Πλατς Μουτς 

Προσωπική άποψη: Αγγελίνα Παπαθανασίου

Το βιβλίο του συγγραφέα Ευγένιου Τριβιζά «Πλατς Μουτς» κυκλοφορεί από τις εκδόσεις Διόπτρα, σε εξαιρετική εικονογράφηση του Άγη Αγησιλάου. Το βιβλίο ανήκει στη σειρά «Πλατς Μουτς», όπου ο συγγραφέας, μας δίνει  νέα τροπή σε κλασικά παραμύθια.

Το συγκεκριμένο παραμύθι είναι η εκδοχή του συγγραφέα στο κλασικό παραμύθι «Η Πριγκίπισσα και το βατράχι».

Η ηρωίδα του παραμυθιού, η πριγκίπισσα Φλουρένια, έχει βαρεθεί τη ζωή της στο παλάτι που πρέπει να ακολουθεί ένα σωρό πρωτόκολλα, να μαθαίνει βαρετά πράγματα, να ακούει ανιαρές συζητήσεις του Βασιλιά πατέρα της με τους ναυάρχους του στόλου, τους επιτελάρχες του στρατού.

Όταν βαριέται πολύ, το σκάει από το παλάτι και πηγαίνει στο μαγεμένο δάσος και παίζει με το χρυσό της τόπι. Τι θα συμβεί λοιπόν στη Φλουρένια, όταν στο δάσος θα συναντήσει ένα βάτραχο με πορτοκαλί πόδια;

Τι θα γίνει όταν τον φιλήσει; Θα μεταμορφωθεί σε πρίγκιπα ή μήπως όχι;

Το μαγεμένο δάσος ήταν πάρα πάρα πολύ υπέροχο, αλλά και πάρα πάρα πολύ επικίνδυνο. Είχε ντορεμηλιές, που όταν μασούσες τα μήλα τους, το στόμα σου γέμιζε με μαγευτικές μελωδίες. Είχε βερισσινιές που τα κλωνιά τους βάραιναν από βερίκοκα με γεύση βύσσινου και βύσσινα με γεύση βερίκοκου, παγονόδεντρα, νεραϊδονερατζιές, τουρτουρόδεντρα, και χίλια δυο ακόμα παράξενα δέντρα.

Χιούμορ, περιπέτεια, φαντασία, ανατροπές συνθέτουν το παραμύθι του Ευγένιου Τριβιζά. Εξαιρετική και η εικονογράφηση του Άγη Αγησιλάου. Εικόνες ζωντανές που καθηλώνουν, μαγεύουν και παρασύρουν τους αναγνώστες στο παραμύθι.

Το βιβλίο απευθύνεται σε παιδιά ηλικίας 3+.

Περίληψη: Μετά τo παγκόσμιο μπεστ σέλερ Τα τρία μικρά λυκάκια «ο μετρ του χιούμορ και των ανατροπών», όπως έχει αποκαλέσει τον Ευγένιο Τριβιζά το διεθνές περιοδικό Bookbird, μας καλεί να απολαύσουμε νέες σπαρταριστές εκδοχές κλασικών παραμυθιών.

Στο Πλατς Μουτς!, σε αντίθεση με τις παραδοσιακές ηρωίδες, η πριγκίπισσα Φλουρένια αποτινάσσει τα βασιλικά της προνόμια και επιλέγει να αυτοδιαχειρισθεί την ευτυχία της με απρόσμενο τρόπο. Στην αντίπερα όχθη του κοινωνικού φάσματος, στην όχθη του αποκλεισμού και της απόρριψης, ένα καταφρονεμένο βατραχάκι ζητάει να γίνει αποδεκτό για αυτό που είναι, όχι για αυτό που φαίνεται. Πόσο πιο υπέροχη γίνεται η ζωή, όταν οι δύο ήρωες, αποδρώντας από τον λαβύρινθο των αντιθέσεων, πραγματώνουν την ανατροπή, δείχνοντας ότι ο καθένας έχει το δικαίωμα να ορίζει την ευτυχία του, που πολλές φορές δεν τον περιμένει σε κάποιο μεγαλόπρεπο παλάτι, αλλά κυλάει σ’ ένα γάργαρο ρυάκι δίπλα του.

Στοιχεία βιβλίου:

Τίτλος: Πλατς Μουτς!

Συγγραφέας: Ευγένιος Τριβιζάς

Εκδόσεις: Διόπτρα

ΙSBN: 978-960-605-288-0

Εικονογράφος: Άγης Αγησιλάου

Ημερομηνία έκδοσης: 11/10/2017

Αριθμός σελίδων: 88

ΑΦΗΣΤΕ ΜΙΑ ΑΠΑΝΤΗΣΗ

Please enter your comment!
Please enter your name here