Δευτέρα, Σεπτέμβριος 16, 2019
More
  Αρχική Μουσεία Μουσείο Σύγχρονης Τέχνης - Αρχαιολογικό Μουσείο της Μπολόνια

  Μουσείο Σύγχρονης Τέχνης – Αρχαιολογικό Μουσείο της Μπολόνια

  -

  Μουσείο Σύγχρονης Τέχνης – Αρχαιολογικό Μουσείο της Μπολόνια

  Μας ταξιδεύει η Αγγελίνα Παπαθανασίου

  Στη συνέχεια του ταξιδιού, θα επισκεφτούμε το Μουσείο Σύγχρονης Τέχνης. Ξεκίνησε τη λειτουργία του το 2007 και είναι αφιερωμένο σε έργα Ιταλών καλλιτεχνών.

  Το μουσείο βρίσκεται στο Ιστορικό κέντρο της πόλης. Καλύπτει την ιστορία της Ιταλικής τέχνης από τον Β’ Παγκόσμιο πόλεμο μέχρι σήμερα.

  Διαθέτει βιβλιοθήκη με 28.000 τίτλους και 3.000 περιοδικά που αφορούν τη σύγχρονη τέχνη. Διαθέτει επίσης και βιβλιοπωλείο με εκδόσεις του μουσείου για την αρχιτεκτονική, τον κινηματογράφο και τη σύγχρονη τέχνη.

  Ένα άλλο μουσείο που αξίζει να επισκεφτούμε είναι το Αρχαιολογικό Μουσείο της Μπολόνια. Φιλοξενεί αρχαιολογικές συλλογές από ανασκαφές που έγιναν στην πόλη μεταξύ του 17ου και 18ου αιώνα. Το μουσείο φιλοξενεί 200.000 αντικείμενα.   

  Μουσείο Σύγχρονης Τέχνης – Αρχαιολογικό Μουσείο της Μπολόνια

  Θεματοφύλακες Λόγω Τεχνών
  Είμαστε μια ομάδα ανθρώπων που αγαπάμε τις λέξεις σε όποια τους μορφή κι αν τυπώνονται: άρθρα, ειδήσεις, λογοτεχνία, ποίηση και δραστηριοποιείται στο διαδίκτυο. Σας ενημερώνουμε για δραστηριότητες παλιές και καινούριες. Ελάτε μαζί μας να παίξουμε με τα λόγια που γράφονται!

  Απάντηση