Τετάρτη, Νοέμβριος 13, 2019
More
  Αρχική Μουσεία Εθνικό Θέατρο Ιβάν Βάζοφ και Εθνικό Μουσείο Ιστορίας

  Εθνικό Θέατρο Ιβάν Βάζοφ και Εθνικό Μουσείο Ιστορίας

  -

  Εθνικό Θέατρο Ιβάν Βάζοφ και Εθνικό Μουσείο Ιστορίας

  Μας ταξιδεύει η Αγγελίνα Παπαθανασίου

  Εκτός από τα βιβλία, αγαπάμε και το θέατρο. Δεν γίνεται να φύγουμε από τη Σόφια χωρίς να επισκεφτούμε το Εθνικό της Θέατρο. Είναι το πιο παλιό και αξιόλογο θέατρο της Βουλγαρίας.

  Ιδρύθηκε το 1904 και στην αρχή ονομάζονταν απλά Εθνικό Θέατρο. Στη συνέχεια, από το 1952 ως και το 1962 έφερε το όνομα του Κραστιού Σαράφοφ και ύστερα πήρε το όνομα του σημαντικού συγγραφέα Ιβάν Βάζοφ. Συμπτωματικά, το θεατρικό έργο του Βάζοφ «Οι Απόκληροι», ήταν η πρώτη παράσταση που ανέβηκε στο θέατρο όταν άνοιξε. Το θέατρο έχει σχεδιαστεί από Βιεννέζους αρχιτέκτονες. Ολοκληρώθηκε το 1906 και άνοιξε το 1907.

  Κατά τη διάρκεια του Β’ Παγκοσμίου Πολέμου, με τους βομβαρδισμούς, υπέστη σημαντικές ζημιές και ανακατασκευάστηκε το 1945. Διαθέτει μια κεντρική σκηνή που μπορεί να φιλοξενήσει 750 θεατές, μια μικρότερη σκηνή των 120 θεατών και μια ακόμα πιο μικρή των 70 θεατών στον τέταρτο όροφο.Ένα άλλο αξιοθέατο της Σόφιας είναι και το Εθνικό Μουσείο Ιστορίας. Εδώ ο επισκέπτης κάνει ένα ταξίδι μέσα στο χρόνο.

  Το Μουσείο περιλαμβάνει εκθέματα από την ιστορία της Αρχαίας Ελλάδας, της Ρώμης, της Θράκης και της σημερινής Βουλγαρίας. Ιδρύθηκε το 1973 και διαθέτει περισσότερα από 650.000 πολιτιστικά εκθέματα καθώς κι ένα τεράστιο αρχαιολογικό και ιστορικό αρχείο. Στις συλλογές του Μουσείου θα βρούμε όπλα, ρολόγια, έπιπλα, παραδοσιακά ενδύματα και άλλα.

  Εθνικό Θέατρο Ιβάν Βάζοφ και Εθνικό Μουσείο Ιστορίας

  Θεματοφύλακες Λόγω Τεχνών
  Είμαστε μια ομάδα ανθρώπων που αγαπάμε τις λέξεις σε όποια τους μορφή κι αν τυπώνονται: άρθρα, ειδήσεις, λογοτεχνία, ποίηση και δραστηριοποιείται στο διαδίκτυο. Σας ενημερώνουμε για δραστηριότητες παλιές και καινούριες. Ελάτε μαζί μας να παίξουμε με τα λόγια που γράφονται!

  Απάντηση