Τετάρτη, 21 Οκτωβρίου, 2020
More
  Αρχική Παιδική Λογοτεχνία Ηλικίες 6-10 Τα τείχη που έγιναν μια ζεστή αγκαλιά - Κατερίνα Μουρίκη

  Τα τείχη που έγιναν μια ζεστή αγκαλιά – Κατερίνα Μουρίκη

  -

  Τα τείχη που έγιναν μια ζεστή αγκαλιά

  Προσωπική άποψη: Αγγελίνα Παπαθανασίου

  Το βιβλίο της συγγραφέως Κατερίνας Μουρίκη «Τα τείχη που έγιναν μια ζεστή αγκαλιά» κυκλοφορεί από τις εκδόσεις Θύρα, σε εικονογράφηση Ζωής Χωριατέλλη.

  Πρόκειται για ένα βιβλίο που ξεχειλίζει από αγάπη. Μας υπενθυμίζει πόσο σημαντικό είναι να βοηθάμε τους συνανθρώπους μας που έχουν ανάγκη, προσφέροντας ακόμα και μια μικρή βοήθεια, που για αυτούς είναι πολύτιμη.

  Η συγγραφέας δεν επιδιώκει να προκαλέσει την εύκολη συγκίνηση των αναγνωστών. Εκείνο που επιζητά είναι η ενσυναίσθηση. Να νιώσουμε τις δυσκολίες των συνανθρώπων μας και να τους στηρίξουμε.

  Σε μια παραθαλάσσια πόλη που περιστοιχίζεται από τείχη ψηλά για να προστατεύεται από τον εχθρό, οι κάτοικοί της ζουν ήρεμα και ξέγνοιαστα. Μέχρι που ένας ηλικιωμένος ξένος φτάνει στην πόλη και μιλάει στα παιδιά. Τους δείχνει τι υπάρχει πίσω από το ψηλό τείχος της πόλης τους, και αυτό που βλέπουν δεν τους αρέσει καθόλου.

  «Αν μπορούσαν, θα είχαν και μπάλα και καλύτερα ρούχα και παπούτσια. Όμως είναι τα παιδιά του πολέμου, που άφησαν τον τόπο τους, προσπαθώντας να ξεφύγουν από τις σφαίρες» είπε ο παππούλης και πρόσθεσε θλιμμένα.

  «Βλέπεις, στον κόσμο υπάρχουν και άνθρωποι που δεν έχουν ούτε ένα μέρος απ’ όσα έχουμε εμείς».

  Τα παιδιά αποφασίζουν να δράσουν και να προσφέρουν αγάπη και χαρά σε αυτούς που την έχουν ανάγκη. Και τότε όλα αλλάζουν πέρα από το τείχος, αλλά και στην παραθαλάσσια πόλη.

  Τα τείχη που έγιναν μια ζεστή αγκαλιά – Κατερίνα Μουρίκη

  Μια όμορφη και τρυφερή ιστορία που μας δείχνει ότι η αγάπη είναι δυνατή και μπορεί να κάνει πολύ όμορφο τον κόσμο μας.

  Περίληψη: Ήταν κάποτε μια όμορφη, παραθαλάσσια πόλη. Ολόγυρα ήταν προστατευμένη από ψηλά τείχη, που εχθρός κανείς δεν τολμούσε να τα διαβεί. Τα παιδιά έπαιζαν ξέγνοιαστα στα καταπράσινα πάρκα και στις όμορφες αυλές των σχολείων, ενώ οι μεγάλοι περνούσαν ανέμελα μέσα κι έξω από τα σπίτια τους όλες τις μέρες του χρόνου.

  Ποτέ δεν είχαν περάσει τη Μεγάλη Πύλη του τείχους, που τους προστάτευε από εχθρικές επιθέσεις. Έτσι η ζωή κυλούσε ήρεμη κι ευτυχισμένη. Μέχρι που ήρθε εκείνος ο παράξενος επισκέπτης… Και τότε η Μεγάλη Πύλη άνοιξε μια για πάντα και το τείχος έγινε μια μεγάλη αγκαλιά αγάπης. (Από την παρουσίαση στο οπισθόφυλλο του βιβλίου)

  Στοιχεία Βιβλίου

  Τίτλος: Τα τείχη που έγιναν ζεστή αγκαλιά

  Συγγραφέας: Κατερίνα Μουρίκη

  Εικονογράφος: Ζωή Χωριατέλλη

  Εκδόσεις: Θύρα

  ISBN: 9789606180156

  Ημ. Έκδοσης: 11/2017

  Επιμέλεια κειμένου: Ζωή Τσούρα

  Επεξεργασία κεντρικής εικόνας: Δήμητρα Κωλέτη

  ΑΦΗΣΤΕ ΜΙΑ ΑΠΑΝΤΗΣΗ

  Please enter your comment!
  Please enter your name here