Τρίτη, 20 Φεβρουαρίου, 2024
More
  ΑρχικήΛογοτεχνίαTwisted hate - Ana Huang

  Twisted hate – Ana Huang

  -

  Το τρίτο βιβλίο της σειράς Twisted της Ana Huang, Twisted hate, από τις Εκδόσεις Κλειδάριθμος, έρχεται με προειδοποίηση για το περιεχόμενό του… Προετοιμαστείτε για άφθονες ερωτικές σκηνές που ίσως σοκάρουν, ευφάνταστη υβρεολογία αλλά και απίστευτη ευαισθησία στα κοινωνικά θέματα που θίγει.

  Προσωπική άποψη: Παναγιώτα Γκουτζουρέλα

  Οι ήρωες της ιστορίας μάς είναι ήδη γνώριμοι. Η τρίτη φίλη της παρέας των κοριτσιών στην οποία βασίζεται η τετραλογία, η Τζουλς Άμπροουζ, βρίσκει τον έρωτα στο πρόσωπο του αδελφού της φίλης της, Τζος Τσεν. Τι; Θεωρείτε πως έκανα σπόιλερ το τέλος; Μπα, δεν θα το έλεγα. Εξαρχής ξέρουμε πού θα καταλήξει η ιστορία, η διαδρομή είναι που μας ενδιαφέρει…

  Διαβάστε την άποψή μας για το πρώτο βιβλίο: Twisted love

  Η Τζουλς έχει πολλά μυστικά. Μια ζωή από την οποία ξέφυγε, την οποία προσπαθεί να διαγράψει από τη μνήμη της και να προχωρήσει παρακάτω. Ένα σύμπλεγμα κατωτερότητας το είχε σε σχέση με τις φίλες της (αλλά και ποιος δεν θα είχε με τέτοιες φίλες;). Έτσι, όταν ακούει τον Τζος Τσεν να συμβουλεύει την αδελφή του να την αποφεύγει, θυμώνει και γίνεται ορκισμένος εχθρός του. Το αγριοκοίταγμα της Τζουλς συνθλίβει κάθε φιλική διάθεση και από τη μεριά του Τζος. Το μίσος μεταξύ τους θανατηφόρο, απύθμενο, εξωφρενικό, μεγαλειώδες, απίστευτο. Αναγκαστικά συναντιόνται λόγω των φίλων τους, αλλά στιλέτα εκσφενδονίζονται από τα μάτια τους, αν ήταν χώρες θα είχαμε πυρηνικό πόλεμο, αν ήταν οι τελευταίοι δεινόσαυροι στη Γη μην έχετε ελπίδες ότι θα επιζούσαν… Καταλάβατε την ένταση του μίσους τους πιστεύω.

  Ελάχιστα πράγματα στη ζωή ήταν σίγουρα: ο θάνατος, οι φόροι και το γεγονός ότι ο Τζος Τσεν κι εγώ δεν θα γινόμασταν ποτέ φίλοι. 

  Αλλά αυτή η μοίρα, τι παιχνίδια παίζει η άτιμη! Αναγκάζονται να εργαστούν μαζί γιατί έχουν και οι δυο κοινωνική ευαισθησία και ενσυναίσθηση και βοηθούν εθελοντικά σε μία φιλανθρωπική οργάνωση.

  Δεν θέλει και πολύ, θέλει; Ανάβουν τα αίματα λόγω μίσους, αλλά τσουρουφλίζονται λόγω πάθους. Και τι πάθος… Πολλές οι σελίδες που πρέπει να αποφύγουν οι σεμνότυφοι αναγνώστες. Γιατί τόση ένταση από τη δουλειά του γιατρού στα επείγοντα ενός νοσοκομείου και μιας υποψήφιας για άδεια άσκησης από τον δικηγορικό σύλλογο, κάπου πρέπει να βρει διέξοδο. Η συμφωνία που κάνουν, χμ, προδιαθέτει τι θα συμβεί στο μέλλον.  Το ζεύγος θέλει τις αγριάδες του για να το ευχαριστηθεί, αλλά ταυτόχρονα (αχ, τι μαγικός που είναι ο λογοτεχνικός οίστρος!) δουλεύουν ακατάπαυστα, γνωρίζονται καλύτερα, βγαίνουν με άλλους, φιλοσοφούν τις θεωρίες τους περί ζωής και ηθικών αξιών, διαπιστώνουν ότι οι προκαταλήψεις τους πρέπει να ξεπεραστούν και… ερωτεύονται!

  Υπάρχουν τουλάχιστον δώδεκα είδη σεξ.
  Υπάρχει ο γλυκός, αισθησιακός έρωτας. Το άγριο, βίαιο πήδημα. Το χαλαρό σεξ στα γρήγορα, τα όλο συναίσθημα διαλείμματα και κάθε ενδιάμεση απόχρωση της οικειότητας. Μετά από είκοσι εννέα χρόνια στη γη νόμιζα ότι είχα κάνει όλα τα είδη σεξ που υπήρχαν.
  Μέχρι την Τζουλς.
  Δεν ήξερα καν πώς να αποκαλέσω αυτό που κάναμε. 

