Τετάρτη, 3 Μαρτίου, 2021
More
  Αρχική Ελληνική Λογοτεχνία Χάριτας - Αλεξάνδρου Γαβριήλ

  Χάριτας – Αλεξάνδρου Γαβριήλ

  -

  Μετά το “Χωρίς αερόσακο“, το δεύτερο βιβλίο του Γαβριήλ Αλεξάνδρου, “Χάριτας“. Πιο ώριμο, με γραφή γεμάτη εκπλήξεις ως προς τους επιθετικούς προσδιορισμούς που χρησιμοποιεί, με σκέψεις μύχιες όλων των ανθρώπων και με έντονους προβληματισμούς, με μια ιστορία-παζλ που προσφέρεις μικρές γεύσεις ορντέβρ, για να καταλήξει σε γεύμα χρωμάτων και αρωμάτων και να επιστεγαστεί με αναπάντεχο επιδόρπιο.

  Προσωπική άποψη: Αγάπη Ντόκα

  Ο τίτλος αποκαλύπτεται στο τέλος, η σημασία του απρόσμενη, λύνει την περιέργεια που διακατέχει τον αναγνώστη καθ’ όλη την διάρκεια του γυρίσματος των σελίδων.

  Ένα βιβλίο-μωσαϊκό πολιτισμών και ανθρώπων που εκτείνεται από την Ελλάδα μέχρι την Αμερική, προσφέροντας πληροφορίες τόσο όσο, ώστε να μην γίνονται κουραστικές.

  Ο νεαρός Μιγκέλ, μετά τον δρόμο του πόνου, βρίσκει τον δρόμο της αγάπης. Η πληθωρική κυρία Γουάτσον, με το μυστηριώδες παρελθόν, αποκαλύπτεται. Η ερωτευμένη Σαβίνα, διαλέγει την ζωή της. Η Έβελιν, τολμάει το ανήκουστο. Το Τόμι, ο Ρίκο, η Ζανίνα, ο καθένας με το παρελθόν του που στέκει με αξιοπρέπεια στο παρόν του. Όλοι γύρω από τον Αλέξανδρο και πάνω από όλους η Κορντίλια.

  Περίληψη: Τι κάνουμε, όταν βρισκόμαστε αντιμέτωποι μ’ ένα όνειρό μας που δέησε να καρποφορήσει;

  Το ταξίδι του Αλεξάνδρου συνεχίζεται στην πόλη που όλα τα “θέλω” του συναντιούνται. Το Μανχάταν είναι το πάσο του για τον κόσμο του θάμπους και του θεάματος.

  Εκεί τον περιμένουν μοιραίες γνωριμίες, που θα συμπληρώσουν το παζλ της ζωής και θα νοηματοδοτήσουν περισσότερο την ύπαρξή του.

  Ο μικρός Μιγκέλ των δασών του Περού, η κυρία Γουάτσον που φυλάει τις οδυνηρές αναμνήσεις της, κουλουριασμένη σε μία πολυθρόνα μαζί με μία γάτα.

  Ο Τόμι, ο Ρίκο, η Ζανίνα, η Λεονόρα. Ο καθένας από αυτούς κουβαλά τη δική του ιστορία και απλόχερα προσφέρει αγάπη, στοργή, αλληλεγγύη. Κάποιος και προδοσία.

  Στο μυθιστόρημα “Χάριτας” ο άνθρωπος βρίσκει τον άνθρωπο και οι διψασμένες ψυχές σμίγουν και ξεδιψούν στην ίδια πηγή!

  ΧάριταςΣτοιχεία Βιβλίου

  Τίτλος: Χάριτας

  Συγγραφέας: Αλεξάνδρου Γαβριήλ

  Εκδότης: Ιωλκός

  ISBN: 9789604268924

  Αριθμός Σελίδων: 384

  Έτος Έκδοσης: 2016

  Επεξεργασία εικόνας: Παναγιώτα Γκουτζουρέλα

  ΑΦΗΣΤΕ ΜΙΑ ΑΠΑΝΤΗΣΗ

  Please enter your comment!
  Please enter your name here