Η Χιονοκουτάλα 

Προσωπική άποψη: Αγγελίνα Παπαθανασίου

Το βιβλίο «Η Χιονοκουτάλα» της συγγραφέως Μάρως Παππά κυκλοφορεί από τις εκδόσεις  Μιχάλη Σιδέρη και ανήκει στη σειρά «Οι πρώτες μου ιστορίες». Απευθύνεται σε παιδιά ηλικίας 4+. Την εικονογράφηση του βιβλίου έχει κάνει ο Γιώργος Πετρίδης.

Μια μέρα η Σπόντα, μια πονηρή μαϊμού και ο Αριστείδης ένας γαλάζιος παπαγάλος, καθώς πήγαιναν να συναντήσουν τους φίλους τους, τα ιπποποταμάκια, είχαν μια περιπέτεια. Συγκεκριμένα, η Σπόντα σκόνταψε σε κάτι γυαλιστερό και λεπτό. Ήταν μια κουτάλα!

Τότε φανερά ενοχλημένος από τη συμπεριφορά της φίλης του, ο Αριστείδης άρχισε να φωνάζει: «Να, αυτή εδώ η πονηρή μαϊμού, που κάνει πάντα του κεφαλιού της και δεν σκέφτεται τις συνέπειες των πράξεων της!

Η πονηρή και περίεργη μαϊμού, χωρίς να χάσει ευκαιρία, σηκώνει τη κουτάλα από το έδαφος και αρχίζει να τη χαϊδεύει. Ύστερα καθώς τη σηκώνει ψηλά προς τον ήλιο, διαβάζει αυτό που ήταν χαραγμένο πάνω στη κουτάλα:

«Άσπρο χιόνι ξέξασπρο και στο χώμα ξεξασπρότερο»

Και τότε κάτι μαγικό συμβαίνει! Ξεκινά να χιονίζει στη ζούγκλα. Όλα γίνονται άσπρα και τα ζωάκια αρχίζουν να τρέμουν από το κρύο.

Ποιος έχασε τελικά τη κουτάλα; Τι θα γίνει στη ζούγκλα με τόσο χιόνι; Θα καταλάβει τελικά η μαϊμού ότι η περιέργειά της  έβαλε σε μπελάδες τους φίλους της στη ζούγκλα;

Η ιστορία της Μάρως Παππά είναι μια ιστορία βραχείας φόρμας, ευχάριστη και διασκεδαστική, ενώ ταυτόχρονα περνάει το μήνυμα στα παιδιά ότι η περιέργεια πολλές φορές μπορεί να δημιουργήσει προβλήματα.

Τότε η Σπόντα άρχισε να κλαίει, λέγοντας ότι ειλικρινά μετάνιωσε για την απερίσκεπτη πράξη της. Έπειτα πήγε στον φίλο της, τον παπαγάλο και του ζήτησε συγνώμη.«Είχες δίκιο, αγαπημένε μου Αριστείδη. Σου υπόσχομαι ότι από εδώ και στο εξής δεν θα ξανακάνω κάτι που θα μας βάλει σε μπελά!»

Στο τέλος της ιστορίας, οι μικροί αναγνώστες θα βρουν δραστηριότητες που θα ακονίσουν το μυαλό τους αλλά και θα τους ψυχαγωγήσουν.

Καλή ανάγνωση!

Περίληψη: Η Σπόντα, μια πονηρή μαϊμού και ο αγαπημένος της φίλος ο Αριστείδης, ένας πολυλογάς μπλε παπαγάλος, ζουν στην ζούγκλα. Λίγο πριν συναντήσουν τους φίλους τους, την Ουρανία και τον Κορνήλιο, δύο αξιολάτρευτα γκρι ιπποποταμάκια, βρίσκουν μία μαγική κουτάλα και αλλάζουν τους φυσικούς κανόνες της ζούγκλας. Έτσι, αρχίζει να χιονίζει στο αγαπημένο τους μέρος. Ποιος θα σώσει τα ζώα της ζούγκλας που παγώνουν σιγά-σιγά από το χιόνι;

Η χιονοκουτάλαΣτοιχεία βιβλίου:

Τίτλος: Η χιονοκουτάλα

Συγγραφέας: Μάρω Παππά

Εκδότης: Σιδέρης Μιχάλης

Εικονογράφος: Πετρίδης ΓΙώργος

ISBN: 978-960-468-177-8

Έτος κυκλοφορίας: 2017

Σελίδες: 80

ΑΦΗΣΤΕ ΜΙΑ ΑΠΑΝΤΗΣΗ

Please enter your comment!
Please enter your name here