Τετάρτη, 5 Αυγούστου, 2020
More
  Αρχική Μεταφρασμένη Λογοτεχνία Αν πιστέψεις στο θαύμα - Christophe Ono-Dit-Biot

  Αν πιστέψεις στο θαύμα – Christophe Ono-Dit-Biot

  -

  Αν πιστέψεις στο θαύμα – Christophe Ono-Dit-Biot

  Προσωπική άποψη: Αγγελική Δαφτσίδου

  Το συγκεκριμένο βιβλίο αποτελεί πρόκληση για τον αναγνώστη, μιας και πραγματεύεται την απώλεια ενός αγαπημένου προσώπου και τον πόνο εκείνου που μένει πίσω.

  Άραγε αυτό είναι το πένθος; Η σιωπηλή αντιμετώπιση; Το να κοπανιέσαι αδιάκοπα πάνω στον τοίχο της απουσίας; Το να κλαψουρίζεις, διατηρώντας ωστόσο την ελπίδα για ένα θαύμα;

  Ο Σεζάρ είναι ένας άνθρωπος σπασμένος, τσακισμένος από την απώλεια της αγαπημένης του συζύγου, Παθ, ο οποίος εν τέλει αποφασίζει να βάλει τέλος σ’ αυτό το βάσανο. Δεν το αποφασίζει με ελαφριά καρδιά. Είναι πατέρας ενός μικρού αγοριού και συνειδητά αποφασίζει να τον αφήσει πίσω.

  Τα δάκρυα που κυλούσαν στο πρόσωπό μου στέγνωσαν απότομα. «Μπαμπά μου, πού είσαι;» Δε μ’ έβλεπε. Τυφλωμένος από την αρμύρα που έτσουζε τα μάγουλά μου, τσακισμένος από την ντροπή μου που δεν μπορούσα να του απαντήσω, λαχταρούσα η μουσκεμένη γη, η στρωμένη με μισοσαπισμένα φύλλα, να με κατάπινε. Και μια καλή νεράιδα να τον έπαιρνε, εκείνον, στην άμαξά της, και να αναλάμβανε τη φροντίδα του.

  Αλλά η ζωή μερικές φορές έχει άλλα σχέδια, ακόμα κι όταν νομίζεις πως ξεμπέρδεψες μαζί της. Σε μια αναζήτηση του παρελθόντος ξεκινά ένα ταξίδι στο χώρο και στο χρόνο, σε πολιτείες και μύθους, νοσταλγώντας παράλληλα τη χαμένη του ευτυχία. Όμως δεν είναι μόνος.

  Αν πιστέψεις στο θαύμα

  Η Νανά όχι μόνο του χαλάει τα σχέδια για την επικείμενη αυτοκτονία του, αλλά μπορεί να γίνει και η σχεδία του σ’ αυτό το παράξενο ταξίδι προς τη λύτρωση.

  Ξαναγύρισε όπως ακριβώς το είχε υποσχεθεί. Τρεις μέρες αργότερα. Παραβιάζοντας, και πάλι, τη μοναξιά μου. Όχι μόνο δεν είχα δει άνθρωπο, αλλά δεν είχα καν μιλήσει, πραγματικά, με κανέναν. Δεν έδινα πια τίποτα από τον εαυτό μου.

  Περίληψη: Ο Σεζάρ είναι αποφασισµένος να πεθάνει. Δεν αντέχει τον θάνατο της αγαπηµένης του Παθ, αφήνει τον γιο τους στους παππούδες του και ετοιµάζεται να δώσει τέλος στη ζωή του. Ώσπου εµφανίζεται στο κατώφλι του η Νανά και του χαλάει τα σχέδια. Η νεαρή Ελληνίδα είναι φοιτήτρια της αρχιτεκτονικής και έχει πάθος, όπως και ο Σεζάρ, για τους κλασικούς συγγραφείς και την ελληνική µυθολογία. Διατείνεται πως µένει απέναντί του, ενώ εκείνος δεν την έχει ξαναδεί ποτέ. Είναι βέβαιος; Γιατί όµως φέρεται τόσο φιλικά σ’ αυτόν, έναν απελπισµένο σαραντάρη που πενθεί και είναι βέβαιος πως δε θα καταφέρει να χαρίσει ευτυχία στο παιδί του;

  Ξεκινώντας από τους έρηµους δρόµους στο καλοκαιρινό Παρίσι και φτάνοντας ως τις ηλιόλουστες ακτές της Ιταλίας, µε ενδιάµεσους σταθµούς κάποια κοντινά και µακρινά νησιά, από το Αιγαίο έως την Ιαπωνία, το Αν πιστέψεις στο θαύµα είναι η ιστορία ενός άντρα που σώζεται χάρη στη µνήµη της παιδικής του ηλικίας και στη δύναµη των µύθων, των ιστοριών και της λογοτεχνίας. Ενός άντρα που σύντοµα θα καταλάβει ότι, επιτέλους, µπορεί να ξεφύγει από τον πόνο και να επιστρέψει στη ζωή.

  Στοιχεία Βιβλίου

  Τίτλος: Αν πιστέψεις στο θαύμα

  Συγγραφέας: Ono-dit-Biot Christophe

  Εκδότης: Πατάκη
  ISBN: 9789601682822
  Αριθμός Σελίδων: 272
  Έτος Έκδοσης: 2019
  Επεξεργασία κεντρικής εικόνας: Νεκταρία Πουλτσίδη

  ΑΦΗΣΤΕ ΜΙΑ ΑΠΑΝΤΗΣΗ

  Please enter your comment!
  Please enter your name here