferno είναι:

  Nahemo (Βασίλειο Guehennah)

  Hareb (Βασίλειο Guehennah)

  Amas (Βασίλειο Guehennah)

  Datoreth (Βασίλειο Guehennah)

  Galab (Βασίλειο Thagirim)

  Thamiot (Βασίλειο Satarion)

  N’ether (Βασίλειο Sheol)

  Το Βασίλειο της Yetzirah το πρωτοσυναντάμε στο 2ο βιβλίο ‘Το Μονοπάτι’, όταν οι βασικοί πρωταγωνιστές του Angel Eyes – Μίχο, Σεντ και Αμόρια – ταξιδεύουν σε αυτό, και παρατηρούμε ότι έχει αρκετές πόλεις-σφαίρες. Για την ακρίβεια 4 στον αριθμό, όπου κατοικούν πλάσματα που ονομάζονται nobili. Αυτοί είναι μια υποκατηγορία αγγέλων. Γι’ αυτούς μαθαίνουμε περισσότερες πληροφορίες μέσα από την ιστορία της πόλης Raquaea. Πχ: H πόλη-σφαίρα Hod είναι σε πόλεμο με το Nahemo (1η πόλη-σφαίρα της Guehenna) και οι κάτοικοί της είναι ορκισμένοι εχθροί των archon που ζουν στις πρώτες αυτές κολάσεις.  Ενώ το Yesod, μια ανάσα πλέον από το Βασίλειο της Briah, θεωρείται πολύ προηγμένη πόλη-σφαίρα. Εκεί έχουν την έδρα τους πάρα πολλά επιστημονικά εργαστήρια του πεδίου, αλλά φημολογείται επίσης ότι έχουν κρύψει στους ερημότοπους της Briah και άλλα εργαστήρια για τον σκοπό κατασκευής υπερπλασμάτων. Ένα τέτοιο μοντέλο είναι και η Alba που συναντάμε στην ιστορία του Flos Alba, ενώ ο σύντροφός της ο Kuro είναι archon-κοράκι από την πόλη-σφαίρα Amas.

  Το Βασίλειο της Briah αναφέρεται και αυτό στο βιβλίο ‘Το Μονοπάτι’, αλλά μαθαίνουμε σαφώς περισσότερα για αυτό στο βιβλίο ‘Αργυρή Ιέρεια’. Η πρωτεύουσα πόλη-σφαίρα της Briah είναι η Zebul. Μια πόλη αγγέλων πανέμορφη, χτισμένη εκατέρωθεν του μεγάλου ποταμού Akrad. Εκεί βρίσκεται και η Ανώτατη Αγγελική Σχολή του Vardan, ένα κτίσμα όμορφο σαν ‘πέτρινο κόσμημα’, όπου φοιτούν οι άγγελοι προκειμένου να ωριμάσουν και να διοριστούν έπειτα στα διάφορα ουράνια Τάγματα ως Ελοχίμ, δηλαδή ως στρατευμένοι άγγελοι. Η Zebul θεωρείται γενέτειρα του Μίχο (του φύλακα-αγγέλου). Η παιδική του φίλη Aurora κατάγεται από την μικρή ‘χρωματιστή πόλη’ Tulca, (του ίδιου βασιλείου) έναν ορεινό τόπο στους πρόποδες του βουνού Monteblanco. Στον αντίποδα της Zebul βρίσκουμε τη δαιμονική πόλη Galab. Για την ακρίβεια δεν είναι πόλη, αλλά σύμπλεγμα νησιών στην τρομερή θάλασσα της Zarkamaden. Τα κτήριά της είναι τα ίδια τα γρανιτένια βράχια, πράγμα που σημαίνει ότι ο λαός του Galab ζει υπογείως, όπου η τεράστια πυκνότητα αποτρέπει τα αγγελικά τάγματα απ’ το να πλησιάσουν.

