Τρίτη, 20 Οκτωβρίου, 2020
More
  Αρχική Παιδική Λογοτεχνία Ηλικίες 6-10 Γοργώ και Χουζούρης - Λένα Μερίκα

  Γοργώ και Χουζούρης – Λένα Μερίκα

  -

  Γοργώ και  Χουζούρης

  Προσωπική άποψη: Αγγελίνα Παπαθανασίου

  Το βιβλίο της συγγραφέως Λένας Μερίκα «Γοργώ και Χουζούρης» κυκλοφορεί από τις εκδόσεις Ψυχογιός. Ανήκει στη σειρά Βατόμουρο και απευθύνεται σε ηλικίες 7+. Η εικονογράφηση του βιβλίου είναι της Λίλας Καλογερή.

  Έχω διαβάσει σχεδόν όλα της τα βιβλία που απευθύνονται σε εφηβικό και νεανικό κοινό και είναι μια από τις αγαπημένες μου συγγραφείς. Το συγκεκριμένο βιβλίο βρισκόταν στη βιβλιοθήκη μου και περίμενε υπομονετικά τη σειρά του για να διαβαστεί.

  Πρόκειται για μια ευχάριστη και διασκεδαστική ιστορία που την απόλαυσα μέχρι και την τελευταία σελίδα. Αναφέρεται στη διαφορετικότητα.

  Γοργώ και Χουζούρης

  Ήρωες του βιβλίου, ο Χουζούρης, ένα τεμπέλικο λαγουδάκι, και η Γοργώ, μια σκαντζοχοιρίνα που λατρεύει τις εξερευνήσεις. Και τα δυο ζωάκια διαφέρουν από τους όμοιούς τους.

  Ο Χουζούρης λατρεύει το καθισιό κάτω από μια βελανιδιά και οι δικοί του δεν μπορούν να αποδεχτούν την τεμπελιά του, αφού όλοι ξέρουν ότι οι λαγοί συνεχώς τρέχουν. Συνεχώς οι δικοί του τού γκρινιάζουν που είναι τεμπέλης. Η Γοργώ λατρεύει τις εξερευνήσεις, ενώ οι δικοί της, πάλι, τις αποφεύγουν. Τα δύο ζώα θα συναντηθούν και θα αποφασίσουν να ενώσουν τους δρόμους τους, και θα γίνουν αχώριστοι.

  Κατάλαβα. Ξέρεις, Χουζούρη, μου αρέσεις. Μου αρέσεις που δεν είσαι σαν τους άλλους λαγούς. Αν όλοι οι λαγοί ήταν ίδιοι, αυτό θα ήταν πολύ βαρετό. Άμα ξέρεις έναν, είναι σαν να τους ξέρεις όλους. Οπότε δεν έχεις λόγο να γνωρίσεις πάνω από ένα λαγό, ένα σκύλο, μια γάτα, ένα λιοντάρι, έναν άνθρωπο. Συμφωνείς;

  Θα καταφέρουν να πετύχουν στη ζωή τους κάνοντας αυτό που τους ευχαριστεί;

  Μια ιστορία για τη διαφορετικότητα, αλλά και με επιμέρους αναφορές στη φιλία και την αποδοχή.

  Περίληψη: Ένας λαγός χαλαρός κι αργός και μια σκαντζοχοιρίνα δραστήρια και τσαχπίνα! Κοινό τους σημείο: η διαφορετικότητά τους με το υπόλοιπο συνάφι τους! Πού θα τους οδηγήσει η κοινή μοίρα που τους ένωσε και πώς θα κατορθώσουν να γίνουν ευτυχισμένοι και αποδεκτοί από τους όμοιούς τους; Θα καταφέρουν άραγε να κερδίσουν το στοίχημα της ζωής τους;

  Γοργώ και ΧουζούρηςΓοργώ και Χουζούρης
  Γοργώ και Χουζούρης

  Στοιχεία Βιβλίου

  Τίτλος: Γοργώ και Χουζούρης

  Συγγραφέας: Λένα Μερίκα

  Εικονογράφος: Λίλα Καλογερή

  Εκδόσεις: Ψυχογιός

  ISBN: 978-960-274-846-6

  Ημ. Έκδοσης: 16/02/2005

  Επιμέλεια κειμένου: Ζωή Τσούρα

  Επεξεργασία κεντρικής εικόνας: Νάγια Γ. Μητροπούλου 

  ΑΦΗΣΤΕ ΜΙΑ ΑΠΑΝΤΗΣΗ

  Please enter your comment!
  Please enter your name here