  Η αλήθεια είναι ότι αν η συγγραφέας διάβαζε τις απόψεις μου για τα βιβλία της -και την ένοιαζε η γνώμη μου!- μάλλον θα απογοητευόταν. Δεν μπορώ σε καμία περίπτωση να πω πως λάτρεψα τα βιβλία. Δεν τα βρήκα ιδιαίτερα πρωτότυπα, οι αντρικοί ήρωες δεν με συγκίνησαν. Οι κοινωνικοί προβληματισμοί που πλασάρονται, όχι και τόσο περίτεχνα, για να μη θεωρηθούν τα βιβλία απλή ερωτική λογοτεχνία, δεν εμβαθύνουν στα προβλήματα. Φυσικά και δεν περίμενα ολόκληρα δοκίμια για ό,τι θέλει να θίξει η συγγραφέας, αλλά εφόσον μπαίνει στη διαδικασία να γράψει γι’ αυτά, ας εμβαθύνει και λίγο. Στο συγκεκριμένο βιβλίο όμως η συγγραφέας ασχολείται αρκετά με την παιδική παραμέληση και εγκατάλειψη στις ΗΠΑ, όπως και με τις τύψεις ενός γιατρού την ώρα του καθήκοντος, κάτι που μου άρεσε πολύ.

  Σεξ, φιλία, εκβιασμοί, ανασφάλειες, φόβος, έρωτας.
  Σε μία πόλη που ποτέ δεν κοιμάται. 

  Κι εγώ, οφείλω να το παραδεχτώ, κοιμόμουν ωραιότατα διαβάζοντας λίγες σελίδες κάθε βράδυ!

  Διαβάστε την άποψή μας για το δεύτερο βιβλίο: Twisted games

  Εύλογα μπορεί κάποιος να αναρωτηθεί γιατί επιμένω να διαβάζω τη σειρά. Γιατί αισθάνομαι μια νοσηρή ευχαρίστηση; Γιατί ίσως τελικά με κέρδισαν οι ηρωίδες; Επειδή χρειάζεται ο έρωτας στη ζωή μας όποια μορφή κι αν παίρνει;

  Στις λάτρεις του είδους το συνιστώ, από τα τρία βιβλία της σειράς, σίγουρα το Twisted hate είναι το καλύτερο!

  Περίληψη: Το Twisted Hate, το τρίτο αυτοτελές βιβλίο της σειράς Twisted, είναι μια σύγχρονη, τολμηρή και προκλητική ερωτική ιστορία.
  Όμορφος, υπερόπτης και µε καριέρα µεγαλογιατρού στα σκαριά, ο ΤΖΟΣ ΤΣΕΝ δεν έχει συναντήσει ακόμη την κοπέλα που θα αντισταθεί στη γοητεία του – µε εξαίρεση την Τζουλς Άµπροουζ. Η όμορφη κοκκινομάλλα τού έσπαγε τα νεύρα από την πρώτη στιγμή που τη γνώρισε, κι όμως τη σκέφτεται ασταμάτητα, όσο καμιά άλλη γυναίκα στη ζωή του. Όταν τα εχθρικά τους συναισθήματα βγαίνουν στην επιφάνεια και οι δυο τους περνούν σε μια παθιασμένη νύχτα, ο Τζος προτείνει µια λύση που θα τον βοηθήσει να ξεπεράσει την Τζουλς μια για πάντα: να είναι… εχθροί µε προνόμια, ακολουθώντας τους εξής απλούς κανόνες:
  Όχι ζήλιες. Όχι δεσµεύσεις. Και κυρίως, όχι έρωτες.
  Κοινωνική και φιλόδοξη, η ΤΖΟΥΛΣ ΑΜΠΡΟΟΥΖ, που στο παρελθόν τρελαινόταν για διασκεδάσεις, τώρα έχει έναν µόνο στόχο: να περάσει τις εξετάσεις του δικηγορικού συλλόγου. Το τελευταίο πράγμα που θέλει είναι να µπλέξει µε έναν γιατρό που είναι ο ορισμός του ανυπόφορου, αν και συγκλονιστικά όμορφος. Αλλά όσο καλύτερα τον γνωρίζει, τόσο συνειδητοποιεί ότι ο άντρας που μισούσε τόσα χρόνια δεν είναι αυτό που δείχνει. Είναι ο αδερφός της κολλητής της. Ο μεγαλύτερος εχθρός της. Και η μόνη σωτηρία της.
  Όταν οι δαίμονες του παρελθόντος κάνουν την επανεμφάνισή τους, οι δυο τους έρχονται αντιμέτωποι µε αλήθειες που μπορούν να τους σώσουν… ή να καταστρέψουν όλα αυτά για τα οποία πάλευαν μια ζωή.

  Στοιχεία βιβλίου

  Twisted hate - Ana HuangΤίτλος: Twisted hate (Twisted #3)

  Συγγραφέας: Ana Huang

  Μετάφραση: Χριστίνα Σωτηροπούλου

  Εκδόσεις: Κλειδάριθμος

  Σελίδες: 624

  Ημερομηνία έκδοσης: 04/04/2023

  ISBN: 978-960-645-441-7

  Επιμέλεια κειμένου: Ζωή Τσούρα

  Υποστηρίξτε το blog μας με μία δωρεά, πατώντας εδώ.

  ΑΦΗΣΤΕ ΜΙΑ ΑΠΑΝΤΗΣΗ

  εισάγετε το σχόλιό σας!
  παρακαλώ εισάγετε το όνομά σας εδώ