Κυριακή, 20 Σεπτεμβρίου, 2020
More
  Αρχική Ελληνική Λογοτεχνία Υπόγειες Ζωές - Μιχαήλ Μιχαλιός

  Υπόγειες Ζωές – Μιχαήλ Μιχαλιός

  -

  Υπόγειες Ζωές

  Προσωπική άποψη: Αγγελίνα Παπαθανασίου

  Το βιβλίο του εκπαιδευτικού και συγγραφέα Μιχαήλ Μιχαλιού «Υπόγειες Ζωές» κυκλοφορεί από τις εκδόσεις Libron. Πρόκειται για μια νουβέλα που ακροβατεί ανάμεσα στη ζωή και το θάνατο.

  Κεντρικοί ήρωες, τέσσερις διαφορετικοί άνθρωποι που οι ζωές τους διασταυρώνονται σε ένα νεκροταφείο. Ποια είναι όμως τα πρόσωπα που θα μας απασχολήσουν;

  Υπόγειες Ζωές – Μιχαήλ Μιχαλιός

  Ένας απολυμένος λογιστής, που προσπαθεί να σταθεί και πάλι στα πόδια του επαγγελματικά με έναν ανορθόδοξο τρόπο. Ο υπάλληλος του νεκροταφείου, βαθιά φιλοσοφημένος στο θέμα του θανάτου, αλλά δρα υπογείως. Μια φοιτήτρια ψυχολογίας, που νιώθει να έχει γκρεμιστεί ο κόσμος της μετά την απώλεια της γιαγιάς της, τον μοναδικό άνθρωπο στη ζωή της. Τέλος, ένας ιδιοκτήτης εταιρίας που δεν χάνει μόνο τον συνέταιρό του ξαφνικά, αλλά και τη γη κάτω από τα πόδια του με όσα μαθαίνει για αυτόν.

  Άνθρωποι της διπλανής πόρτας, μα και σκοτεινοί, ιδιαίτεροι. Ένα βιβλίο που διαβάζεται απνευστί, πλαισιωμένο από δόσεις μαύρου χιούμορ, φιλοσοφίας και εικόνες καθημερινής ζωής.

  Και πού το ξέρεις ότι στερεύει; Εγώ δεν είμαι και τόσο σίγουρος, τον λοξοκοίταξε με σηκωμένο φρύδι. Δεν ξέρω αν αυτές οι ταφόπλακες είναι το οπισθόφυλλο ενός βιβλίου ή το εξώφυλλο ενός νέου. Αν τελειώνει ή ξεκινάει μια ζωή. Εσύ ξέρεις;

  Μια ιστορία ευφάνταστη, πρωτότυπη και ταυτόχρονα τόσο αληθινή. Μέσα στις εκατόν τριάντα σελίδες του βιβλίου, ο συγγραφέας με μοναδικό τρόπο στήνει το σκηνικό του και αφήνει τους ήρωες να δείξουν τη σκοτεινή πλευρά του εαυτού τους.

  Έπιασε την τράπουλα από το τραπέζι κι άρχισε να ρίχνει μια πασιέντζα. Μήπως ξεμαυρίσει η ψυχή του. Μόλις όμως έστρωσε τα χαρτιά, κοκάλωσε με την τράπουλα στο χέρι. Ξεδιάλεξε μία μία τις φιγούρες και τις πέρασε μπροστά από τη μύτη του. Τόσα χρόνια, πρώτη φορά ανακάλυπτε πως ήταν δύο, μία πάνω, μία κάτω. Ακόμα και στα χαρτιά οι άνθρωποι έχουν δύο ζωές. Μια φανερή και μια υπόγεια.

  Οι ζωές των ηρώων του συγγραφέα μπορεί να είναι υπόγειες, η γραφή του όμως είναι φωτεινή και χαίρομαι να διαβάζω τα βιβλία του.

  Περίληψη: Ένας απολυμένος λογιστής, ένας ιδιοκτήτης εταιρείας ιατρικών ειδών, ένας δημοτικός υπάλληλος νεκροταφείου και μια σπουδάστρια ψυχολογίας. Οι ζωές τεσσάρων ανθρώπων διασταυρώνονται σ’ ένα νεκροταφείο. «Γωνία ζωής και θανάτου» το λέει ο απολυμένος λογιστής.

  Πράγματι, σ’ αυτή τη «γωνία» θα πρέπει να επιλέξουν ποιον δρόμο θα τραβήξουν. Της ζωής ή του θανάτου; Παράλληλα, θα πρέπει να αποφασίσουν αν θα ακολουθήσουν ή θα κόψουν τα νήματα που τους συνδέουν μεταξύ τους ή, ξεχωριστά, με το παρελθόν τους.

  Η μοίρα θα παίξει το δικό της παιχνίδι.
  Μετά, αυτό είναι στα χέρια τους…

  Στοιχεία Βιβλίου

  Τίτλος: Υπόγειες Ζωές

  Συγγραφέας: Μιχαήλ Μιχαλιός

  Εκδόσεις:  Libron 

  ISBN: 9786188381230

  Ημ. Έκδοσης: 26/7/2019

  Επιμέλεια κειμένου: Ζωή Τσούρα

  Επεξεργασία κεντρικής εικόνας: Νάγια Γ. Μητροπούλου

  ΑΦΗΣΤΕ ΜΙΑ ΑΠΑΝΤΗΣΗ

  Please enter your comment!
  Please enter your name here