Τετάρτη, 1 Μαρτίου, 2023
More
  ΑρχικήΠαιδική ΛογοτεχνίαΗλικίες 6-10Το σχολείο της ζούγκλας μαθαίνει κοκορίστικα - Ελισάβετ Αγόρου

  Το σχολείο της ζούγκλας μαθαίνει κοκορίστικα – Ελισάβετ Αγόρου

  -

  Η εκπαιδευτικός και συγγραφέας Ελισάβετ Αγόρου συστήνεται στο παιδικό αναγνωστικό κοινό με το βιβλίο της «Το σχολείο της ζούγκλας μαθαίνει κοκορίστικα» που κυκλοφορεί από τις Εκδόσεις Πνοή. Η εικονογράφηση του βιβλίου είναι της Κριστίν Μενάρ.

  Προσωπική άποψη: Αγγελίνα Παπαθανασίου

  Η συγγραφέας στήνει το σκηνικό της ιστορίας της στη ζούγκλα. Εκεί υπάρχει ένα σχολείο με μαθητές όλα τα ζώα της ζούγκλας. Δασκάλα τους η κουκουβάγια, κυρία Αθηνά. Την πρώτη μέρα της νέας σχολικής χρονιάς, η δασκάλα πληροφορεί τα ζώα για την ύπαρξη μιας καινούργιας μαθήτριας στην τάξη και τους συστήνει τη Χανάνε.

  Η καρδούλα της άρχισε να χτυπά δυνατά και νόμιζε ότι όλοι την κοιτούσαν επειδή δεν τους έμοιαζε καθόλου. Έβαλε τις φτερούγες μπροστά στο κεφαλάκι της και κρύφτηκε τρέχοντας στο πίσω μέρος της αίθουσας.

  Θα καταφέρει άραγε η Χανάνε, η κότα, να εγκλιματιστεί στη ζούγκλα; Θα γίνει αποδεκτή τόσο η ίδια όσο και η οικογένειά της στο χωριό της Γνώσης;

  Μια τρυφερή ιστορία έγραψε η Ελισάβετ Αγόρου. Είναι ευδιάκριτη η αγάπη της για τα παιδιά. Τη συναντάς σε όλο το κείμενο, στα υπέροχα μηνύματα που τους στέλνει μέσω των ηρώων της. Ένα βιβλίο που αποτελεί πηγή έμπνευσης για εκπαιδευτικούς και μαθητές.

  Η συγγραφέας, με μοναδικό εργαλείο την πένα της, κτίζει ένα σχολείο που αγκαλιάζει όλους τους μαθητές, που δημιουργεί φιλίες γερές και κανείς δεν αισθάνεται μοναξιά. Ένα βιβλίο αισιόδοξο, ελπιδοφόρο. Ανοίγει νέους δρόμους στα παιδιά που τα οδηγούν στην αποδοχή και τον σεβασμό της διαφορετικότητας, στη φιλία και την αγάπη. 

  Η συγγραφέας μάς υπενθυμίζει ότι κάθε δυσκολία μπορεί να ξεπεραστεί, φτάνει να υπάρχει διάθεση και φυσικά αγάπη. Η αγάπη χτίζει γέφυρες και ενώνει. Τα σχολεία που αγκαλιάζουν όλους τους μαθητές χωρίς προκαταλήψεις και στερεότυπα, δημιουργούν πολίτες με σεβασμό και αγάπη για τον συνάνθρωπο. Και κάπως έτσι, ο κόσμος μας γίνεται καλύτερος. 

  Έχουμε ανάγκη από βιβλία που διώχνουν το σκοτάδι και οδηγούν τα παιδιά στο φως. Το βιβλίο της Ελισάβετ Αγόρου είναι πολύ φωτεινό.

  Περίληψη: Tο σχολείο της ζούγκλας είναι χτισμένο ανάμεσα στο μικρό Χωριό της Γνώσης και στην Κοιλάδα του Φόβου. Οι ζωοκάτοικοί της, πριν από πολλά πολλά χρόνια, αποφάσισαν ότι εκείνο ήταν το πιο σωστό σημείο για να χτίσουν το καμάρι του χωριού τους. Το σχολείο έστεκε εκεί, ώστε η γνώση να τους βοηθά να διώχνουν τον φόβο και να κάνει ευκολότερα τα ταξίδια τους μέσα στα μονοπάτια της Φοβοκοιλάδας.

  Όλα κυλούσαν ήρεμα, μέχρι τη μέρα που ένα νέο ζωάκι εμφανίστηκε στην τάξη. Από πού ήρθε; Πώς έμαθε τα ζουγκλίστικα; Ποια ήταν η δική του γλώσσα και τι έμαθε εκείνο στους κατοίκους της ζούγκλας; Μια ιστορία για τη δύναμη της αγάπης και της αποδοχής, που ξεπερνά ακόμα και τα πιο μακρινά σύνορα. Ένα παραμύθι για την τεράστια συμβολή της εκπαίδευσης στην ειρήνη.

  Στοιχεία βιβλίου

  Το σχολείο της Ζούγκλας μαθαίνει κοκορίστικα - Ελισάβετ ΑγόρουΤίτλος: Το σχολείο της ζούγκλας μαθαίνει κοκορίστικα

  Συγγραφέας: Ελισάβετ Αγόρου

  Εικονογράφος: Κριστίν Μενάρ

  Εκδόσεις: Πνοή 

  ΙSBN: 978-618-5520-52-6

  Σελίδες: 32

  Ημερομηνία έκδοσης: Νοέμβριος 2022

  Επιμέλεια: Ζωή Τσούρα

  ΑΦΗΣΤΕ ΜΙΑ ΑΠΑΝΤΗΣΗ

  εισάγετε το σχόλιό σας!
  παρακαλώ εισάγετε το όνομά σας εδώ