Τρίτη, 13 Σεπτεμβρίου, 2022
More
  ΑρχικήΠαιδική ΛογοτεχνίαΗλικίες 6-10Το θυμωμένο αρκουδάκι - Γλυκερία Γκρέκου

  Το θυμωμένο αρκουδάκι – Γλυκερία Γκρέκου

  -

  Το θυμωμένο αρκουδάκι

  Προσωπική άποψη: Αγγελίνα Παπαθανασίου

  Πριν  λίγο καιρό επανακυκλοφόρησε από τις Εκδόσεις «Σαΐτης» το βιβλίο της συγγραφέως Γλυκερίας Γκρέκου σε εικονογράφηση της Λιάνας Δανεζάκη. Το βιβλίο απευθύνεται σε παιδιά ηλικίας 5+.

  Ο Μάκης ένα αρκουδάκι, κάθε φορά που ακούει τον πατέρα του να χτυπάει το χέρι του στο τραπέζι θυμωμένος, νιώθει την καρδιά του τρικυμισμένη. Και στο σχολείο θυμώνει με τα παιδιά που τον κοροϊδεύουν κι όλο θέλει να τα χτυπάει. Μόνο τότε νιώθει δυνατός.

  Βαρέθηκε να δέρνει και να κάνει φασαρίες, αλλά πάλι σκέφτεται πως τέτοιες στιγμές νιώθει δυνατός. Είναι οι μόνες στιγμές που του δίνουν σημασία οι άλλοι. Νιώθει πως δεν μπορεί να πετύχει σχεδόν τίποτα χωρίς να μαλώσει!

  Τι θα γίνει όμως όταν του ζητούν από το σχολείο να έρθει ο κηδεμόνας του;

  Πώς θα αντιδράσει ο πατέρας του όταν μάθει ότι ο Μάκης χτυπάει τους συμμαθητές του;

  Μια όμορφη ιστορία για τον θυμό και την διαχείρισή του. Με πολύ όμορφο  τρόπο,  η συγγραφέας, θίγει διάφορα προβλήματα της ελληνικής οικογένειας και τις επιπτώσεις που έχουνε στα παιδιά ορισμένες συμπεριφορές γονέων. Παράλληλα όμως μέσα από την ιστορία του μικρού αρκούδου, δίνονται και οι λύσεις σε αυτά τα προβλήματα. Για παιδιά που αντιμετωπίζουν προβλήματα με την διαχείριση του θυμού τους, αυτό το βιβλίο είναι ένα μεγάλο βοήθημα.

  Θεωρώ, κατά τη ταπεινή μου άποψη, ότι το βιβλίο πρέπει να το διαβάσουν πρώτα οι γονείς και μετά τα παιδιά. Οι γονείς είναι αυτοί που αποτελούν πρότυπο για τα παιδιά τους, τα οποία μιμούνται τις γονεϊκές συμπεριφορές.

  Ένα βιβλίο που δίνει τροφή για σκέψη, αλλά και αφορμή για πολλές συζητήσεις. Ας γίνει λοιπόν «Το θυμωμένο αρκουδάκι», η αφορμή για να δώσουμε εμείς οι γονείς το καλό παράδειγμα στα παιδιά μας.

  Περίληψη: Γιατί η καρδούλα του Μάκη, του μικρού αρκούδου, μοιάζει με τρικυμισμένη θάλασσα; Και γιατί, όταν νιώθει έτσι, γίνεται επιθετικός με τους άλλους; Ποιος φταίει για τον θυμό του και τι μπορεί να βοηθήσει ώστε να τον αντιμετωπίσει και να τον ξεπεράσει; Θα καταφέρει ο Μάκης να βρει τον τρόπο να γαληνέψει τη φουρτουνιασμένη του καρδιά; Μια τρυφερή ιστορία για τη σοφή διαχείριση του θυμού, τη δύναμη της ενσυναίσθησης και τη θαυμαστή επίδραση της αγάπης, της δημιουργικότητας και της μουσικής στη ζωή μας.

  Στοιχεία βιβλίου:

  Τίτλος: Το θυμωμένο αρκουδάκι

  Συγγραφέας: Γκρέκου Γλυκερία

  Εκδότης: Σαΐτης

  ISBN: 9789604873340

  Αριθμός Σελίδων: 28

  Έτος Έκδοσης: 2018

  ΑΦΗΣΤΕ ΜΙΑ ΑΠΑΝΤΗΣΗ

  εισάγετε το σχόλιό σας!
  παρακαλώ εισάγετε το όνομά σας εδώ