Τρίτη, 2 Ιουνίου, 2020
More
  Αρχική Ταξιδεύοντας Λογοτεχνικά Μαρόκο - Γνωριμία με την μπλε πόλη του

  Μαρόκο – Γνωριμία με την μπλε πόλη του

  -

  Στη συνέχεια του ταξιδιού μας, θα πάμε στο Μαρόκο. Συγκεκριμένα, στην πόλη Σεφσάουν (Chefchaouen). Εδώ θα συναντήσουμε τις πενήντα αποχρώσεις του μπλε. Τα πάντα είναι βαμμένα μπλε. Πρόκειται για μια πόλη με τις περισσότερες φωτογραφίες στα μέσα κοινωνικής δικτύωσης. Ευκαιρία να τη γνωρίσουμε και να θαυμάσουμε τις ομορφιές της.

  Γράφει η Αγγελίνα Παπαθανασίου

  Φτάνει κανείς εδώ μετά από ένα δύσκολο ταξίδι διάρκειας περίπου πέντε ωρών από την πόλη Fez. O επισκέπτης, όμως, με όσα βλέπει γύρω του αποζημιώνεται για την ταλαιπωρία του ταξιδιού.

  Πολλές οι εκδοχές σχετικά με την επιλογή του μπλε χρώματος παντού. Κάποιοι λένε ότι οι Εβραίοι επέλεξαν το συγκεκριμένο χρώμα για να θυμούνται τα δεινά που πέρασαν κατά τη διάρκεια των χρόνων. Άλλοι ισχυρίζονται ότι το μπλε είναι ένα χρώμα που απωθεί τα ενοχλητικά κουνούπια. Βάφοντας με αυτό το χρώμα την πόλη τους, οι κάτοικοι γλυτώνουν από την παρουσία τους.

  Το 1400, μια ομάδα εξόριστων από την Ανδαλουσία μετακόμισε σε αυτή την περιοχή και δημιουργήθηκε η πόλη Σεφσάουν. Η επιρροή της Ανδαλουσίας είναι αισθητή σε κάθε γωνιά της πόλης. Η πόλη όμως έχει ισχυρή εβραϊκή και μουσουλμανική επιρροή.

  Πρόκειται για μια περιοχή που γνώρισε πρόσφατα τουριστική ανάπτυξη. Τι μπορεί να κάνει κάποιος στην μπλε πόλη; Να περιπλανηθεί στα σοκάκια της, να βγάλει αμέτρητες φωτογραφίες, όλες με μπλε φόντο, να χαθεί στα διάφορα καταστήματα με είδη χειροτεχνίας και να γευτεί διάφορα πιάτα της μαροκινής κουζίνας.

  Η Μεδίνα είναι το κέντρο της παλιάς πόλης, που συγκεντρώνει την κοινωνική και πολιτιστική ζωή των κατοίκων. Εδώ θα συναντήσουμε την πλατεία Una el-Hammam. Είναι μικρή αλλά γεμάτη με καταστήματα όπου μπορεί ο επισκέπτης να αγοράσει διάφορα προϊόντα. Μεταξύ αυτών και το περίφημο λάδι Argan.

  Μαρόκο

  Επιμέλεια κειμένου: Ζωή Τσούρα

  Πηγή: https://www.marcopolo.tv/

  ΑΦΗΣΤΕ ΜΙΑ ΑΠΑΝΤΗΣΗ

  Please enter your comment!
  Please enter your name here