Τρίτη, 27 Οκτωβρίου, 2020
More
  Αρχική Παιδική Λογοτεχνία Ηλικίες 0-5 Ο Κέκε μαθαίνει καλούς τρόπους - Φανή Τερζόγλου

  Ο Κέκε μαθαίνει καλούς τρόπους – Φανή Τερζόγλου

  -

  Πριν από λίγες μέρες κυκλοφόρησε το βιβλίο «Ο Κέκε μαθαίνει καλούς τρόπους» της συγγραφέως Φανής Τερζόγλου, από τις Εκδόσεις Σαΐτη, σε εικονογράφηση της Άντας Γανώση. Το βιβλίο είναι το πρώτο της σειράς Κέκε, το πιθηκάκι και απευθύνεται σε ηλικίες 3+.

  Προσωπική άποψη: Αγγελίνα Παπαθανασίου

  Ήρωας της σειράς, ένα γλυκό και χαριτωμένο πιθηκάκι που ζει στη ζούγκλα σε ένα μικρό δεντρόσπιτο.

  Κάθε πρωί πηγαίνει στο σχολείο, αφού πρώτα φάει τις νόστιμες μπανάνες που του δίνει η μαμά. Έπειτα φεύγει βιαστικός και συναντά τους φίλους του που παίζουν κυνηγητό.

  Το χαριτωμένο πιθηκάκι θα μπλέξει σε μια περιπέτεια όμως, αφού κάνει το λάθος να παρασυρθεί από τους φίλους του και να φερθεί άσχημα στον ελέφαντα, τον γερο-Φλοπ.

  Ντροπή σας, κακομαθημένα! φωνάζει ο γερο-Φλοπ εξαγριωμένος. Ρουφάει νερό με την προβοσκίδα του και τα καταβρέχει.

  Πώς θα αισθανθεί ο Κέκε μετά από την άσχημη συμπεριφορά του προς τον Φλοπ; Θα καταλάβει το λάθος του;

  Μια όμορφη, απολαυστική ιστορία, με διδακτικό χαρακτήρα για τους μικρούς αναγνώστες χωρίς όμως να τους κουνά το δάκτυλο, κάτι που δεν συμπαθούν τα παιδιά.

  Το πιο σημαντικό είναι να κατανοήσουν μέσα από την περιπέτεια του Κέκε ότι θα πρέπει να λένε αυτή τη μικρή λέξη, το όχι, όταν δεν θέλουν να κάνουν κάτι που δεν τους αρέσει ή δεν τους βρίσκει σύμφωνους.

  Πολλές φορές, για να γίνουν μέρος μιας παρέας, αρκετά παιδιά κάνουν πράγματα με τα οποία δεν συμφωνούν, αλλά δεν θέλουν να διαφέρουν από τα υπόλοιπα μέλη. Η συγκεκριμένη ιστορία τούς δείχνει ότι πρέπει να υποστηρίζουν την άποψή τους, αλλά και ότι δεν πρέπει να κάνουν σε άλλους ό,τι δεν θέλουν να κάνουν στους ίδιους.

  Πολύ όμορφη είναι και η εικονογράφηση του βιβλίου, που συμπληρώνει το κείμενο και κάνει απόλυτα κατανοητή την ιστορία του Κέκε και από τους πιο μικρούς αναγνώστες.

  Εύχομαι να αγαπηθεί ο Κέκε και να κρατήσει όμορφη συντροφιά στα παιδιά με τις περιπέτειες που θα διαβάσουν στα επόμενα βιβλία της σειράς που θα κυκλοφορήσουν.

  Περίληψη: Ο Κέκε, ένα χαρούμενο πιθηκάκι, ζει με την οικογένειά του και τους φίλους του στην καταπράσινη ζούγκλα. Όμως, θα μπει σε μπελάδες, όταν οι φίλοι του τον παρασύρουν σε σκανταλιές που θυμώνουν τον γέρο Φλοπ, τον ελέφαντα. Από την εκδρομή τους στο δάσος των μπαμπουίνων θα καταλάβουν γρήγορα το λάθος τους και ότι δεν πρέπει να κάνουμε αυτά που δεν μας αρέσει να μας κάνουν.

  Οι μικρές ιστορίες της νέας σειράς «Κέκε, το πιθηκάκι» βοηθούν το παιδί να γνωρίσει τον κόσμο, να αποκτήσει υπευθυνότητα και αυτονομία και να υιοθετήσει εύκολα σωστούς τρόπους συμπεριφοράς.

  Στοιχεία βιβλίου

  Τίτλος: Ο Κέκε μαθαίνει καλούς τρόπους

  Συγγραφέας: Φανή Τερζόγλου

  Εικονογράφος: Άντα Γανώση

  Εκδόσεις: Σαΐτη

  Σελίδες: 24

  ISBN: 978-960-487-407-1

  Έτος έκδοσης: 2020

  ΑΦΗΣΤΕ ΜΙΑ ΑΠΑΝΤΗΣΗ

  Please enter your comment!
  Please enter your name here