Τετάρτη, 21 Οκτωβρίου, 2020
More
  Αρχική Παιδική Λογοτεχνία Ηλικίες 10-12 Ένα σκυλί για μια ζωή - L. S. Matthews

  Ένα σκυλί για μια ζωή – L. S. Matthews

  -

  Το βιβλίο της συγγραφέως L. S. Matthews «Ένα σκυλί για μια ζωή» κυκλοφορεί από τις εκδόσεις Πατάκη. Απευθύνεται σε ηλικίες 9+. Η εικονογράφηση του εξωφύλλου είναι της Κατερίνας Χαδουλού.

  Προσωπική άποψη: Αγγελίνα Παπαθανασίου

  Πρόκειται για ένα υπέροχο μυθιστόρημα δρόμου, γεμάτο αγάπη για τα ζώα. Ακόμα και αν κάποιος δεν λατρεύει τα ζώα, μετά την ανάγνωση αυτού του βιβλίου σίγουρα θα αλλάξει στάση απέναντί τους. Πολλά τα μηνύματα του βιβλίου προς τους αναγνώστες του. Διαφορετικότητα, ρατσισμός. Το μυθιστόρημα είναι γραμμένο σε πρωτοπρόσωπη αφήγηση, δημιουργώντας ζωντάνια στο κείμενο. Το κείμενο διαθέτει στοιχεία μαγικού ρεαλισμού.

  Τα αδέλφια Τζον και Τομ Χόκινς ζουν με τη μητέρα τους σε ένα παλιό και απομακρυσμένο σπίτι. Ο πατέρας τους έχει πεθάνει σε ένα ατύχημα που είχε στη δουλειά. Τα παιδιά έχουν για συντροφιά τη Μάους, ένα σκυλί που το έφερε στο σπίτι ο πατέρας τους. Διαθέτουν επίσης πρόβατα και καλλιεργούν λαχανικά και φρούτα στον κήπο τους.

  Μια μέρα, ο Τομ θα διαγνωστεί με μια πολύ σοβαρή ασθένεια. Ο γιατρός προτείνει στη μητέρα τους να απομακρύνει το σκυλί από το σπίτι για να μην εκτίθεται στα μικρόβια ο άρρωστος Τομ. Η μητέρα σκέφτεται να πάει το σκυλί σε κάποιο κυνοκομείο.

  Τα δυο παιδιά αποφασίζουν να δράσουν για να σώσουν τη Μάους. Καταστρώνουν σχέδιο για να μεταφέρει ο Τζον τη Μάους στο σπίτι του θείου τους (αδελφού του πατέρα τους), μέχρι να γίνει καλά ο Τομ και να την πάρουν και πάλι στο σπίτι.

  Εγώ και η Μάους αποχαιρετήσαμε τον Τομ και αυτός σιγουρεύτηκε πως έχω τα χρήματα και τα σχετικά και με έβαλε να υποσχεθώ ότι δε θα χαθώ, ότι θα τα παρατήσω και θα γυρίσω πίσω αν κινδυνέψω και ότι θα προσπαθήσω να τηλεφωνήσω.

  Θα καταφέρει τελικά ο Τζον να φέρει εις πέρας την αποστολή που του έχει ανατεθεί;

  Ένα βιβλίο με περιπέτεια, δράση, χωρίς να λείπουν τα μηνύματα για την προστασία των ζώων, την αποδοχή της διαφορετικότητας. Αξίζει να διαβαστεί όχι μόνο από παιδιά, αλλά και από ενήλικες. Άλλωστε τα καλά βιβλία δεν επιδέχονται διακρίσεις.

  Περίληψη: Ο αδερφός μου, ο Τομ, ήταν άρρωστος. Τόσο άρρωστος, που δεν ήξεραν αν θα γινόταν καλά. Αλλά για μένα και τον Τομ το χειρότερο ήταν ότι ήθελαν να διώξουν το σκυλί μας. Για να αποφύγουν τη μόλυνση, λέει. Όμως, αν έφευγε το σκυλί μας, ο Τομ δε θα γινόταν καλά. Έπρεπε να το σώσω. Αλλά από τη στιγμή που ξεκινήσαμε, τίποτα δεν πήγε όπως τα είχαμε σχεδιάσει… Η ιστορία ενός αξέχαστου ταξιδιού.

  Ένα σκυλί για μια ζωήΣτοιχεία Βιβλίου

  Τίτλος: Ένα σκυλί για μια ζωή

  Συγγραφέας: L.S. Matthews

  Εκδόσεις: Πατάκης 

  ISBN: 9789601625805

  Ημ. Έκδοσης: Δεκέμβριος 2007

  Επιμέλεια κειμένου: Ζωή Τσούρα

  ΑΦΗΣΤΕ ΜΙΑ ΑΠΑΝΤΗΣΗ

  Please enter your comment!
  Please enter your name here