Πέμπτη, 25 Φεβρουαρίου, 2021
More
  Αρχική Μεταφρασμένη Λογοτεχνία Οικογένεια Μπρίτζερτον - Ο ιππότης που αγάπησε (βιβλίο 2ο) - Julia Quinn

  Οικογένεια Μπρίτζερτον – Ο ιππότης που αγάπησε (βιβλίο 2ο) – Julia Quinn

  -

  Αναμφίβολα, το πρώτο βιβλίο της σειράς Οικογένεια Μπρίτζερτον, Ο δούκας κι εκείνη, μου άφησε πολύ καλές εντυπώσεις. Η πετυχημένη μεταφορά του στο Netflix επίσης μου άρεσε. Τίποτε όμως δεν με προετοίμασε για το πόσο πολύ πιο ενδιαφέρον, γλαφυρό και συγκινητικό είναι το δεύτερο βιβλίο, Οικογένεια Μπρίτζερτον – Ο ιππότης που αγάπησε.

  Προσωπική άποψη: Παναγιώτα Γκουτζουρέλα

  Οι άντρες είναι πλάσματα που φάσκουν και αντιφάσκουν. Το μυαλό και η καρδιά τους δεν συμφωνούν ποτέ. Και όπως οι γυναίκες ξέρουν πολύ καλά, οι πράξεις τους συχνά διέπονται από τελείως διαφορετικές πτυχές. 

  Η ΚΟΙΝΩΝΙΚΗ ΣΤΗΛΗ ΤΗΣ ΛΑΙΔΗΣ ΓΟΥΙΣΛΝΤΑΟΥΝ,
  29 ΑΠΡΙΛΙΟΥ 1814

  Ο λόρδος Μπρίτζερτον, ένας άντρας πρότυπο. Υπέροχος πατέρας, αφοσιωμένος σύζυγος και αγαπητός σε όλους, έφυγε σύντομα από τη ζωή και άφησε πίσω του τη σύζυγο και τα οκτώ παιδιά τους να διαχειριστούν την απουσία του. Ο Άντονι Μπρίτζερτον βίωσε τον θάνατο του πατέρα του με σκληρό τρόπο. Παρά τη βαθύτατη θλίψη του, έπρεπε να πάρει τη θέση του και, ως ο μεγαλύτερος γιος, να αναλάβει τις επαγγελματικές υποχρεώσεις του αλλά και να στηρίξει κάθε μέλος της οικογένειας, φροντίζοντάς τους με τον τρόπο που ο πατέρας του έκανε.

  Η αφοσίωση του Άντονι στην οικογένεια είναι δεδομένη από όλους. Ακόμα και από την κυρία Γουίσλνταουν, που στην Κοινωνική Στήλη της δεν αφήνει τίποτε ασχολίαστο από όσα συμβαίνουν στην αριστοκρατία του Λονδίνου. Όμως, είναι ένας αμετανόητος εργένης που επί σειρά ετών θεωρείται ο πρωταθλητής Λονδίνου και περιχώρων της άστατης ζωής και των ερωτικών περιπτύξεων, ορκισμένος να μην παντρευτεί ποτέ. 

  Ο Άντονι ήξερε ότι δεν ταίριαζε με την εικόνα ενός άντρα που σκεφτόταν να νοικοκυρευτεί. Είχε περάσει την τελευταία δεκαετία σαν τον χειρότερο γυναικά, αναζητώντας τη μεγαλύτερη δυνατή απόλαυση. Γιατί, όπως ήξερε πολύ καλά, η ζωή είναι μικρή και πρέπει να την απολαμβάνουμε.  

  Αλλά να που, πριν κλείσει τα τριάντα του χρόνια, ο Άντονι αποφασίζει να παντρευτεί. Θεωρεί υποχρέωσή του να διαιωνίσει τον τίτλο του. Αλλά δεν θέλει να παντρευτεί από έρωτα. Οι προσωπικοί δαίμονες που τον κατατρέχουν έχουν αφήσει το στίγμα τους και στα μελλοντικά σχέδια για τη ζωή του. 

