Πέμπτη, 25 Φεβρουαρίου, 2021
More
  Αρχική Παιδική Λογοτεχνία Ηλικίες 6-10 Το αμπέλι της αγάπης και το άτακτο τσαμπί - Πηνελόπη & Μαρία...

  Το αμπέλι της αγάπης και το άτακτο τσαμπί – Πηνελόπη & Μαρία Μωραΐτου

  -

  Από τις εκδόσεις Σαΐτη κυκλοφορεί το βιβλίο «Το αμπέλι της αγάπης και το άτακτο τσαμπί» των συγγραφέων Πηνελόπης και Μαρίας Μωραΐτου. Ανήκει στη σειρά Ιστορίες με τη Γιαγιά Παράδοση. Η εικονογράφηση του βιβλίου είναι της Νίκης Λεωνίδου. Απευθύνεται σε ηλικίες 6+.

  Προσωπική άποψη: Αγγελίνα Παπαθανασίου

  Η Γιαγιά Ευθαλία ξέρει απέξω και ανακατωτά παραμύθια, ήθη και έθιμα του τόπου μας. Δεν τη λένε τυχαία Γιαγιά Παράδοση. Αυτή τη φορά θα πει στα εγγόνια της, τον Άγγελο και την Ελπίδα, ένα παραμύθι για το αμπέλι της αγάπης και το άτακτο τσαμπί.

  Μια φορά κι έναν καιρό, πριν από αμέτρητα χρόνια, ο σοφός μεγάλος Σπορέας αποφάσισε να φτιάξει ένα ωραίο περιβόλι. Έξι μέρες δούλεψε ασταμάτητα με σοφία και αγάπη, ώστε το περιβόλι του να γίνει ένα σωστό θαύμα.

  Το παραμύθι της γιαγιάς Ευθαλίας είναι μια όμορφη ιστορία για τη δημιουργία του αμπελιού και στη συνέχεια παρουσιάζει τις περιπέτειες ενός τσαμπιού. Μέσα από το παραμύθι που διηγείται στα εγγόνια της και παράλληλα σε όλους τους αναγνώστες του βιβλίου, προωθεί μηνύματα και σπουδαίες αξίες της ζωής. Αγάπη, συγχώρεση, φιλία, αλληλεγγύη, είναι μερικά από τα θέματα που παρουσιάζονται στο παραμύθι.

  Εκτός όμως από το παραμύθι, οι αναγνώστες του, μικροί και μεγάλοι, θα μάθουν τα πάντα για τον σπουδαίο καρπό του αμπελιού, το σταφύλι. Το βιβλίο μπορεί να χαρακτηριστεί κάλλιστα ως ένα βιβλίο γνώσεων. Η γνώση μπορεί να γίνει απολαυστική μέσα από παροιμίες, αινίγματα και διασκεδαστικές δραστηριότητες που βοηθούν τα παιδιά να μάθουν χωρίς να κουραστούν ή να βαρεθούν.

  Τρύγος είναι η πιο σημαντική στιγμή για τον αμπελουργό και τον οινοποιό! Είναι, βλέπετε, η εποχή που τα σταφύλια έχουν ωριμάσει και είναι έτοιμα για μάζεμα.

  Οι συγγραφείς παρουσιάζουν το αμπέλι και το σταφύλι μέσα από τη μυθολογία, τη θρησκεία και την παράδοση του τόπου μας. Το βιβλίο μπορεί να χρησιμοποιηθεί τόσο από εκπαιδευτικούς όσο και από γονείς. Είναι ένας συνδυασμός γνώσεων, εκπαιδευτικών δραστηριοτήτων και παραμυθιού «παλιάς κοπής». Η γιαγιά Ευθαλία, ή αλλιώς Γιαγιά Παράδοση, μας θυμίζει τις γιαγιάδες περασμένων χρόνων, που έλεγαν ιστορίες και παραμύθια μαγεύοντας τα εγγόνια τους. Στο βιβλίο υπάρχει και η συνταγή της γιαγιάς για υπέροχα μουστοκούλουρα που θα μοσχομυρίσουν το σπίτι.

  Ένα βιβλίο που σίγουρα θα κρατήσει καλή συντροφιά στα παιδιά.

  Περίληψη: Είµαι ο Τσαµπάκος, ένα παιχνιδιάρικο σταφύλι. Ελάτε στην παρέα µας, παιδιά! Μέσα από τις απίθανες σκανδαλιές, αλλά και τα παθήµατά µου, θα µάθουµε όλα τα µυστικά για το σταφύλι και το κρασί! Γιατί το σταφύλι είναι ο βασιλιάς των φρούτων; Ποια είναι τα µυστικά του αµπελουργού; Πώς γίνεται το σταφύλι κρασί; Τι είναι ο τρύγος; Ποιες παροιµίες, ήθη και έθιµα µιλούν γι’ αυτό;
  Θα ταξιδέψουµε στην πόλη Κανά της Γαλιλαίας για το πρώτο θαύµα του Χριστού µα και στα Ιεροσόλυµα, στον Μυστικό Δείπνο, για να καταλάβουµε πόσο σηµαντικό είναι το κρασί στη θρησκεία µας.
  Ελάτε, λοιπόν! Η Γιαγιά Παράδοση αρχίζει το παραµύθι!

  Η σειρά «Ιστορίες με τη Γιαγιά Παράδοση» είναι ένα πολύτιμο εκπαιδευτικό εργαλείο για δασκάλους, γονείς, παιδαγωγούς και κατηχητές.

  Το αμπέλι της αγάπης και το άτακτο τσαμπίΣτοιχεία βιβλίου

  Τίτλος: Το αμπέλι της Αγάπης και το άτακτο τσαμπί

  Συγγραφείς: Πηνελόπη και Μαρία Μωραΐτου

  Εικονογράφος: Νίκη Λεωνίδου

  Εκδόσεις: Σαΐτης

  ΙSBN: 978-960-487-414-9

                                                Σελίδες: 48

                                                Ημερομηνία έκδοσης: 09/2020

  Επιμέλεια: Ζωή Τσούρα

  ΑΦΗΣΤΕ ΜΙΑ ΑΠΑΝΤΗΣΗ

  Please enter your comment!
  Please enter your name here