Σάββατο, 31 Οκτωβρίου, 2020
More
  Αρχική Παιδική Λογοτεχνία Ηλικίες 6-10 Το διαφορετικό τερατάκι - Κατερίνα Μαρκαδάκη

  Το διαφορετικό τερατάκι – Κατερίνα Μαρκαδάκη

  -

  Το διαφορετικό τερατάκι

  Προσωπική άποψη: Αγγελίνα Παπαθανασίου

  Το βιβλίο της Κατερίνας Μαρκαδάκη «Το διαφορετικό τερατάκι», κυκλοφορεί από τις εκδόσεις Μίνωας σε εικονογράφηση Γιώργου Δουτσιόπουλου. Απευθύνεται σε παιδιά ηλικίας 3-6 ετών.

  Είναι το τρίτο βιβλίο της σειράς με ήρωα «Το τερατάκι». Η πρώτη συγγραφική απόπειρα της συγγραφέως, ήταν το βιβλίο «Το σπάταλο τερατάκι». Ακολούθησε «Το στρουμπουλό τερατάκι».

  To διαφορετικό τερατάκι

  Το βιβλίο αναφέρεται στη διαφορετικότητα. Ο ήρωας του βιβλίου, είναι ένα πολύχρωμο τερατάκι κι όχι μονόχρωμο, όπως τα άλλα τερατάκια που ζουν στην Τερατοχώρα.

  Εξαιτίας αυτής της μοναδικότητάς του, δέχεται πολλά πειράγματα από τους συμμαθητές κι απομονώνεται από τα υπόλοιπα τερατάκια. Ούτε στη γιορτή του σχολείου του δεν θέλει να έχει συμμετοχή κι ας ξέρει απ’ έξω όλα τα τραγούδια και τους χορούς. Τα πάντα σχετικά με τη γιορτή είναι σημειωμένα στο τετράδιό του.

  Όμως κάποια τερατάκια τού παίρνουν το τετράδιο και το πετούν μακριά. Και το τερατάκι μας, πολύ λυπημένο, δεν θέλει να πάει ξανά στο σχολείο. Μέχρι που συναντά το καλόκαρδο τερατάκι…

  Δυστυχώς όμως, στο σχολείο το περίμενε μια δυσάρεστη έκπληξη. Θα μου πείτε τώρα, ποιος μπόρεσε να κάνει κάτι τέτοιο;  Ε! Κάποια τερατάκια στα οποία οι μαμάδες τους, οι κυρίες τερατίνες, δεν είχαν εξηγήσει πως ποτέ δεν πρέπει να κοροϊδεύουμε τα άλλα τερατάκια γιατί είναι διαφορετικά. Δεν ήξεραν, πήραν το τετράδιο από το διαφορετικό τερατάκι και γέλασαν με τις σημειώσεις του! Το πέταξαν μακριά και δεν το έδιναν πίσω. Εκείνο άρχισε να κλαίει. Τώρα πως θα έκανε τις τελευταίες του πρόβες; Ήταν λυπημένο, απογοητευμένο……

  Το βιβλίο της Κατερίνας Μαρκαδάκη δεν απευθύνεται μόνο στα παιδιά. Μέσα στο κείμενο γίνεται αναφορά στους γονείς για το πώς πρέπει να μιλήσουν στα παιδιά για την αποδοχή της διαφορετικότητας. Μην ξεχνάμε ότι τα παιδιά μιμούνται συμπεριφορές που βλέπουν στο οικογενειακό τους περιβάλλον. Αν εμείς δείχνουμε σεβασμό στους γύρω μας, σίγουρα και τα παιδιά θα μάθουν να σέβονται τη μοναδικότητα του κάθε παιδιού χωρίς να το κοροϊδεύουν και να το απομονώνουν.

  Ένα βιβλίο που απευθύνεται σε γονείς, παιδιά θύτες και θύματα του σχολικού εκφοβισμού. 

  Περίληψη: Στην Τερατοχώρα καταφτάνει ένα Τερατάκι διαφορετικό.
  Δε μοιάζει με τα υπόλοιπα Τερατάκια, είναι πολύχρωμο και με την υπέροχη φωνή του μιλάει… τραγουδιστά.
  Τα Τερατάκια γελούν μαζί του και έτσι αυτό κάθεται μόνο του, λυπημένο…
  Στη γιορτή που διοργανώνεται στο σχολείο με χορό, τραγούδια και διαγωνισμούς θα πάρει μέρος το Διαφορετικό Τερατάκι;
  Ένα διασκεδαστικό βιβλίο για τη μοναδικότητα του καθενός και την αποδοχή του διαφορετικού.

  Στοιχεία Βιβλίου

  To διαφορετικό τερατάκιΤίτλος: Το διαφορετικό τερατάκι

  Συγγραφέας: Κατερίνα Μαρκαδάκη

  Εκδόσεις: Μίνωας

  Εικονογράφος: Γιώργος Δουτσιόπουλος

  Έτος Έκδοσης: 2015

  ISBN: 9786180205626

   

  Επεξεργασία εικόνας: Εμμανουέλα Βεντούρη

  ΑΦΗΣΤΕ ΜΙΑ ΑΠΑΝΤΗΣΗ

  Please enter your comment!
  Please enter your name here