  Ήταν απόλυτα κυνικός. Ήξερε ότι η αληθινή αγάπη όντως υπήρχε. Οποιοσδήποτε είχε βρεθεί στο ίδιο δωμάτιο με τους γονείς του ήξερε ότι όντως η αγάπη υπήρχε. 
  Μα η αγάπη ήταν μια σύνθετη κατάσταση που εκείνος ευχόταν να αποφύγει. Δεν ποθούσε στη ζωή του να συμβεί το συγκεκριμένο θαύμα. 

  Η νύφη που βρίσκει, η Εντουίνα Σέφιλντ, έχει όλα τα προσόντα για να γίνει επάξια λαίδη Μπρίτζερτον. Μόνο που, για να εξασφαλίσει τη θετική της απάντηση στη γαμήλια πρότασή του, πρέπει να δώσει τη συγκατάθεσή της η αδελφή της, Κέιτ. Η Κέιτ που μισεί θανάσιμα τους γυναικάδες και θεωρεί πως δεν μπορούν να γίνουν καλοί σύζυγοι.

  Η Κέιτ χάιδεψε το χέρι της αδελφής της. «Μην ανησυχείς. Θα σου βρούμε τον κατάλληλο σύζυγο. Αλλά όχι – όχι, όχι, όχι, όχι, όχι τον υποκόμη Μπρίτζερτον!»

  Στην προσπάθειά του να κερδίσει την εύνοια της Κέιτ, τα σχέδια του Άντονι ανατρέπονται. Όλα όσα πίστευε για τον έρωτα ανατρέπονται. Αλλά και η Κέιτ αρχίζει να ερωτεύεται αυτόν τον ειλικρινή, σοβαρό και ευαίσθητο άντρα.

  Καθένας από τους δύο πρέπει να αντιμετωπίσει τις φοβίες του και να βρει τον τρόπο να κυνηγήσει την ευτυχία που του αξίζει δικαιωματικά. Δύο φαινομενικά αντίθετοι χαρακτήρες που τελικά έχουν τόσα πολλά κοινά. Άραγε θα ξεπεράσουν τα εμπόδια που συναντούν στον δρόμο της ολοκληρωτικής ευτυχίας με ένα κοινό μέλλον;

  Ο Άντονι Μπρίτζερτον κερδίζει τις εντυπώσεις από την πρώτη σελίδα. Ήδη τον είχαμε γνωρίσει ως τον υπερπροστατευτικό αδελφό της Δάφνης στο βιβλίο Ο Δούκας κι Εκείνη. Περίμενα εναγωνίως τη δική του σειρά και δεν απογοητεύτηκα καθόλου. Η συγγραφέας παρουσιάζει τον Κύριο Τέλειο. Έναν άντρα που μόνο θετικά στοιχεία έχει: δυνατός, πιστός, τρυφερός, ευαίσθητος, ευγενικός και τίμιος. Όλα τα προτερήματά του, σε συνδυασμό με την άψογη εξωτερική εμφάνιση και τον τίτλο, του δίνουν το κύρος του αρχηγού της οικογένειας, αλλά και του πιο περιζήτητου γαμπρού. Ο ίδιος όμως δεν αισθάνεται τόσο προνομιούχος ούτε και τόσο τυχερός. Η μεγαλύτερη φοβία του, την οποία δεν έχει αποκαλύψει ποτέ σε κανέναν (εμείς οι αναγνώστες βέβαια τη μαθαίνουμε αμέσως – γιούπι!), αποτελεί τροχοπέδη στα σχέδια της ζωής του και ανασταλτικός παράγοντας στην αισθηματική του ζωή. Η κατάρα που θεωρεί πως τον κατατρέχει, έχει διαποτίσει την ψυχή του και αποδυναμώνει κάθε όνειρό του. Η επιλογή μιας συζύγου την οποία δεν θα ερωτευτεί είναι μονόδρομος για τον Άντονι επειδή θέλει να προστατέψει την καρδιά του. Μόνο που, άλλα ορίζει το μυαλό και άλλα η ψυχή.

  Ήταν το μοναδικό πράγμα που θα μπορούσε να κάνει ανυπόφορο το υπόλοιπο της ζωής του – να γεύεται την ευτυχία και να ξέρει ότι ανά πάσα στιγμή μπορεί να του την αρπάξουν.

