Κυριακή, Ιούλιος 21, 2019
More

  Plaza Mayor

  -

  Plaza Mayor

  Μας ταξιδεύει η Αγγελίνα Παπαθανασίου

  Θα ξεκινήσουμε τη γνωριμία μας με την ισπανική πόλη από τη γνωστή σε όλους πλατεία Plaza Mayor.

  Η πλατεία άλλαξε διάφορα ονόματα στο πέρασμα του χρόνου. Μετά το τέλος του Ισπανικού εμφυλίου, πήρε το σημερινό της όνομα. Απέκτησε τη σημερινή της μορφή το 1790. Φανταστείτε την σαν ένα μεγάλο ορθογώνιο. Την εποχή του Μεσαίωνα λειτουργούσε απλώς ως μια αγορά έξω από τα τείχη της πόλης. Χαρακτηρίστηκε μνημείο παγκόσμιας πολιτιστικής κληρονομιάς το 1985.

  Η πλατεία έχει χρησιμοποιηθεί για πολλές και διαφορετικές περιστάσεις: ταυρομαχίες, ποδοσφαιρικούς αγώνες, αλλά και δημόσιες εκτελέσεις. Κατά τη διάρκεια της Ισπανικής Ιεράς Εξέτασης, πολλοί αιρετικοί εκτελέστηκαν εδώ, αφού είχαν καταδικαστεί σε θάνατο.

  Στην πλατεία λαμβάνουν χώρα οι εορτασμοί για τον πολιούχο της Μαδρίτης. Στις στοές της πλατείας υπάρχουν παραδοσιακά καφέ και εμπορικά καταστήματα. Στο κέντρο της πλατείας βρίσκεται ο μπρούτζινος έφιππος ανδριάντας του Βασιλιά Φιλίππου Γ’.

  Avatar
  Θεματοφύλακες Λόγω Τεχνών
  Είμαστε μια ομάδα ανθρώπων που αγαπάμε τις λέξεις σε όποια τους μορφή κι αν τυπώνονται: άρθρα, ειδήσεις, λογοτεχνία, ποίηση και δραστηριοποιείται στο διαδίκτυο. Σας ενημερώνουμε για δραστηριότητες παλιές και καινούριες. Ελάτε μαζί μας να παίξουμε με τα λόγια που γράφονται!
  Προηγούμενο άρθροΓνωρίζοντας τη Μαδρίτη
  Επόμενο άρθροΜουσείο του Prado

  Απάντηση

  Λογοτεχνικό περιοδικό Θεματοφύλακες Λόγω Τεχνών

  Αρέσει σε %d bloggers: