Τρίτη, 27 Οκτωβρίου, 2020
More
  Αρχική Παιδική Λογοτεχνία Ηλικίες 6-10 Νύχτες γεμάτες φως - Σταυρούλα Κάτσου - Καντάνη

  Νύχτες γεμάτες φως – Σταυρούλα Κάτσου – Καντάνη

  -

  Νύχτες γεμάτες φως

  Προσωπική άποψη: Αγγελίνα Παπαθανασίου

  Το βιβλίο της θεολόγου και συγγραφέως κυρίας Σταυρούλας Κάτσου-Καντάνη «Νύχτες γεμάτες φως» κυκλοφορεί από τις εκδόσεις Άθως σε εικονογράφηση Εύας Καραντινού. Το βιβλίο περιλαμβάνει δύο ιστορίες της συγγραφέως: Πού πήγε το αστέρι των μάγων; και Ποιος έκλεψε τα δώρα των μάγων;

  Πρώτη μου επαφή με τις εκδόσεις Άθως, αλλά όχι με την συγγραφέα, έχοντας διαβάσει και άλλα βιβλία της. Ξεκινώντας την ανάγνωση της πρώτης ιστορίας, ένιωσα να γυρίζω πίσω στο χρόνο, τότε που ήμουν παιδί και άκουγα ιστορίες και παραμύθια από την γιαγιά.

  Νύχτες γεμάτες φως – Σταυρούλα Κάτσου – Καντάνη

  Ο παππούς αφηγείται την ιστορία με τους Τρεις Μάγους που επισκέπτονται τον Ιησού και του προσφέρουν τα δώρα τους. Μια ιστορία αγαπημένη και γνωστή σε όλους. Ο παππούς όμως έχει έναν δικό του, μοναδικό τρόπο αφήγησης και νομίζεις ότι ακούς την ιστορία για πρώτη φορά.

  Ο παππούς μιλά τόσο όμορφα! Τα λόγια του έχουν κάτι από τραγούδι. Έχει έναν δικό του τρόπο να ντύνει τα γεγονότα.

  Η αλήθεια είναι ότι η συγγραφέας, μέσα από τον αφηγητή – παππού, εξιστορεί με έναν υπέροχο τρόπο στους αναγνώστες του βιβλίου την ιστορία με τους Τρεις Μάγους και παρουσιάζει πολλές πληροφορίες που σίγουρα κάποιες από αυτές δεν τις γνωρίζαμε. Οι προτάσεις της μικρές, κοφτές, το λεξιλόγιο πλούσιο. Τίποτα στην αφήγηση δεν είναι περιττό και κουραστικό. Μια διάχυτη γλυκύτητα αισθάνεται ο αναγνώστης διαβάζοντας σελίδα – σελίδα το βιβλίο.

  Ένα βρέφος στην αγκάλη της μητέρας του! Λάμπει το πρόσωπό του. Η μητέρα κουνά ρυθμικά το κορμί της. Το κανακεύει. Λόγια ποιητικά βγαίνουν από τα χείλη της. Τραγουδά τον Βασιλιά του ουρανού και της Γης. Κι εκείνο, το Βρέφος, παραδομένο στην αγκάλη της, σηκώνει τα χέρια, τα κινεί εμπρός τους. Μοιάζει να τους ευλογεί…

  Η δεύτερη ιστορία αναφέρεται στη δύναμη της πίστης και της αγάπης. Η ένωσή τους μπορεί να γεννήσει το θαύμα. Ένα μικρό κορίτσι, η Μυρσίνη, πλημμυρισμένο από αγάπη για την άρρωστη ξαδέλφη της, ελπίζει σε ένα θαύμα που θα φέρει την πολυπόθητη υγεία στη συνονόματή της ξαδέλφη.

  Θα δράσει ανορθόδοξα χωρίς να το πολυσκεφτεί, αφού θέλει μόνο να σώσει την κόρη της θείας της. Δεν θα είναι μόνη της όμως σε αυτή την προσπάθεια. Βοηθός της ένας μοναχός από το μοναστήρι του Αγίου Παύλου του Αγίου Όρους.

  Μέσα από αυτή την ιστορία, οι μικροί αναγνώστες μαθαίνουν για τα μυστήρια της Εκκλησίας, αλλά και τη δύναμη της προσευχής και της πίστης.

  Η Εκκλησία ήταν γεμάτη κόσμο, απ’ τα ψαλτήρια ξεχυνόταν μια γλυκιά μελωδία, που έκανε την καρδιά της Μυρσίνης να σκιρτά από χαρά, μια χαρά ξεχωριστή, μυστική, που δεν μπορούσε να την εκφράσει με λόγια  μα ούτε και να εξηγήσει το γιατί.

  Στις τελευταίες σελίδες του βιβλίου υπάρχουν ευχάριστες δραστηριότητες για τους μικρούς φίλους και επιπλέον πληροφορίες για τους μάγους και τα δώρα τους.

  Περίληψη: Το ξέρεις ότι τα Δώρα των Μάγων υπάρχουν; Ότι µπορείς να τα δεις, ακόµη και να τα αγγίξεις; Ότι το αστέρι των Μάγων δεν χάθηκε και ότι µπορείς να γευτείς το Φως του; Διάβασε δυο υπέροχες Χριστουγεννιάτικες ιστορίες που θα σου µείνουν αξέχαστες και θα σου µάθουν τα µεγάλα τους µυστικά, που αξίζει να τα φυλάξεις για πάντα.

  Οι εκδόσεις ΑΘΩΣ/ΠΑΙΔΙΚΑ παρουσιάζουν ένα ποιοτικό παιδικό βιβλίο που έγραψε η εκπαιδευτικός Σταυρούλα Κάτσου-Καντάνη και εικονογράφησε η Εύα Καραντινού. Περιλαμβάνει 2 θαυμαστές ιστορίες που θα ταξιδέψουν και θα συγκινήσουν τα παιδιά, ενώ θα γεμίσουν ομορφιά τις μέρες και των μεγάλων. Το βιβλίο είναι εμπλουτισμένο με ωραίες δραστηριότητες.

  Στοιχεία Βιβλίου

  Τίτλος:  Νύχτες γεμάτες φως

  Συγγραφέας: Σταυρούλα Κάτσου-Καντάνη

  Εικονογράφος: Εύα Καραντινού

  Εκδόσεις: Άθως

  ISBN: 978-960-495-263-2

  Έτος κυκλοφορίας : 2018

  Επιμέλεια κειμένου: Ζωή Τσούρα

  Επεξεργασία κεντρικής εικόνας: Νεκταρία Βαρσαμή – Πουλτσίδη

  ΑΦΗΣΤΕ ΜΙΑ ΑΠΑΝΤΗΣΗ

  Please enter your comment!
  Please enter your name here