  Η Κέιτ ήταν πάντα στο παρασκήνιο, με τη μικρότερη αδελφή της να κλέβει τις εντυπώσεις λόγω της ομορφιάς της. Αν και χωρίς πίκρα για αυτό το γεγονός, η προσοχή του Άντονι την κάνει να τον αγαπήσει και να αρχίζει να ελπίζει σε ένα κοινό μέλλον. Τους δικούς της δαίμονες τους αντιμετωπίζει μαζί του, αναπτύσσοντας μια εγγύτητα πέρα από το επιφανειακό ενδιαφέρον. Η κατάθεση των μύχιων σκέψεών της και της ψυχής της στα χέρια του Άντονι τη μεταμορφώνουν στα μάτια του στην ομορφότερη γυναίκα, που πρέπει να είναι δική του – ψυχή τε και σώματι.

  Σαφώς και δεν έχω το ταλέντο της Julia Quinn για να εκφράσω τα όμορφα συναισθήματα που αναπτύσσονται στο μυθιστόρημα, αλλά μπορώ με βεβαιότητα να πω πως θα σας συγκινήσει και θα αγαπήσετε εξίσου τον Άντονι (ιδιαίτερα αυτόν!) και την Κέιτ. 
  Από τα ομορφότερα μυθιστορήματα ρομαντικής λογοτεχνίας που έχω διαβάσει και σίγουρα θα το ξαναδιαβάσω.

  Περίληψη: Το 1814 µας υπόσχεται µία ακόµη σεζόν γεµάτη εκδηλώσεις. Όχι όµως, κατά την άποψη της γράφουσας, και για τον Άντονι Μπρίτζερτον, τον πιο αμφιλεγόμενο εργένη που δεν έχει δώσει δείγµατα ότι επιδιώκει τον γάμο. Και στ’ αλήθεια, γιατί να το κάνει;
  Η Κοινωνική Στήλη της Λαίδης Γουίσλνταουν, Απρίλιος 1814

  Αυτή τη φορά οι συγγραφείς των σκανδαλοθηρικών εφημερίδων έπεσαν έξω. Ο Άντονι Μπρίτζερτον όχι µόνο αποφάσισε να παντρευτεί – αλλά έχει επιλέξει και σύζυγο! Το µόνο εµπόδιο είναι η µεγαλύτερη αδελφή της µνηστής του, η Κέιτ Σέφιλντ, η πιο ενοχλητική γυναίκα που µπορεί κανείς να συναντήσει σε µια λονδρέζικη αίθουσα χορού. Η ραδιούργα Κέιτ εξοργίζει τον Άντονι µε την αποφασιστικότητά της να διαλύσει τον αρραβώνα, µα όταν κλείνει τα µάτια του τη νύχτα, εκείνη εμφανίζεται στα δαιδαλώδη όνειρά του…
  Σε αντίθεση µε ό,τι πιστεύουν οι συντηρητικές μανάδες, η Κέιτ είναι βέβαιη ότι οι µετανιωµένοι γυναικάδες δεν γίνονται οι καλύτεροι σύζυγοι. Είναι αποφασισµένη να παλέψει με τους κανόνες και να προστατέψει την αδελφή της, αγνοώντας όμως τη δική της ευάλωτη πλευρά. Όταν συνειδητοποιεί τις ενδόμυχες σκέψεις της είναι αργά και κάθε της δράση από εδώ και πέρα είναι καταδικασμένη να προκαλέσει αναπάντεχη αντίδραση…

  Στοιχεία βιβλίου

  Οικογένεια Μπρίτζερτον - Ο ιππότης που αγάπησεΤίτλος: Ο ιππότης που αγάπησε

  Σειρά: Οικογένεια Μπρίτζερτον – 2

  Συγγραφέας: Julia Quinn

  Μετάφραση: Βιολέττα Ζεύκη

  Εκδόσεις: Elxis

  Σελίδες: 424

  Έτος έκδοσης: 2016

  ISBN: 978-618-81884-5-7

  Επιμέλεια κειμένου: Ζωή Τσούρα

  ΑΦΗΣΤΕ ΜΙΑ ΑΠΑΝΤΗΣΗ

  Please enter your comment!
  Please enter your name here