Τετάρτη, 19 Φεβρουαρίου, 2020
More
  Αρχική Σειρές: Μεταφρασμένη Λογοτεχνία Νυχτερινό σχολείο 3 - Το ράγισμα - C. J. Daugherty

  Νυχτερινό σχολείο 3 – Το ράγισμα – C. J. Daugherty

  -

  Νυχτερινό σχολείο 3 – Το ράγισμα

  Προσωπική άποψη: Παναγιώτα Γκουτζουρέλα

  Μία από τις καλύτερές της φίλες πεθαίνει μπροστά στα μάτια της.
  Το σχολείο έχει χωριστεί στα δύο.
  Την απαγάγουν.
  Καλώς ήλθατε στον κόσμο της Άλι.
  Καλώς ήλθατε στην Κιμμέρια Ακαδημία.

  Το ράγισμαΜια νύχτα αλλάζει τα πάντα. Η Τζο, φίλη της Άλι, σκοτώνεται. Οι τύψεις πνίγουν την Άλι. Όταν όμως η ίδια απαγάγεται από τους ανθρώπους του Ναθάνιελ, προέχει η σωτηρία της. Καταφέρνει και το σκάει. Κρύβεται και κρατάει απόσταση από όλους. Σταματά την εκπαίδευση στο Νυχτερινό σχολείο. Όχι γιατί φοβάται αλλά επειδή θέλει να προστατέψει τους δικούς της ανθρώπους. Θεωρεί τον εαυτό της υπεύθυνο για το θάνατο της Τζο και δεν εμπιστεύεται κανέναν.

  Αποφασίζει να δράσει. Το σκάει από την Ακαδημία αφού πρώτα κλέβει το κινητό τηλέφωνο της διευθύντριας για να επικοινωνήσει με έναν παλιό φίλο της. Δεν καταφέρνει όμως να φτάσει στο Λονδίνο. Πανταχού παρούσα η γιαγιά της, Λουσίντα, την υποχρεώνει να επιστρέψει στο σχολείο και καταφέρνει να αποσπάσει την υπόσχεση από την Άλι ότι θα είναι πλέον άψογη μαθήτρια με αντάλλαγμα εκδίκηση.

  Η έκφραση του Κάρτερ ήταν ανερμήνευτη. «Η Ιζαμπέλ έλεγε πως δεν ήσουν έτοιμη ακόμη. Είχες ανάγκη να θρηνήσεις».

  Το σαγόνι της ήταν τόσο σφιγμένο, ώστε οι λέξεις βγήκαν με δυσκολία.

  «Θρήνησα αρκετά» είπε. «Τώρα είμαι έτοιμη να κάνω τον Ναθάνιελ να πληρώσει».

  Μια όμορφη συνέχεια μιας σειράς που συνεχίζει να με εκπλήσσει. Ως αρνητικό, θα αναφέρω πως το πρώτο μισό του βιβλίου είναι λίγο μια βαρετή και ανούσια περιγραφή του πόσο επηρεάστηκαν όλοι από τον θάνατο της Τζο και ατέρμονων αναζητήσεων και σκέψεων για τον προδότη του σχολείου. Και φυσικά, δε δίνονται απαντήσεις. (Πώς άλλωστε θα μπορούσαν να δοθούν όταν ακολουθούν άλλα δύο μυθιστορήματα για να ολοκληρωθεί η σειρά;)

  Το ράγισμαΠροσπερνώντας αυτά, φτάνουμε και στην ουσία. Η Άλι ξεχωρίζει σε όλες τις σελίδες καθιστώντας την αγαπημένη ηρωίδα. Παίρνουμε μία γεύση από την παλιά, ατίθαση και παρορμητική κοπέλα που γνωρίσαμε στην αρχή της σειράς. Μας αποκαλύπτει πτυχές του χαρακτήρα της και πλήθος συναισθημάτων που μας γοητεύουν. Η δύναμή της εντυπωσιάζει. Απόλυτα ταιριαστός ο τίτλος, Το Ράγισμα, γιατί περιγράφει τέλεια την Άλι στην αρχή του βιβλίου. Η τριτοπρόσωπη αφήγηση δεν αφαιρεί τίποτε από την περιγραφή των συναισθημάτων -θυμού, ενοχής, θλίψης- που αισθάνεται η πρωταγωνίστρια. 

  Το ερωτικό τρίγωνο μεταξύ Άλι, Κάρτερ και Σιλβέν καλά κρατεί… Και τα δύο αγόρια ενδιαφέρονται, νοιάζονται και το αποδεικνύουν έμπρακτα. Δύσκολη η επιλογή.

  Με τον Κάρτερ, η κατάσταση ήταν πάντα φοβερά πολύπλοκη. Τα συναισθήματά του απέναντί της ήταν σαν λαβύρινθος εμπιστοσύνης και δυσπιστίας, πίστης και αμφιβολιών. Ένα βήμα να έκανες λάθος κι ήσουν χαμένος για πάντα.

  Το δεύτερο μισό του βιβλίου έχει αρκετές σκηνές δράσης για να ικανοποιήσουν μερικούς περίεργους αναγνώστες (γκούχου γκούχου…) και, επιτέλους, μαθαίνουμε τι ακριβώς είναι το Νυχτερινό σχολείο!!! 

  Το ράγισμαΣτοιχεία βιβλίου

  Τίτλος: Νυχτερινό σχολείο 3 – Το ράγισμα

  Συγγραφέας: Daugherty C. J.

  Εκδότης: Μεταίχμιο

  ISBN: 978-960-566-467-1

  Αριθμός Σελίδων: 424

  Έτος Έκδοσης: 2014

  ΑΦΗΣΤΕ ΜΙΑ ΑΠΑΝΤΗΣΗ

  Please enter your comment!
  Please enter your name here