Τετάρτη, 8 Νοεμβρίου, 2023
More
  ΑρχικήΛογοτεχνίαΕλληνική ΛογοτεχνίαΟ γκιώνης κι εγώ - Μαρίνα Χατζηθεολόγου

  Ο γκιώνης κι εγώ – Μαρίνα Χατζηθεολόγου

  -

  Η Μαρίνα Χατζηθεολόγου συστήνεται στο αναγνωστικό κοινό με το βιβλίο της «Ο γκιώνης κι εγώ» που κυκλοφορεί από τις Εκδόσεις Πνοή.

  Προσωπική άποψη: Αγγελίνα Παπαθανασίου

  Ένα βιβλίο που λατρεύεις πρώτα από το πανέμορφο εξώφυλλο και στη συνέχεια για το εξαιρετικό του κείμενο. Δυσκολεύομαι να το κατατάξω σε κάποιο συγκεκριμένο λογοτεχνικό είδος. Επιδέχεται πολλαπλές αναγνώσεις και ο καθένας από μας, ανάλογα με τα μηνύματα που λαμβάνει, μπορεί να το κατηγοριοποιήσει διαφορετικά. 

  Παραμύθι για ενήλικες; Αφήγημα ενηλικίωσης; Ένα διήγημα με λυρική γραφή; Μια ιστορία εμπνευσμένη από έναν μύθο λαϊκό; Όλα αυτά μαζί; Μικρή σημασία έχει άλλωστε να το κατατάξουμε σε κάποια κατηγορία. Αυτό που μπορώ να πω με απόλυτα σιγουριά είναι ότι το κείμενο που θα διαβάσει ο αναγνώστης έχει εξαιρετική γραφή, επιδρά θετικά και τον βοηθά να κατανοήσει την ύπαρξη, τον θάνατο και τον εαυτό του, ανοίγοντάς του φωτεινά μονοπάτια στον δρόμο της ζωής του.

  Όταν οι άνθρωποι λένε πως κάποιος πεθαίνει, αυτό που εννοούν στην πραγματικότητα, είναι ότι δεν μπορούν να τον δουν. Μα αν κλείσουν τα μάτια και ενωθούν με τον χτύπο της καρδιάς τους, τότε η καρδιά τους τους κάνει να ξαναδούν αυτούς που αγαπούν. 

  Πολλά και εναλλασσόμενα τα συναισθήματα που βιώνει ο αναγνώστης. Λύπη, ανακούφιση, χαρά. Ένα βιβλίο που έχει θετική επίδραση σε όποιον επιλέξει να το διαβάσει. 

  Ο καιρός και ο χρόνος είναι στιγμές ψεύδους για να μετριούνται οι πράξεις των ανθρώπων. Όταν μπορέσεις να με αγαπήσεις με την καρδιά, θα καταλάβεις πως δεν υπάρχει χωροχρόνος μεταξύ όλων όσων συναντήθηκαν.

  Ένα βιβλίο που στις λίγες σελίδες του (μόλις 51) κρύβει πολύ φως, αισιοδοξία και αγάπη. Μετά την ανάγνωσή του, σίγουρα θα αλλάξει ο τρόπος με τον οποίο πορευόμαστε στη ζωή. 

  Περίληψη: Ένα κορίτσι συναντά ένα πουλί, ή ένα πλάσμα με φτερά. Το πουλί γίνεται ο καλύτερός της δάσκαλος, και πάνω στα φτερά του γνωρίζει τα αόρατα νήματα του κόσμου. Μια τρυφερή ιστορία με συγκινητικούς διαλόγους, για την ανακάλυψη της μικρής κουκκίδας του εαυτού μέσα στον μακρόκοσμο. Η πρώτη φορά που ο χρόνος γίνεται χωρισμός, ο θάνατος ένα κανάλι προς την αιωνιότητα, η εμπιστοσύνη αγάπη, και η αγάπη ελευθερία.

   «Αγαπώντας με, με έκανες να ψάξω να βρω το σπίτι μου. Γιατί «σπίτι» είναι εκεί που επιστρέφει κανείς όταν έχει αγαπηθεί πολύ. Όταν με ευγνωμοσύνη γυρνά για να πει ευχαριστώ στους θεούς».

  Στοιχεία βιβλίου

  Ο γκιώνης κι εγώ - Μαρίνα ΧατζηθεολόγουΤίτλος: Ο γκιώνης κι εγώ

  Συγγραφέας: Μαρίνα Χατζηθεολόγου

  Εικονογράφος: Ασπασία Ξυδέα

  Εκδόσεις: Πνοή 

  ISBN: 978-618-5520-67-0

  Σελίδες: 51

  Ημερομηνία έκδοσης: Μάιος 2023

  Επιμέλεια κειμένου: Ζωή Τσούρα

  Επιμέλεια κεντρικής εικόνας: Νεκταρία Βαρσαμή-Πουλτσίδη

  ΑΦΗΣΤΕ ΜΙΑ ΑΠΑΝΤΗΣΗ

  εισάγετε το σχόλιό σας!
  παρακαλώ εισάγετε το όνομά σας εδώ