Τρίτη, 29 Σεπτεμβρίου, 2020
More
  Αρχική Αποσπάσματα Η πενθερά (απόσπασμα) - Μαρία Παναγοπούλου

  Η πενθερά (απόσπασμα) – Μαρία Παναγοπούλου

  -

  Η πενθερά (απόσπασμα) – Μαρία Παναγοπούλου

  Πάσα ομοιότητα με την πεθερά σας, τη νύφη σας, τον⁄τη σύζυγό σας ή τον εαυτό σας, είναι μάλλον συμπτωματική… 

  Η πενθερά (απόσπασμα)
  Η πενθερά (απόσπασμα)

  «Τι διαφορά έχει η πενθερά από την πεθερά;»
  «Καμία!»
  «Τότε προς τι αυτό το παραπανίσιο νι;»
  «Δεν ξέρω. Κατά μία εκδοχή, η λέξη προέρχεται από τη σύνθεση των όρων πένθος και έρως και υποδηλώνει τον θάνατο του έρωτα».
  «Μεγαλειώδες! Πενθερά: ο θάνατος του έρωτα!»

  Δύο ηλικιωμένες γυναίκες δέχονται δολοφονική επίθεση την ίδια μέρα και ώρα, σε δύο διαφορετικές πόλεις της Ελλάδας. Άγνωστες μεταξύ τους, τις ενώνει ένα αόρατο νήμα: είναι πεθερές που αντιπαθούν τις νύφες τους.
  Η Αγορίτσα, μια σκληρή Μανιάτισσα από το Οίτυλο, βλέπει τα όνειρά της να γκρεμίζονται όταν ο γιος της, ο δικηγόρος Σαράντος Πιερόγιαννης, παντρεύεται με μια χειρουργό, αφοσιωμένη στην καριέρα της.
  Η Μόσχω, μια καλοκάγαθη Πόντια από την Καλαμαριά, ζει κάτω από την ίδια στέγη με τον μοναχογιό της, τον οδηγό νταλίκας Ηρακλή Τερκενλεκίδη, και την καλλονή σύζυγό του.

  Δύο πεθερές, που κάποιοι τις θέλουν νεκρές. Δύο νύφες, που εύχονται να είχαν ορφανούς συζύγους. Δύο γιοι, που συνθλίβονται στις συμπληγάδες της μητρικής αγάπης και του έρωτα. Οικογενειακές συνωμοσίες και μιαρά μυστικά. Άγραφοι νόμοι κι αγδίκιωτα αισθήματα. Κι ένας γρίφος-φωτιά: η πεθερά σκότωσε τον έρωτα ή ο έρωτας την πεθερά;

  Ένα κοινωνικό-αστυνομικό μυθιστόρημα που επιχειρεί να ρίξει φως σε ένα διαχρονικό στερεότυπο της ελληνικής κοινωνίας: υπάρχουν πεθερές-αράχνες ή πρόκειται για ένα άλλοθι των ζευγαριών που δεν καταφέρνουν να κατακτήσουν το «για πάντα»;

  Η πενθερά (απόσπασμα)Στοιχεία βιβλίου

  Τίτλος: Η πενθερά

  Συγγραφέας: Μαρία Παναγοπούλου

  Εκδόσεις: Ψυχογιός

  Σελίδες: 312

  Έτος έκδοσης: 2020

  ISBN: 978-618-01-3376-9

  Επεξεργασία εικόνας: Παναγιώτα Γκουτζουρέλα

  ΑΦΗΣΤΕ ΜΙΑ ΑΠΑΝΤΗΣΗ

  Please enter your comment!
  Please enter your name here