Παρασκευή, 30 Οκτωβρίου, 2020
More
  Αρχική Παιδική Λογοτεχνία Ηλικίες 6-10 Ένα κορίτσι στο παράθυρο - Κάρμεν Ρουγγέρη

  Ένα κορίτσι στο παράθυρο – Κάρμεν Ρουγγέρη

  -

  Ένα κορίτσι στο παράθυρο

  Προσωπική άποψη: Αγγελίνα Παπαθανασίου

  Το βιβλίο της Κάρμεν Ρουγγέρη «Ένα κορίτσι στο παράθυρο» κυκλοφορεί από τις εκδόσεις Διάπλαση, σε εικονογράφηση της Χριστίνας Κουλουμπή.

  Ένα κορίτσι στο παράθυροΠεριέχει επίσης cd με αφήγηση, διαλόγους, μουσική και τραγούδια βασισμένα πάνω σε μελωδίες του Λεό  Ντελίμπ από το μπαλέτο Κοπέλια.

  Σε ένα μικρό χωριό, ζει ένας περίεργος γέρος, ο Κοππέλιο. Κανείς δεν γνωρίζει τίποτα για αυτόν. Όλοι τον φοβούνται. Μια μέρα οι χωρικοί, βλέπουν στο παράθυρο του σπιτιού του, να κάθεται μια όμορφη κοπέλα και να διαβάζει. Είναι ίδια με την Σουανίλντα, μια κοπέλα από το χωριό.

  Κάποτε ο δήμαρχος χάρισε μια μεγάλη καμπάνα στην εκκλησία του χωριού. Στα εγκαίνια της καμπάνας θα γινόταν μια μεγάλη τελετή γάμου. Όσοι επρόκειτο να παντρευτούν, θα έπρεπε να  το δηλώσουν και τότε θα είχαν τον ίδιο δήμαρχο για κουμπάρο και θα έπαιρναν πολλά και πλούσια δώρα.

  Οι κάτοικοι νομίζουν ότι ο περίεργος γέρος έχει απαγάγει τη Σουανίλντα.

  Ποια είναι όμως στη πραγματικότητα η κοπέλα που μοιάζει καταπληκτικά στη Σουανίλντα; Τι δουλειά κάνει ο Κοππέλιο; Ποιο είναι το όνειρό του;

  Ένα ευχάριστο και όμορφο παραμύθι που σε ταξιδεύει σε μέρη μαγικά και γίνεσαι ένα με  τους ήρωες του βιβλίου.

  Όλα τα παράθυρα άνοιξαν τότε για να ακούσουν την είδηση. Ακόμη και το παράθυρο του γερο-Κοππέλιο άνοιξε για πρώτη φορά. Και τι περίεργο! Μια πανέμορφη κοπέλα παρουσιάστηκε πίσω από αυτό. Μια κοπέλα που έμοιαζε στη Σουανίλντα -ένα από τα κορίτσια του χωριού.

  Περίληψη: Σε ένα πανέμορφο χωριουδάκι ζει ένας παράξενος γέρος που τον λένε Κοππέλιο. 
  Μένει μόνος του σ’ ένα μεγάλο σπίτι και δεν ανοίγει ποτέ το παράθυρό του στο φως. Μια μέρα –τι παράξενο– το παράθυρό του φωτίζεται και μια όμορφη κοπέλα παρουσιάζεται. Ποια είναι αυτή η κοπέλα; αναρωτιούνται όλοι στο χωριό.

  Στοιχεία βιβλίου:

  Τίτλος: Ένα κορίτσι στο παράθυρο (+cd)

  Συγγραφέας: Ρουγγέρη Κάρμεν

  Εκδόσεις: Διάπλαση

  ISBN: 9789605670771

  Σελίδες: 32

  Έκδοση: Αθήνα, 11/5/2015

  Επεξεργασία εικόνας: Νεκταρία Πουλτσίδη

  ΑΦΗΣΤΕ ΜΙΑ ΑΠΑΝΤΗΣΗ

  Please enter your comment!
  Please enter your name here