Τρίτη, 20 Οκτωβρίου, 2020
More
  Αρχική Παιδική Λογοτεχνία Ηλικίες 6-10 Το αηδόνι και η μελωδία της αγάπης - Λαμπρινίδης Αντώνης

  Το αηδόνι και η μελωδία της αγάπης – Λαμπρινίδης Αντώνης

  -

  Το αηδόνι και η μελωδία της αγάπης

                                                    Προσωπική άποψη: Αγγελίνα Παπαθανασίου

  Πριν λίγες μέρες, ένα ακόμα εξαιρετικό βιβλίο κυκλοφόρησε από τις Εκδόσεις Σαΐτης. Πρόκειται για το βιβλίο του συγγραφέα και εκπαιδευτικού Αντώνη Λαμπρινίδη, με τίτλο «Το αηδόνι και η μελωδία της αγάπης».

  Το βιβλίο απευθύνεται σε παιδιά από 8+, ενώ η πανέμορφη εικονογράφηση είναι της Νίκης Λεωνίδου. Ένα μικρό αηδόνι προσπαθεί να κάνει φίλους ανάμεσα στα πουλιά που ζουν στο δάσος.

  Είναι μικρό και μόνο του και ζηλεύει τα άλλα πουλιά που έχουν φίλους.

  Κάνει αρκετές προσπάθειες αλλά είναι όλες τους αποτυχημένες. Συναντά προσβολές και απορρίψεις. Δεν το βάζει κάτω και συνεχίζει τις προσπάθειες και πέρα από το δάσος. Μα και πάλι αποτυγχάνει.

  Τότε μια σοφή κουκουβάγια του λέει: «Καθένας έχει τη δική του ξεχωριστή αξία. Μα πρέπει να κοπιάσει για να τη βρει. Μόνο τότε μπορούμε όλοι μαζί να ζούμε ευτυχισμένοι».

  Θα καταφέρει άραγε το μικρό αηδόνι να βρει τη δική του αξία; Θα συναντήσει την ευτυχία;

  Εγώ σ’ αγαπώ για αυτό που είσαι. Ό,τι κι αν είσαι, όπως κι αν είσαι. Ξαπόστασε στην αγκαλιά μου και εγώ θα σε νανουρίσω. Αεράκι, βοήθα να κοιμίσουμε το μικρό μας αηδόνι, κι εσύ, τριζόνι της νύχτας, τραγούδησέ του τα πιο ωραία σου τραγούδια. Λουλούδια της εξοχής, στείλτε του το πιο μεθυστικό άρωμά σας. Φέξε του κι εσύ όμορφο φεγγάρι για να δει τα πιο χαρούμενα όνειρα, είπε ο κρίνος. Τότε, το αεράκι φύσηξε απαλά και όλα συντονίστηκαν μαζί του!

  Μια όμορφη και τρυφερή ιστορία με ποιητική γραφή. Ένα βιβλίο πλημμυρισμένο με όμορφες εικόνες. Δύσκολα συναντά κανείς συχνά τέτοια βιβλία. Καλογραμμένο, γεμάτο μηνύματα για μικρούς και μεγάλους αναγνώστες. Ένα υπέροχο ταξίδι αυτογνωσίας μέσα από ένα πραγματικά λογοτεχνικό βιβλίο.

  Περίληψη: Το µικρό αηδόνι κάνει µεγάλη προσπάθεια για να βρει φίλους και να µοιραστεί µαζί τους τη ζωή στο αγαπηµένο του δάσος. Αλλά δεν τα καταφέρνει… Η κουκουβάγια τού δίνει µια σοφή συµβουλή. Έτσι, ξεκινά ένα µεγάλο ταξίδι για να βρει τον εαυτό του και να πιστέψει σ’ αυτόν. Κατά τη διάρκειά του θα βιώσει, θα µάθει και θα νιώσει πολλά. Τι θα συµβεί, άραγε, όταν επιστρέψει στην παλιά του φωλιά;

  Ένα υπέροχο κείµενο για την πορεία προς την αυτογνωσία και την κοινωνική αποδοχή, τη δύναµη της πίστης, την αξία της προσπάθειας και τις αλήθειες της ζωής µας. Για ν’ ακούσουµε, µικροί και µεγάλοι, µε τ’ αφτιά της καρδιάς µας τη µελωδία της αγάπης…

  Στοιχεία βιβλίου: 

  Τίτλος: Το αηδόνι και η μελωδία της αγάπης

  Συγγραφέας: Αντώνης Λαµπρινίδης

  Εκδόσεις: Σαίτης ΑΕ

  Σελίδες: 36

  Έτος έκδοσης: 2018

  ISBN: 978-960-487-333-3

                                                     Επιμέλεια εικόνας: Αναστάσιος Τριανταφύλλου

  ΑΦΗΣΤΕ ΜΙΑ ΑΠΑΝΤΗΣΗ

  Please enter your comment!
  Please enter your name here