Σάββατο, 16 Οκτωβρίου, 2021
More
  ΑρχικήΠαιδική ΛογοτεχνίαΗλικίες 0-5Μαμά, μην πας στη δουλειά - Θάλεια Κουνούνη

  Μαμά, μην πας στη δουλειά – Θάλεια Κουνούνη

  -

  Το βιβλίο της συγγραφέως Θάλειας Κουνούνη «Μαμά, μην πας στη δουλειά» κυκλοφορεί από τις εκδόσεις Λιβάνη. Η εικονογράφηση είναι της Γερμανίδας Enja Schling.

  Προσωπική άποψη: Αγγελίνα Παπαθανασίου

  H συγγραφέας έγραψε μια ιστορία βραχείας φόρμας, για να εξηγήσει με τον καλύτερο δυνατό τρόπο στα παιδιά τον λόγο που απουσιάζουν πολλές ώρες από το σπίτι οι γονείς. Μια ιστορία με την οποία ταυτίζονται πολλά μικρά παιδιά που δεν μπορούν να κατανοήσουν γιατί οι γονείς περνούν πολλές ώρες μακριά τους.

  Η μικρή ηρωίδα της ιστορίας, η Ευτυχία, περνά πολλές ώρες στο σπίτι με τη μεγαλύτερη αδελφή της και τη γιαγιά που τις προσέχει, αφού οι γονείς τους εργάζονται πολλές ώρες και συνήθως φτάνουν στο σπίτι αργά το βράδυ, λίγο πριν τα κορίτσια πέσουν για ύπνο. Μια μέρα, η Ευτυχία ήταν πολύ λυπημένη και όλο παράπονα.

  Αν με αγαπούσαν η μαμά και ο μπαμπάς, δε θα έλειπαν ποτέ. Ποτέ! Θα έμεναν πάντα δίπλα μου.

  Η Μαργαρίτα, η μεγαλύτερη αδελφή της Ευτυχίας, για να της φτιάξει τη διάθεση και να μη βλέπει άλλο το λυπημένο της πρόσωπο, της προτείνει να πάνε μια σύντομη βόλτα στο πάρκο. Μια φωλιά χελιδονιών που θα δουν στο περβάζι ενός μπαλκονιού θα κάνει την Ευτυχία να δει διαφορετικά την απουσία των γονιών της. Και αυτό το οφείλει φυσικά και στη μεγάλη της αδελφή.

  Πόσο άδικη ήταν με τον μπαμπάκα της… που τη βάζει στην πλάτη και κάνουν αλογάκια… που την πηγαίνει τόσες εκδρομές με το αυτοκίνητο… Ουυυυ… πόσες σκέψεις, πόσο όμορφες εικόνες φέρνει στο μυαλό της τώρα…

  Πολύ τρυφερή και γλυκιά η ιστορία που έγραψε η συγγραφέας. Η μεγάλη αδελφή της ηρωίδας γίνεται η φωνή της λογικής, που καλείται να βοηθήσει την Ευτυχία να καταλάβει την ανάγκη της απουσίας των γονιών από το σπίτι. Τα λόγια της, οι πράξεις της, γίνονται βάλσαμο για το μικρό κορίτσι, και το λυπημένο της πρόσωπο αλλάζει έκφραση.

  Ένα βιβλίο που θα βοηθήσει τους γονείς που αντιμετωπίζουν παρόμοιο πρόβλημα να το διαβάσουν στα παιδιά και να συζητήσουν μαζί τους, όπως έκαναν και οι δυο αδελφές της ιστορίας.

  Περίληψη: Τα παιδάκια θέλουν η µανούλα τους να βρίσκεται συνέχεια κοντά τους.

  Πόσες και πόσες φορές δεν της λένε λυπηµένα: «Μαµά, µην πας στη δουλειά!»

  Έτσι και η Ευτυχία. Μόνο που η µεγαλύτερη αδερφή της, η Μαργαρίτα, βρίσκει έναν έξυπνο και όµορφο τρόπο για να της εξηγήσει γιατί οι µανούλες δε βρίσκονται συνέχεια κοντά στα παιδιά τους.

  Θέλετε κι εσείς,
  να µάθετε το γιατί;
  Ναι; Ωραία λοιπόν.
  Ας διαβάσουµε
  για την Ευτυχία
  και τη Μαργαρίτα…

  Μαμά μην πας στη δουλειά - Θάλειας ΚουνούνηΣτοιχεία βιβλίου

  Τίτλος: Μαμά, μην πας στη δουλειά

  Συγγραφέας: Θάνεια Κουνούνη

  Εικονογράφος: Enja Schling

  Eκδόσεις: Λιβάνη  

  ΙSBN: 9789601431024

  Ημ. Έκδοσης:  18/11/2016

  Επιμέλεια κειμένου: Ζωή Τσούρα

  ΑΦΗΣΤΕ ΜΙΑ ΑΠΑΝΤΗΣΗ

  Please enter your comment!
  Please enter your name here