Τετάρτη, 19 Φεβρουαρίου, 2020
More

  Εθνικό Πάρκο Ετόσα

  -

  Εθνικό Πάρκο Ετόσα

  Γράφει η Αγγελίνα Παπαθανασίου

  Συνεχίζουμε το ταξίδι μας στη Ναμίμπια με μία επίσκεψη στο Εθνικό Πάρκο Ετόσα. Είστε έτοιμοι για σαφάρι;

  Το Εθνικό Πάρκο Ετόσα καλύπτει μια έκταση 22.270 τ.χλμ. και φιλοξενεί 145 είδη άγριας ζωής, μεταξύ των οποίων τσιτάχ, ύαινες, ζέβρες, λιοντάρια, καμηλοπαρδάλεις, λεοπαρδάλεις, γκνου, αντιλόπες (όπως kudu και dik-dik), είδη υπό εξαφάνιση όπως τον μαύρο ρινόκερο, καθώς και 340 είδη πουλιών.

  Εδώ βρίσκεται ένας απ’ τους μεγαλύτερους πληθυσμούς φλαμίνγκο στην Αφρική. Μεγάλο μέρος του πάρκου καλύπτεται από μια τεράστια αλυκή, μήκους 129 χλμ. και πλάτους 72 χλμ., που κατά την περίοδο των βροχοπτώσεων γεμίζει νερό και κατά τη διάρκεια της ξηρής περιόδου, που το νερό εξατμίζεται, δημιουργεί έντονους αντικατοπτρισμούς.

  Εθνικό Πάρκο Ετόσα

  Κατά τη διάρκεια του χειμώνα, η λεκάνη της Ετόσα είναι εντελώς ξηρή. Η ατελείωτη λευκή σκόνη σκεπάζει σχεδόν ολόκληρο το πάρκο και τους επισκέπτες του επίσης! Είναι η περίοδος την οποία επιλέγουν οι περισσότεροι επισκέπτες, καθώς το κλίμα είναι ηπιότερο και η άγρια ζωή συγκεντρώνεται γύρω από τις δεξαμενές νερού. Η ευρύτερη περιοχή είναι γεμάτη από γαζέλες και ζέβρες.

  Το καλοκαίρι στο πάρκο είναι εντελώς διαφορετικό, με τις έντονες βροχές να μετατρέπουν το ξηρό και σκονισμένο τοπίο σε μία ζωντανή και πράσινη όαση. Αυτή η περίοδος του χρόνου φέρνει νεογνά στο πάρκο. Εδώ φτάνουν πολλά από τα αποδημητικά πουλιά της Ευρώπης. Το σαφάρι γίνεται σαφώς πιο δύσκολο, καθώς οι δρόμοι πλημμυρίζουν από τα νερά.

  Το Εθνικό Πάρκο Ετόσα είναι ο καταλληλότερος τόπος για να απολαύσουμε τα ζώα και την υπέροχη φύση της Ναμίμπια.

  Επιμέλεια κειμένου: Ζωή Τσούρα

  ΑΦΗΣΤΕ ΜΙΑ ΑΠΑΝΤΗΣΗ

  Please enter your comment!
  Please enter your name here