Τρίτη, 27 Οκτωβρίου, 2020
More
  Αρχική Παιδική Λογοτεχνία Ηλικίες 0-5 Ρόμι και Μιράντα - Δελίνα Βασιλειάδη

  Ρόμι και Μιράντα – Δελίνα Βασιλειάδη

  -

  Ρόμι και Μιράντα

  Προσωπική άποψη: Αγγελίνα Παπαθανασίου

  Κυκλοφόρησε πριν λίγο καιρό το νέο βιβλίο της συγγραφέως Δελίνας Βασιλειάδη με τίτλο «Ρόμι και Μιράντα» από τις εκδόσεις Μ. Σιδέρη.

  Πολύ πριν αφεθώ στην ανάγνωση ενός παιδικού βιβλίου, αυτό που κάνω πρώτα απ’ όλα είναι να ξεφυλλίζω τις σελίδες του κοιτώντας την εικονογράφηση. Στο συγκεκριμένο βιβλίο, έμεινα αρκετή ώρα σε κάθε εικόνα του. Δημιουργός των εικόνων, η Λουίζα Καραγεωργίου. Η εικονογράφηση του βιβλίου προσφέρει στον αναγνώστη μια αίσθηση ηρεμίας και γαλήνης. Δένει απόλυτα με το κείμενο της συγγραφέως  και δημιουργείται ένα όμορφο αποτέλεσμα.

  Ρόμι και ΜιράνταΔεν είναι η πρώτη φορά που διαβάζω κείμενο της Δελίνας Βασιλειάδη. Κάθε φορά με ξαφνιάζει ευχάριστα. Το νέο της βιβλίο απευθύνεται σε παιδιά από 4+. Διαβάζοντας την ιστορία θα ανακαλύψετε πολλά μηνύματα κρυμμένα ανάμεσα στις λέξεις.

  Μια ιστορία που αναφέρεται στη διαφορετικότητα, τη φιλία και την αγάπη. Η συγγραφέας δίνει τροφή για σκέψη και αφορμή για συζητήσεις με τους μικρούς αναγνώστες πάνω στα θέματα που ανέφερα πιο πάνω. Αυτό που έχει σημασία στη ζωή είναι η αγάπη. Η αληθινή αγάπη,  που προσφέρεται απλόχερα και κάνει τον κόσμο καλύτερο και ομορφότερο.

  «Γελάς τώρα, έτσι; Πριν ήσουν κατσούφα. Είδες τι μπορεί να κάνει η μουσική;»

  «Ή ένας φίλος…» συμπλήρωσε η Ρόμι. «Επίτηδες το έκανες. Το κατάλαβα».

  «Να δοκιμάσουμε μαζί τώρα;» ρώτησε το σκιουράκι. Έτσι κι έγινε. Τα δυο παιδιά τραγουδούσαν μαζί, μιλούσαν, γελούσαν με την ψυχή τους ώρα πολλή.

  Αυτό το γνωρίζει καλά η συγγραφέας και φροντίζει, με τη βοήθεια των ηρώων της, να περνάει το μήνυμα της αγάπης στους αναγνώστες της. Θα αγαπήσετε τους ήρωές της, τη Ρόμι και τη Μιράντα (μια ελεφαντίνα και μια σκιουρίνα) οι οποίες θα αποδείξουν ότι η αγάπη είναι τόσο δυνατή που καμιά δυσκολία δεν είναι αξεπέραστη μπροστά της.

  Στο βιβλίο, οι μικροί αναγνώστες θα βρουν και διάφορες δραστηριότητες.

  Περίληψη: Σε έναν κόσμο που επικρατεί μια ανεξήγητη και παράλογη αντιπαλότητα ανάμεσα στους σκίουρους και τους ελέφαντες, η Ρόμι, μια μικρή ελεφαντίνα και η Μιράντα, μια σκιουρίνα, θα προσπαθήσουν να ξεπεράσουν τα εμπόδια και να γίνουν φίλες.

  Θα καταφέρουν τα δυο κοριτσάκια να προσπεράσουν τις δυσκολίες; Θα μπορέσουν να σταθούν μαζί απέναντι στον παραλογισμό τόσων χρόνων και γενεών και να αποφασίσουν οι ίδιες για τη ζωή τους;

  Μια ιστορία για το φως και την ελπίδα, τη φιλία και τη διαφορετικότητα, την αγάπη και την καλοσύνη.

  Μια ιστορία που μας θυμίζει πως ο υπέροχος κόσμος που ονειρευόμαστε, υπάρχει. Στις καρδιές των παιδιών.

  Ρόμι και ΜιράνταΣτοιχεία Βιβλίου

  Τίτλος: Ρόμι και Μιράντα

  Συγγραφέας: Δελίνα Βασιλειάδη

  Εικονογράφος: Λουίζα Καραγεωργίου

  Εκδόσεις: Μ. Σιδέρη

  ISBN: 978-960-468-237-9

  Έτος Έκδοσης 03/19

  Επεξεργασία εικόνας: Μαρία Μακροβασίλη

  ΑΦΗΣΤΕ ΜΙΑ ΑΠΑΝΤΗΣΗ

  Please enter your comment!
  Please enter your name here