Τρίτη, 20 Οκτωβρίου, 2020
More
  Αρχική Παιδική Λογοτεχνία Ηλικίες 6-10 To Μαγικό Αδράχτι - Παναγιώτα Κολλέρη

  To Μαγικό Αδράχτι – Παναγιώτα Κολλέρη

  -

  To Μαγικό Αδράχτι

  Προσωπική άποψη: Αγγελίνα Παπαθανασίου

  Το βιβλίο “Το μαγικό αδράχτι” της συγγραφέως Παναγιώτας Κολλέρη, κυκλοφορεί από τις εκδόσεις Οσελότος σε εικονογράφηση του Νίκου Βλάχου.

  To Μαγικό ΑδράχτιΠρόκειται για ένα κλασικό παραμύθι που συμμετείχε στον 61ο διαγωνισμό της Γυναικείας Λογοτεχνικής Συντροφιάς. Μπορεί να μη διακρίθηκε, έλαβε όμως πολύ καλά σχόλια από την επιτροπή.

  Ένα κλασικό παραμύθι από εκείνα που ακούγαμε από τα χείλη των γιαγιάδων μας ή διαβάζαμε στην παιδική μας ηλικία. Η συγγραφέας δημιουργεί όλα τα στοιχεία που πρέπει να διαθέτει ένα καλό κλασικό παραμύθι. Τρεις δοκιμασίες, μαγικά αντικείμενα που προσφέρουν τη λύση στους ήρωες κ.α. 

  Όμως δεν ήξερε καθόλου να γνέθει και άφησε το αδράχτι και έπιασε τη ρόκα προσπαθώντας να τα καταφέρει. Τότε αυτό άρχισε να πετάει πάνω από τα κεφάλια τους και να στριφογυρίζει μέσα στο παλάτι, μιλώντας με ανθρώπινη φωνή…

  Στα κλασικά παραμύθια, ο ήρωας ταλαιπωρείται πολύ, αλλά στο τέλος έρχεται η λύτρωση, η ανταμοιβή για όλα όσα πέρασε. Υπερισχύει πάντα το καλό έναντι του κακού και της αδικίας.

  Η συγγραφέας, με το παραμύθι της, ταξιδεύει τους αναγνώστες της, μικρούς και μεγάλους, σε κόσμους μαγικούς, τους μιλάει για την καλοσύνη και την αξία της υπομονής αλλά και της συγχώρεσης. Εξαιρετική είναι και η προσθήκη μικρών στίχων στο παραμύθι, που κάνουν την αφήγηση πιο ζωντανή.

  Νήμα χρυσό στον αργαλειό

  μετάξι και ασήμι

  όποια το υφάνει πιο καλά

  βασίλισσα θα γίνει

  Το παραμύθι της Παναγιώτας Κολλέρη το απόλαυσα. Αν κάτι μου έλειψε από αυτό το βιβλίο, είναι μια πιο δυνατή εικονογράφηση. Το κείμενο είναι εξαιρετικό, οι περιγραφές της συγγραφέως μοναδικές, αλλά όλα αυτά δεν αποτυπώνονται στην εικονογράφηση του βιβλίου.

  Το βιβλίο συνοδεύεται από ένα cd με αφήγηση, μουσική και τραγούδι του Θανάση Βούτσα.

  Περιγραφή: To Μαγικό Αδράχτι. Κλασικό παραμύθι με όλα τα βασικά στοιχεία του. Παραμύθι καταπληκτικό, με την καλή και τους κακούς, με το μαγικό στοιχείο, με δράση και τη βράβευση της καλοσύνης. Το προτείνω ανεπιφύλακτα για το βραβείο.

  Όμορφο παραμύθι, σαν να το λέει η γιαγιά στα εγγόνια. Ωραίες οι επαναλήψεις και τα στιχάκια. Ωραίες οι τρεις δοκιμασίες. Είναι ένα κλασικό παραμύθι με τα όλα του.

  (Σχόλια της Γυναικείας Λογοτεχνικής Συντροφιάς για “Το μαγικό Αδράχτι” στον 61ο Πανελλήνιο Διαγωνισμό Συγγραφής Παιδικών βιβλίων 2016).

  Στοιχεία Βιβλίου

  To Μαγικό ΑδράχτιΤίτλος: Το μαγικό Αδράχτι

  Συγγραφέας: Παναγιώτα Κολλέρη

  Εικονογράφος: Νίκος Βλάχος

  Σελίδες: 32

  Εκδόσεις : Οσελότος

  ISBN: 978-960-564-562-5

  Έτος Έκδοσης: 2017

  Επεξεργασία εικόνας: Νάντια Βαβάση

  ΑΦΗΣΤΕ ΜΙΑ ΑΠΑΝΤΗΣΗ

  Please enter your comment!
  Please enter your name here