Κυριακή, 31 Μαΐου, 2020
More
  Αρχική Ταξιδεύοντας Λογοτεχνικά Γνωρίζοντας τη Μαδρίτη

  Γνωρίζοντας τη Μαδρίτη

  -

  Γνωρίζοντας τη Μαδρίτη

  Μας ταξιδεύει η Αγγελίνα Παπαθανασίου

  Σημερινός ταξιδιωτικός μας προορισμός η πρωτεύουσα της Ισπανίας, η Μαδρίτη. Μια πόλη που διαθέτει μερικά από τα πιο σπουδαία μουσεία τέχνης στον κόσμο.

  Την εποχή του Φίλιππου Β’, η Μαδρίτη έγινε πρωτεύουσα της ισπανικής αυτοκρατορίας και έδρα του βασιλιά. Πριν τη Μαδρίτη, πρωτεύουσα του ισπανικού κράτους ήταν το Τολέδο. Η πόλη της Μαδρίτης απέκτησε ζωή κατά τον 18ο αιώνα και οφείλει μεγάλο μέρος από τη σημερινή της αρχιτεκτονική στην άφιξη των Βουρβόνων.

  Θα περιπλανηθούμε στην Plaza Mayor, στη μεγάλη πλατεία της πόλης, που αποτελεί ένα δημοφιλές αξιοθέατο τόσο για τους ντόπιους όσο και για τους τουρίστες.

  Θα επισκεφτούμε το Βασιλικό Ανάκτορο που χτίστηκε ανάμεσα στον 18ο και 19ο αιώνα.

  Το μεγαλύτερο και ομορφότερο πάρκο της πόλης είναι το Retiro. Αποτελεί μια όαση πρασίνου με 15.000 δέντρα. 

  Ένα άλλο αξιοθέατο της πόλης, που αξίζει να επισκεφτούμε, είναι η Βασιλική Ακαδημία Καλών Τεχνών, για να θαυμάσουμε έργα μεγάλων Ισπανών ζωγράφων και όχι μόνο. Φυσικά, θα σας ξεναγήσουμε και στο Μουσείο Prado, το οποίο διαθέτει μια από τις σημαντικότερες συλλογές τέχνης στον κόσμο.

  Δε θα λείψουν βέβαια και οι αναγνωστικές μας προτάσεις που έχουμε για σας με φόντο την πρωτεύουσα της Ισπανίας, απολαμβάνοντας τον καφέ μας στον όμορφο χώρο του βιβλιοπωλείου – καφέ «La libre».

  Ελάτε μαζί μας και σε αυτό το ταξίδι, να γνωρίσουμε καλύτερα το τρίτο μεγαλύτερο μητροπολιτικό κέντρο της Ευρώπης μετά το Λονδίνο και το Παρίσι. Έχουμε να δούμε και να μάθουμε πολλά.

  Σε λίγο αναχωρούμε!

  Γνωρίζοντας τη Μαδρίτη

  Προηγούμενο άρθροΗ μοίρα της Πηνελόπης – Ιφιγένεια Τέκου
  Επόμενο άρθροPlaza Mayor

  ΑΦΗΣΤΕ ΜΙΑ ΑΠΑΝΤΗΣΗ

  Please enter your comment!
  Please enter your name here