Σάββατο, 31 Οκτωβρίου, 2020
More
  Αρχική Παιδική Λογοτεχνία Ηλικίες 0-5 Το γάλα των Θεών - Φίλιππος Μανδηλαράς

  Το γάλα των Θεών – Φίλιππος Μανδηλαράς

  -

  Το γάλα των Θεών – Φίλιππος Μανδηλαράς

  Πρόκειται για ένα ακόμα βιβλίο του συγγραφέα Φίλιππου Μανδηλαρά που κυκλοφορεί από τις εκδόσεις Παπαδόπουλος σε συνεργασία με τη Βιομηχανία Γάλακτος Όλυμπος. Η εικονογράφηση του βιβλίου είναι της Ναταλίας Καλατσούλια. Απευθύνεται σε παιδιά προσχολικής ηλικίας.

  Προσωπική άποψη: Αγγελίνα Παπαθανασίου

  Στο συγκεκριμένο βιβλίο, ο συγγραφέας γνωρίζει στους μικρούς του αναγνώστες το γάλα και τον σπουδαίο ρόλο που παίζει στην καθημερινή διατροφή των ανθρώπων.

  Τα παιδιά όμως, μέσα από την ιστορία που θα διαβάσουν ή θα ακούσουν, θα ταξιδέψουν και σε άλλους πολιτισμούς. Θα γνωρίσουν τον πανίσχυρο Θεό των Ατζέκων, τον Κετζαλκοάτλ, ο οποίος έρχεται στον Όλυμπο για να προσφέρει στους Ολύμπιους Θεούς ένα δώρο.

  Είμαι ο θεός του ουρανού και προστάτης των ανθρώπων. Ανάμεσα στ’ άλλα, τους έμαθα να καλλιεργούν τη γη και να παράγουν τον μαγικό καρπό που μεταφέρει ο βοηθός μου: το κακάο!

  Το γάλα των Θεών

  Μικροί και μεγάλοι αναγνώστες γνωρίζουν το κακάο. Ο συγγραφέας με το κείμενο και η εικονογράφος με τις υπέροχες εικόνες, με πολύ παραστατικό τρόπο, εξηγούν στα παιδιά από πού προέρχεται αυτό το υπέροχο ρόφημα που αρέσει σε παιδιά και ενήλικες και που δεν είναι άλλο από το κακάο. Κι επειδή το κακάο είναι λίγο πικρό, θα χρειαστούν και κάτι για να το γλυκάνουν.

  Κάπου στη Γη υπάρχει ένα καλάμι

  που δίχως μέλισσες μέλι δεν κάνει.

  Έτσι το κακάο μες στο γάλα θα γλυκάνει

  αρκεί κανείς να μην το παρακάνει.

  Ένα όμορφο βιβλίο για μικρούς αναγνώστες, που συνδυάζει γνώση αλλά και ψυχαγωγία. Γιατί η ανάγνωση ενός βιβλίου είναι πάντα μια απόλαυση.

  Μπορείτε να διαβάσετε στα παιδιά σας το συγκεκριμένο βιβλίο εδώ:

  Υπάρχει όμως και η δυνατότητα να ακούσετε την αφήγηση του παραμυθιού συντροφιά με τα παιδιά σας από την ηθοποιό Αλίκη Κατσαβού, εδώ:

  Το γάλα των ΘεώνΣτοιχεία βιβλίου

  Τίτλος: Το γάλα των θεών

  Συγγραφέας: Φίλιππος Μανδηλαράς

  Εικονογράφος: Ναταλία Καπατσούλια

  Εκδόσεις: Παπαδόπουλος

  Επιμέλεια κειμένου: Ζωή Τσούρα

  ΑΦΗΣΤΕ ΜΙΑ ΑΠΑΝΤΗΣΗ

  Please enter your comment!
  Please enter your name here