Χωρίς πρόσωπο 

Προσωπική άποψη: Θάνος Καρανικόλας

Το βιβλίο “Χωρίς πρόσωπο” είναι ένα αστυνομικό θρίλερ, καλοδουλεμένο, ευκολοδιάβαστο και καταιγιστικό. Αστυνομικοί να τρέχουν σαν το Βέγγο 24/7, serial killer με “ευαισθησίες” και πολλά μηνύματα και αναφορές σε κοινωνικά θέματα (όπως σχολικός εκφοβισμός, οικογένεια).

Βέβαια, υπάρχουν και κάποιες σκηνές με “ωμή” και πλέον του δέοντος, αναλυτική περιγραφή και κάποιες άλλες πιο χυδαίες από το συνηθισμένο, αλλά είναι ελάχιστες και τις προσπερνάς εύκολα! Γιατί, όπως προανέφερα, το βιβλίο είναι γρήγορο και οι ανατροπές σε κρατάνε σε διαρκή εγρήγορση. Σίγουρα θα ψάξω και τα υπόλοιπα της σειράς.

«Θυμίζει τον Χένινγκ Μανκέλ (Ο κόσμος του Κουρτ Βαλάντερ) στα καλύτερά του.»

Sunday Times

«Συγκλονιστικό, μέχρι το τέλος!»

Braunschweiger Zeitung, Germany

«Ένα έξυπνο, γεμάτο αδρεναλίνη θρίλερ! Για 600 σελίδες, ο αναγνώστης καθηλώνεται κυριολεκτικά από τη μοναδική πλοκή, που κατατάσσει το βιβλίο στα κορυφαία του είδους. Ο Ahnhem, με περισσότερα από 20 χρόνια εμπειρίας ως σεναριογράφος, είναι ένας εξαιρετικός αφηγητής και όλα δείχνουν πως θα είναι ο επόμενος Σουηδός βασιλιάς των θρίλερ.»

Κριτική Επιτροπή Crimetime Specsavers Award

ΠερίληψηΤΟ ΜΗΝΥΜΑ ΤΟΥ ΔΟΛΟΦΟΝΟΥ… 

Δύο άντρες είναι νεκροί. Και οι δύο είχαν κατηγορηθεί για σχολικό εκφοβισμό στα μαθητικά τους χρόνια. Στον τόπο του εγκλήματος έχει βρεθεί ένα και μοναδικό στοιχείο: μία φωτογραφία της τάξης του 1982, με το πρόσωπο του πρώτου άντρα διαγραμμένο. 

ΕΝΑΣ ΕΠΙΘΕΩΡΗΤΗΣ ΠΟΥ ΑΡΝΕΙΤΑΙ ΝΑ ΤΑ ΠΑΡΑΤΗΣΕΙ…
Ο Φάμπιαν Ρισκ συμμετέχει στην έρευνα και έχει μόλις επιστρέψει στην πόλη όπου μεγάλωσε. Είναι όμως κι ένα από τα παιδιά της φωτογραφίας. Νόμιζε ότι είχε αφήσει πίσω τα σχολικά του χρόνια, τώρα όμως αρχίζει να μετράει πτώματα των συμμαθητών του. 
Το κάθε πτώμα θέλει να πει κάτι. Όλα φαίνονται προσχεδιασμένα από έναν ευφυέστατο δολοφόνο. Κάποιος έχει αποφασίσει να σκοτώσει και τους είκοσι πρώην συμμαθητές. Ο Φάμπιαν Ρισκ ίσως είναι το επόμενο θύμα αλλά και ο βασικός ύποπτος…

Στοιχεία βιβλίου
Τίτλος: Χωρίς πρόσωπο
Συγγραφέας: Ahnhem Stefan

Εκδότης: Διόπτρα

ISBN: 9789606053405

Αριθμός Σελίδων: 640

Έτος Έκδοσης: 2017

Συντελεστές: Νοέλα Ελιασά (μετάφραση)

ΑΦΗΣΤΕ ΜΙΑ ΑΠΑΝΤΗΣΗ

Please enter your comment!
Please enter your name here