Πέμπτη, 22 Φεβρουαρίου, 2024
More
  ΑρχικήΛόγω Τεχνώνalors...on dance - Χαρά Δελλή

  alors…on dance – Χαρά Δελλή

  -

  alors…on dance

  Χορός!

  Δυναμώνει το σώμα, ισορροπεί την ψυχή!

  Γράφει η Χαρά Δελλή

  O χορός γεννήθηκε από πολλές και διαφορετικές ανάγκες του ανθρώπου: να ξορκίσει τους φόβους του, να εξευμενίσει τους θεούς, να εκφράσει τον έρωτά του και κυρίως να επικοινωνήσει.

  Από τότε, πολλά πράγματα άλλαξαν, ο χορός, όμως, παραμένει ακόμα πανταχού παρών. Έχετε παρατηρήσει ότι ορισμένες φορές, στο άκουσμα μιας ρυθμικής μουσικής, δεν μπορείτε να αντισταθείτε στον πειρασμό του λικνίσματος;

  Μελέτες δείχνουν ότι ο εγκέφαλος αντιλαμβάνεται τους δυνατούς ήχους σαν απότομες μετακινήσεις και προσπαθώντας να ισορροπήσει το σώμα, του δίνει εντολή για κίνηση. Όλη αυτή η διαδικασία προκαλεί, σύμφωνα με τους επιστήμονες, μια έντονη αίσθηση ευχαρίστησης που πλημμυρίζει τον οργανισμό. Λόγος ικανός για να εντάξετε το χορό στη ζωή σας. Εμείς προσπαθήσαμε να κάνουμε λέξεις τις κινήσεις και τα συναισθήματα που εκδηλώνουμε με το χορό…

  Ο χορός είναι μορφή καλλιτεχνικής και αθλητικής έκφρασης.

  Δεν είναι τυχαίο που οι χορευτές έχουν σώματα άξια θαυμασμού. O χορός -μαζί με το κολύμπι- είναι μια από τις καλύτερες αεροβικές ασκήσεις. Αυξάνει το ρυθμό του μεταβολισμού, βοηθάει στις καύσεις του οργανισμού και επομένως συμβάλλει στην απώλεια κιλών.

  Όσο εσείς απολαμβάνετε το ρυθμό της μουσικής, όλες οι μυϊκές ομάδες του σώματός σας καταβάλλουν τη δική τους προσπάθεια. Ένας χρόνος συστηματικής ενασχόλησης με το χορό βοηθά στη σύσφιγξη των κοιλιακών, δυναμώνει τον κορμό και γυμνάζει τα άκρα, ενώ παράλληλα χαρίζει ευλυγισία.

  O μαθητής διδάσκεται να συντονίζει τα διάφορα μέλη του σώματός του, αποκτώντας αρμονία στην κίνηση.

  Μέσα από το χορό, στέκεσαι και περπατάς πιο σωστά, ελέγχοντας το σώμα του. Όλα αυτά επιτυγχάνονται και με τη βοήθεια της διαφραγματική αναπνοής, που ισχυροποιεί την καρδιά και διευρύνει την ελαστικότητα των πνευμόνων.

  Τα οφέλη, όμως, δεν είναι μόνο σωματικά. Η μουσική συμβάλλει στην ψυχική ισορροπία και ο χορός είναι μια δυνατότητα έκφρασης, μια διέξοδος από την καθημερινότητα και το στρες. Κάθε χορός γεννήθηκε εξάλλου για να υπηρετήσει μια κοινωνική ανάγκη.

  Μακριά από την έννοια του «μοναχικού σπορ», ο χορός είναι φτιαγμένος πάντα για δύο ή περισσότερους ανθρώπους, που βιώνουν έτσι τη χαρά της επαφής και της ομάδας. Δεν είναι τυχαίο ότι σήμερα ο χορός, με την παραδοσιακή του έννοια, είναι της μόδας. Οι σχολές ξεφυτρώνουν σαν μανιτάρια και προσφέρουν ποικιλία επιλογών. Διαλέξτε αυτό που σας ταιριάζει και κάντε μια νέα αρχή.

  Τα είδη πάρα πολλά, οι κατηγορίες αμέτρητες.

  Από τον “πρωτόγονο” χορό της βροχής ως το “εξευγενισμένο” μπαλέτο, από τον χορό της κοιλιάς ως τον χορό του Ζαλόγγου, επιλέξτε ανάλογα τη διάθεσή σας ή για να βελτιωθεί η διάθεσή σας.

  Ενδεικτικά, αναφέρω μερικά είδη.

  BALLROOM DANCES                                                    EΘΝΙΚ ΧΟΡΟΙ
  (Ευρωπαϊκοί χοροί)

  ΒΑΛΣ                                                                            ΟΡΙΕΝΤΑΛ

  FOXTROT                                                                      ΦΛΑΜΕΝΚΟ

  TANGO                                                                         ΠΑΡΑΔΟΣΙΑΚΟΙ

  ROCK ’N’ ROLL

  LATIN

  RUMBA                                                                         STREET DANCE

  MAMBO

  CHA CHA CHA                                                               BREAK DANCE

  SALSA                                                                           R ’N’ B

  SAMBA                                                                          HIP-HOP

  ΜΠΑΛΕΤΟ

  Υποστηρίξτε το blog μας με μία δωρεά, πατώντας εδώ.

  ΑΦΗΣΤΕ ΜΙΑ ΑΠΑΝΤΗΣΗ

  εισάγετε το σχόλιό σας!
  παρακαλώ εισάγετε το όνομά σας εδώ