Σάββατο, 31 Οκτωβρίου, 2020
More
  Αρχική Παιδική Λογοτεχνία Ηλικίες 6-10 Ο Χαμένος μύθος του Αισώπου - Κώστας Στοφόρου

  Ο Χαμένος μύθος του Αισώπου – Κώστας Στοφόρου

  -

  Ο Χαμένος μύθος του Αισώπου 

  Προσωπική άποψη: Μαρία Γραμμένου

  Το βιβλίο του δημοσιογράφου και συγγραφέα Κώστα Στοφόρου «Ο χαμένος μύθος του Αισώπου», κυκλοφορεί από τις εκδόσεις Μίνωας. Ανήκει στη σειρά Λογοτεχνικές εξερευνήσεις και απευθύνεται σε παιδιά ηλικίας από 9+.

  Ο Χαμένος μύθος του ΑισώπουΗ Ρόδη και ο Λυκούργος θα περάσουν τις διακοπές τους στη Σάμο στο σπίτι των θείων τους, στο Καρλόβασι. Ένα σπίτι χωρίς internet που μοιάζει σαν μουσείο. Τα δυο αδέλφια είναι απογοητευμένα γιατί πιστεύουν ότι οι φετινές διακοπές τους, κάτω από αυτές τις συνθήκες, θα είναι βαρετές.

  Τα πράγματα όμως θα εξελιχθούν διαφορετικά από ό,τι πίστευαν οι ήρωες του βιβλίου. Θα είναι ένα απίστευτο καλοκαίρι με διασκέδαση, νέους φίλους, αλλά και περιπέτεια.

  Δεν είναι εύκολο να γράψεις ένα παιδικό βιβλίο που θα πρέπει να συνδυαστεί η γνώση, η δράση, το μυστήριο, η περιπέτεια. Ο συγγραφέας όμως τον πετυχαίνει απόλυτα αυτόν τον συνδυασμό.

  Διαβάζοντας το βιβλίο του «Ο χαμένος μύθος του Αισώπου», ταξίδεψα στην πανέμορφη Σάμο, αποκόμισα ένα σωρό πληροφορίες για το συγκεκριμένο νησί που ομολογώ ότι δεν γνώριζα. Και όλα αυτά χωρίς να νιώσω στιγμή ότι διαβάζω έναν ταξιδιωτικό οδηγό. Όλες οι πληροφορίες που δίνει για το νησί ο συγγραφέας στους αναγνώστες του, έρχονται με φυσικό τρόπο μέσα από την εξέλιξη της ιστορίας και την δράση των ηρώων της.

  Η Ρόδη κοιτούσε τον δημοσιογράφο και όλο και περισσότερο την ενοχλούσε. Τα μάτια του είχαν κάτι κακό στο βάθος. Και αυτή η δήθεν ζεστή, φιλική φωνή του, της φαινόταν γλοιώδης. Όπως τα μαλλιά του, που ήταν γεμάτα τζελ, και η κολόνια που φορούσε και σκέπαζε όλες τις μυρωδιές του κήπου. Της ανακάτευε το στομάχι. Αν δεν την είχε φάει η περιέργεια, δε θα καθόταν στιγμή κοντά του. Έτσι ένιωσε ανακούφιση όταν σηκώθηκε να φύγει, αφού ο θείος τον διαβεβαίωσε πως την επόμενη μπορούσε να έρθει στο σπίτι να μιλήσουν με την ησυχία τους. Να το σκεφτεί κι αυτός λίγο, γιατί του είχε έρθει ξαφνική όλη αυτή η ιστορία.

  Ο συγγραφέας συνδυάζει τη γνώση, το χιούμορ, και την περιπέτεια, και δημιουργεί ένα απολαυστικό μυθιστόρημα για μικρούς αλλά και μεγάλους αναγνώστες. Άλλωστε ένα καλό βιβλίο διαβάζεται από όλους, χωρίς περιορισμούς στην ηλικία. Είμαι σίγουρη ότι όσοι το διαβάσετε θα περάσετε υπέροχα.

  Ο Χαμένος μύθος του ΑισώπουΠερίληψη: Η Ρόδη και ο Λυκούργος πηγαίνουν για διακοπές στη Σάμο με τους γονείς τους.
  Φθάνοντας στο Καρλόβασι στον θείο Πυθαγόρα και στη θεία Διαμαντούλα τούς περιμένει ένα σπίτι «χωρίς σύνδεση με το ίντερνετ, γεμάτο παλιατζούρες, με τηλεόραση για το μουσείο και με μπάνιο από το 1821»!

  Κι ενώ η απογοήτευσή τους είναι μεγάλη, όλα αλλάζουν όταν γνωρίζουν καινούριους φίλους και με οδηγό τον… θεότρελο θείο τους ανακαλύπτουν την ιστορία και τη μοναδική φυσική ομορφιά της περιοχής. Δάση, παραλίες, καταρράκτες, τόποι άγνωστοι και γεμάτοι μαγεία.

  Η εμφάνιση ενός μυστηριώδους δημοσιογράφου θα φέρει νέες ανατροπές.
  Θα πρέπει να λύσουν έναν γρίφο που θα τους οδηγήσει στην ανακάλυψη του μεγάλου μυστικού του Λυκούργου Λογοθέτη, «μεγάλου προγόνου τους» και ηγέτη της Επανάστασης του ’21 στη Σάμο.

  Όμως τίποτα δεν είναι όπως φαίνεται.
  Κι ένας χαμένος μύθος του Αισώπου θα σταθεί η αιτία να ζήσουν την πιο επικίνδυνη περιπέτεια.

  Στοιχεία βιβλίου:

  Τίτλος: Ο Χαμένος μύθος του Αισώπου

  Συγγραφέας: Στόφορος Κωστας

  Εκδόσεις: Μίνωας

  Ημ/νία πρώτης έκδοσης: 01/2017

  Σελίδες: 128

  ISBN: 978-618-02-0777-4

  Επεξεργασία εικόνας: Στέλλα Νικολαΐδου 

  ΑΦΗΣΤΕ ΜΙΑ ΑΠΑΝΤΗΣΗ

  Please enter your comment!
  Please enter your name here