Τρίτη, 20 Οκτωβρίου, 2020
More
  Αρχική Παιδική Λογοτεχνία Ηλικίες 6-10 Ένα βιβλίο που ταξιδεύει - Ιουλία Κωστοπούλου

  Ένα βιβλίο που ταξιδεύει – Ιουλία Κωστοπούλου

  -

  Ένα βιβλίο που ταξιδεύει

  Προσωπική άποψη: Αγγελίνα Παπαθανασίου

  Το βιβλίο της Ιουλίας Κωστοπούλου «Ένα βιβλίο που ταξιδεύει» κυκλοφορεί από τις εκδόσεις Μεταίχμιο, σε εικονογράφηση της Μάρως Αλεξάνδρου. Ανήκει στη σειρά ΔΙΑΒΑΖΩ ΙΣΤΟΡΙΕΣ και απευθύνεται σε παιδιά ηλικίας 6+.

  Ένα βιβλίο που ταξιδεύειΜε την βοήθεια του προγράμματος Qr code reader που μπορείτε να κατεβάσετε και να εγκαταστήσετε δωρεάν, έχετε την δυνατότητα να ακούσετε την ιστορία του βιβλίου με τη φωνή της συγγραφέως.

  Ο ήρωας της ιστορίας μας, βαριέται στο σχολείο και περιμένει με λαχτάρα το διάλειμμα. Όταν η δασκάλα, τους ανακοινώνει ότι την επόμενη μέρα πρέπει να φέρουν στο σχολείο το αγαπημένο τους βιβλίο, ο ήρωάς μας τρομάζει. Στο σπίτι του δεν έχει ούτε βιβλιοθήκη ούτε βιβλία.

  Θα καταφέρει να βρει κάποιο βιβλίο για να το παρουσιάσει την επόμενη μέρα στους συμμαθητές του;

  Η Ιουλία Κωστοπούλου δημιούργησε μια ιστορία για την αξία του βιβλίου. Λάτρης του βιβλίου και η ίδια θέλει να μεταδώσει αυτή την αγάπη στους μικρούς αναγνώστες της. Ένα βιβλίο μπορεί να γίνει ο καλύτερος φίλος ενός παιδιού. Μπορεί να γίνει το μέσο που θα το ταξιδέψει σε μέρη απίθανα και θα του προσφέρει γνώση.

  Με σκυφτό το κεφάλι γυρίζω σπίτι, πάω αμέσως στο δωμάτιό μου. Ανοίγω την πελώρια ντουλάπα κι από μέσα ξεχύνονται παιχνίδια, αυτοκινητάκια, μέχρι και το σωσίβιο που φορούσα μικρός στη θάλασσα (τώρα κολυμπάω χωρίς σωσίβιο, γιατί είμαι μεγάλος). Μα κανένα βιβλίο. Ίσως φταίει που δεν έχω βιβλιοθήκη.

  Η συγγραφέας, όμως, δε μένει μόνο σε αυτά τα μηνύματα. Συστήνει στους αναγνώστες της το book crossing. Δηλαδή, την πρακτική να αφήνεις ελεύθερο ένα βιβλίο σε δημόσιο χώρο για να το βρουν και να το διαβάσουν άλλοι που και αυτοί μετά θα το αφήσουν ελεύθερο. Έτσι λοιπόν, βιβλία που έχουμε διαβάσει και δεν τα θέλουμε πια, μπορούν να γίνουν αγαπημένα βιβλία κάποιων άλλων. Ας μην ξεχνάμε ότι κάποιοι δεν έχουν την δυνατότητα να αγοράζουν συχνά βιβλία.

  Το βιβλίο της Ιουλίας Κωστοπούλου είναι ιδιαίτερο, πρωτότυπο, γεμάτο μηνύματα για μικρούς και μεγάλους αναγνώστες. Στο τέλος της ιστορίας, τα παιδιά θα βρουν διάφορες εκπαιδευτικές δραστηριότητες που θα τα διασκεδάσουν.

  Περίληψη: Αύριο να φέρει ο καθένας το αγαπημένο του βιβλίο για να το διαβάσουμε στην τάξη» λέει η δασκάλα. Και τώρα τι γίνεται που ο μικρός μας ήρωας δεν έχει ούτε ένα βιβλίο δικό του; Ευτυχώς, βρίσκει ένα ξεχασμένο σ’ ένα παγκάκι στο πάρκο. Πώς όμως θα το παρουσιάσει την επόμενη μέρα στο σχολείο; Πρέπει και να ξέρει τι λέει! Έτσι θα διαβάσει το πρώτο του βιβλίο και θα αποκτήσει έναν νέο φίλο, που δεν είναι ούτε παιδί ούτε μεγάλος…

  Ένα βιβλίο που ταξιδεύειΣτοιχεία βιβλίου:

  Τίτλος: Ένα βιβλίο που ταξιδεύει

  Συγγραφέας: Ιουλία Κωστοπούλου

  Εικονογράφος: Μάρω Αλεξάνδρου

  Εκδόσεις: Μεταίχμιο

  ISBN: 978-618-03-1091-7

  Σελίδες: 56

  Ημερομηνία Έκδοσης: 09/11/2017

  Προτεινόμενη Ηλικία: 6+

  Επεξεργασία εικόνας: Στέλλα Νικολαΐδου

  ΑΦΗΣΤΕ ΜΙΑ ΑΠΑΝΤΗΣΗ

  Please enter your comment!
  Please enter your name here