Πέμπτη, 29 Οκτωβρίου, 2020
More
  Αρχική Παιδική Λογοτεχνία Ηλικίες 0-5 O Κίμωνας σε αποστολή διάσωσης - Γιολάντα Τσορώνη-Γεωργιάδη

  O Κίμωνας σε αποστολή διάσωσης – Γιολάντα Τσορώνη-Γεωργιάδη

  -

  O Κίμωνας σε αποστολή διάσωσης

  Προσωπική άποψη: Αγγελίνα Παπαθανασίου

  Το βιβλίο της συγγραφέως Γιολάντας Τσορώνη-Γεωργιάδη κυκλοφορεί από τις εκδόσεις Σαββάλας και ανήκει στη σειρά Βιβλία που προάγουν τη συναισθηματική νοημοσύνη. Απευθύνεται σε ηλικίες 4+.

  Ο ήρωας του βιβλίου, ο Κίμωνας, είναι γνώριμός μας από το βιβλίο της συγγραφέως Φίλοι για θαύματα.

  Πρόκειται για ένα ποντίκι που ζει σε έναν φάρο. Κάποια νύχτα, ξεσπά μια καταιγίδα. Όταν το επόμενο πρωινό ο Κίμωνας βγαίνει από τον φάρο, βλέπει μια μικρή φώκια να κλαίει. Παρασύρθηκε από την καταιγίδα και απομακρύνθηκε από τη μαμά της. Θέλει να τη βοηθήσει αλλά δεν γνωρίζει και πολλά από φώκιες.

  «Τι μπορεί να τρώει μια μικρή φώκια;» αναρωτήθηκε ο ποντικούλης. Χωρίς να το πολυσκεφτεί, δοκίμασε να της προσφέρει τις αγαπημένες του τροφές.

  Τυράκι; Γλυκάκι; Σοκολατίτσα;

  Η μικρή όμως δεν άγγιξε τίποτα κι άρχισε να κλαίει όλο και πιο δυνατά.

  O Κίμωνας σε αποστολή διάσωσης

  Ο Κίμωνας, μαζί με την μάινα, τη φίλη του που ξέρει κάτι περισσότερο από φώκιες, της προσφέρουν φαγητό κι ύστερα ξεκινούν την αναζήτηση της μητέρας της.

  Θα καταφέρουν να βρουν και να την παραδώσουν στη μαμά της; Ποιοι θα τους βοηθήσουν σε αυτή την αναζήτηση;

  Μια όμορφη ιστορία για τη φιλία και τη βοήθεια σε όσους τη χρειάζονται. Τα βιβλία της κυρίας Τσορώνη είναι γεμάτα μηνύματα για τους μικρούς αναγνώστες, ενώ παράλληλα δίνουν αφορμή και για συζητήσεις ανάμεσα σε γονείς, εκπαιδευτικούς και παιδιά. Δε λείπουν από τα κείμενά της όμως και οι γνώσεις, που έρχονται αβίαστα μέσα από τη μυθοπλασία.

  Διαβάστε μαζί με τα παιδιά σας το συγκεκριμένο βιβλίο, γνωρίστε τους τα ζώα της θάλασσας που αναφέρονται στην ιστορία και επιλέξτε μέσα από τις προτάσεις που θα βρείτε στις τελευταίες σελίδες του βιβλίου, θέματα για συζήτηση αλλά και διάφορες δραστηριότητες που θα αγαπήσουν τα παιδιά.

  Περίληψη: Η νυχτερινή καταιγίδα που ξεσπά παρασύρει μακριά από τη μητέρα της μια μικρή φώκια. Όταν την επόμενη μέρα ο ποντικούλης Κίμωνας τη βρίσκει, είναι εξαντλημένη και πεινασμένη. Ο Κίμωνας θέλει να τη βοηθήσει να βρει τη μαμά της. Θα τα καταφέρει άραγε και πώς;

  Στοιχεία Βιβλίου

  Τίτλος: Ο Κίμωνας σε αποστολή διάσωσης

  Συγγραφέας: Γιολάντα Τσορώνη – Γεωργιάδη

  Εκδόσεις: Σαββάλας

  ISBN: 9789604498932

  Ημ. Έκδοσης: 02/2010

  Επιμέλεια κειμένου: Ζωή Τσούρα

  Επεξεργασία κεντρικής εικόνας: Πουλτσίδη Νεκταρία

  ΑΦΗΣΤΕ ΜΙΑ ΑΠΑΝΤΗΣΗ

  Please enter your comment!
  Please enter your name here