Κυριακή, 26 Ιανουαρίου, 2020
More

  Λιχαδονήσια

  -

  Λιχαδονήσια

  Μας ταξιδεύει η Αγγελίνα Παπαθανασίου

  Επόμενος προορισμός μας, τα Λιχαδονήσια.

  Μια ανάσα από τη Λιχάδα της Βόρειας Εύβοιας και απέναντι από τα Καμένα Βούρλα, η περιοχή φυλάει το πολύτιμο μυστικό της… τα κατάφυτα νησάκια με το απέραντο γαλάζιο, που λέγονται Λιχαδονήσια και ρίχνουν το γάντι στην Καραϊβική!

  Τo σύμπλεγμα των νησιών είναι δημιούργημα ηφαιστειογενούς δραστηριότητας και αποτελεί έναν ενιαίο ηφαιστειακό σχηματισμό. Το μεγαλύτερο νησί του συμπλέγματος λέγεται Μονολιά, είναι κατάφυτο και εκεί βρίσκεται η παραλία με τα τιρκουάζ νερά και το καλά οργανωμένο beach bar.

  ΛιχαδονήσιαΤα νησιά κατοικούνταν στο παρελθόν. Στο νότιο τμήμα της Μονολιάς διασώζονται ακόμα κτίσματα από τον οικισμό του νησιού. Ο πληθυσμός των νησιών έφτανε τους 70 κατοίκους το 1928, ενώ από τη δεκαετία του 1960 και μετά, ο οικισμός σχεδόν εγκαταλείφθηκε.

  Τα δρομολόγια προς τα Λιχαδονήσια συνεχίζονται έως και τον Σεπτέμβριο από το λιμάνι των Καμένων Βούρλων. Η διαδρομή με τα καραβάκια είναι μοναδική, μιας και περιλαμβάνει ξενάγηση σε όλο το σύμπλεγμα και υπάρχει πιθανότητα να συναντήσετε από δελφίνια έως και φώκιες. Η περιοχή προσφέρεται για υποβρύχιο ψάρεμα, θαλάσσια σπορ και καταδύσεις. Στη Μονολιά σώζονται ερείπια τειχών, θεμέλια σπιτιών, και ερείπια χριστιανικής εκκλησίας στο βυθό της θάλασσας, ενώ στη Μεγάλη Στρογγυλή σώζονται λείψανα ρωμαϊκού υδραγωγείου.

  Είναι ένας υπέροχος προορισμός για μια μονοήμερη εκδρομή.

  Πηγές: www.lifo.gr
  https://lichadonisia.com/

  ΑΦΗΣΤΕ ΜΙΑ ΑΠΑΝΤΗΣΗ

  Please enter your comment!
  Please enter your name here