Τρίτη, 27 Οκτωβρίου, 2020
More
  Αρχική Παιδική Λογοτεχνία Ηλικίες 6-10 O γύρος του κόσμου με το ποδήλατο - Μαρία Παπαγιάννη

  O γύρος του κόσμου με το ποδήλατο – Μαρία Παπαγιάννη

  -

  O γύρος του κόσμου με το ποδήλατο

  Προσωπική άποψη: Αγγελίνα Παπαθανασίου

  Το βιβλίο που θα σας παρουσιάσω, δεν κυκλοφόρησε πρόσφατα. Επειδή όμως η συγγραφέας του, Μαρία Παπαγιάννη, είναι από τις αγαπημένες μου, όταν πέσει στα χέρια μου δικό της βιβλίο δεν το αφήνω αδιάβαστο, αδιαφορώντας αν είναι καινούριο ή παλιό.

  «Ο γύρος του κόσμου με το ποδήλατο» κυκλοφορεί από τις εκδόσεις Πατάκη σε εικονογράφηση Σοφίας Τουλιάτου. Απευθύνεται σε ηλικίες 7+.

  Αν κάτι δεν μου άρεσε στο συγκεκριμένο βιβλίο, είναι το χρώμα που επιλέχθηκε για την εικονογράφηση. Το ασπρόμαυρο θεωρώ ότι δεν του ταιριάζει. Θα ήθελα χρώμα σε ένα τόσο όμορφο βιβλίο, όπως και οι μικροί αναγνώστες στις πρώτες τάξεις του δημοτικού.

  Ο Πέτρος, ο ήρωας της Μαρίας Παπαγιάννη, έχει έναν φίλο κολλητό, τον Στέργιο, που μαζί θέλουν να κάνουν το γύρο του κόσμου. Ο Στέργιος προτείνει σαν καλύτερο μεταφορικό μέσο για το ταξίδι αυτό, το ποδήλατο.

  O γύρος του κόσμου με το ποδήλατο – Μαρία Παπαγιάννη

  Ο Πέτρος όμως δεν ξέρει ποδήλατο. Ποιος ευθύνεται για αυτό; Θα καταφέρει ο ήρωας του βιβλίου να μάθει ποδήλατο μέσα σε λίγες ώρες για να ξεκινήσουν προπόνηση με τον Στέργιο; Ποιος θα τον βοηθήσει; Θα τα καταφέρουν μέσα σε τόσο σύντομο χρονικό διάστημα να έχουν το επιθυμητό αποτέλεσμα;

  Η μαμά σκέφτεται το παράπονο του γιου της. Δεν έχει άδικο. Θυμάται τον εαυτό της μικρή να τρέχει στον Πλαταμώνα με το ποδήλατο. Όλο το καλοκαίρι δεν κατέβαινε από το ποδήλατο. Μόνο για να κολυμπήσει, να φάει και να κοιμηθεί και μετά ξανά στο ποδήλατο.

  • Πέτρο, σήκω γρήγορα. Πάμε για ποδήλατο.
  • Μα το ποδήλατό μου έχει τέσσερις ρόδες.
  • Θα το κάνουμε με δύο.

  Μια όμορφη ιστορία για τη δύναμη της θέλησης, αλλά και τη σημασία της Άθλησης στη ζωή μας. Ένα βιβλίο που θα το αγαπήσουν οι μικροί αναγνώστες, και αν κάποιοι δεν γνωρίζουν ποδήλατο, θα βάλουν στόχο να μάθουν. Γιατί όταν υπάρχει θέληση, όλα είναι δυνατά.

  Περίληψη: Τι γίνεται όταν ο κολλητός σου σου προτείνει να κάνετε το γύρο του κόσμου με ποδήλατο; Τέλεια ιδέα, αλλά δεν ξέρεις ποδήλατο! Ο Πέτρος βρίσκεται σε πολύ δύσκολη θέση. Πρέπει να μάθει ποδήλατο μέσα σε λίγες ώρες. Είναι ζήτημα ζωής και θανάτου. Βάζει τα δυνατά του, αλλά πέφτει και ξαναπέφτει. Ποιος όμως είπε ότι τα ωραία πράγματα στη ζωή είναι κι εύκολα; Ο Πέτρος θα καταλάβει ότι για κάποια πράγματα αξίζει τον κόπο να βάζουμε τα δυνατά μας.

  Στοιχεία Βιβλίου

  Τίτλος: Ο γύρος του κόσμου με το ποδήλατο

  Συγγραφέας: Μαρία Παπαγιάννη

  Εικονογράφος: Σοφία Τουλιάτου

  Εκδόσεις: Πατάκη

  ISBN: 9789601635088

  Έτος Έκδοσης: 2009

  Επιμέλεια κειμένου: Ζωή Τσούρα

  Επεξεργασία κεντρικής εικόνας: Στέλλα Στραύκου

  ΑΦΗΣΤΕ ΜΙΑ ΑΠΑΝΤΗΣΗ

  Please enter your comment!
  Please enter your name here