  Σε ακόμα ανώτερο επίπεδο συναντάμε το Βασίλειο της Aziluth. Έχει πρωτεύουσα πόλη-σφαίρα την Araboth, ίσως την σπουδαιότερη και ομορφότερη πόλη των αγγέλων σε ολόκληρο το αστρικό πεδίο. Η Araboth μοιάζει ολόλευκη και λαμπυρίζει, θαρρεί κανείς και οι λευκές της πέτρες περιέχουν κάποιο είδος διαμαντιού. Είναι το πέτρωμα Irith που όταν λειανθεί κατάλληλα γίνεται εκτυφλωτικός κρύσταλλος. Η πόλη  είναι χτισμένη αμφιθεατρικά στις ρίζες του μεγάλου βράχου Irithod, (όνομα που παίρνει ακριβώς από το αστρικό πέτρωμα αυτό). Στην κορυφή του δεσπόζει το τεράστιο κρυστάλλινο λαξευτό άγαλμα του Elohim, δηλαδή του στρατευμένου-αγγέλου. Γονατισμένος και υπάκουος, είναι έτοιμος να λάβει διαταγές από τον ουρανό. Το άγαλμα, εντελώς αφαιρετικό, δίχως μάτια, αυτιά ή στόμα, ίσως και να συμβολίζει την απουσία της ελεύθερης βούλησης από το είδος των αγγέλων. Αξίζει να σημειωθεί εδώ ότι στην Araboth βρίσκεται η μεγαλύτερη βιβλιοθήκη του αστρικού κόσμου, η Ακασική Βιβλιοθήκη, αλλά και το τεράστιο κτήριο της Eloh, τα αρχηγεία των Επτά Ταγμάτων δηλαδή.

  Κοσμοπλασία ANGEL EYES –  Το Αστρικό Πεδίο

  Στα ανατολικά του Βασιλείου της Aziluth ταξιδεύει ο Μίχο στο βιβλίο ‘Αργυρή Ιέρεια’ προκειμένου να συναντήσει τον δάσκαλό του, Κέλλαν. Ο Μίχο είναι ανάγκη να περάσει από τοποθεσίες όπως το όρος Kanout, που λέγεται και ‘σκεπή των Άστρων’, να ανέβει την ‘ζωντανή σκάλα’, να διαβεί την γέφυρα της Gerha για να φτάσει στον προορισμό του: το Αββαείο του Farfa Managros.

  Το ανώτατο Βασίλειο του Paradiso είναι το Eden. Και πολύ λίγα πράγματα είναι γνωστά γι’ αυτό. Λέγεται και ‘άβατο βασίλειο’ καθότι δεν έχει καν αστρικό έδαφος, ενώ η πρωτεύουσα πόλη-σφαίρα του είναι το Kether.  Ανάμεσα σε πολύ φωτισμένα νέφη, ίπτανται τεράστια κομμάτια εδάφους έχοντας πάνω τους υπέρλαμπρους ναούς όλως των πολιτισμών. Το Kether λέγεται ‘χρυσή πόλη’, επίσης ‘πόλη με τα αμέτρητα ονόματα’ και είναι η κατοικία των Αρχετυπικών Θεών. Κανείς δεν την έχει επισκεφτεί ποτέ, ούτε έχει στ’ αλήθεια δει τους Θεούς κατοίκους της.

  Και καθώς ο ίδιος ο άνθρωπος δομεί τους αρχετυπικούς κατοίκους του αστρικού πεδίου αναρωτιέμαι… Άραγε στο Kether θα βρω κάποιο σοφό Δημιουργό των πάντων…; Και στη βαθύτερη Κόλαση του N’ether θα συναντήσω τον Μεγάλο Αποστάτη…;

  (…) Και να! Η μαγευτική θέα της λίμνης που απλωνόταν μεγαλειώδης και κρυστάλλινη μπροστά τους, καθρεφτίζοντας μέσα της την κάθε λεπτομέρεια του κόσμου, σαν να δημιουργούσε εκεί τον αντίποδα των πάντων…

  (Angel Eyes Βιβλίο Ι Φύλακες)

  Λίλα Κίσσα-Φραγκομίχαλου

  (συγγραφέας-εικονογράφος του Φανταστικού)

  ΑΦΗΣΤΕ ΜΙΑ ΑΠΑΝΤΗΣΗ

  Please enter your comment!
  Please enter your name here