Τετάρτη, 21 Οκτωβρίου, 2020
More
  Αρχική Παιδική Λογοτεχνία Ηλικίες 10-12 Η χαμένη κόρη - Μαίρη Κολοβού

  Η χαμένη κόρη – Μαίρη Κολοβού

  -

  Η χαμένη κόρη

  Προσωπική άποψη: Αγγελίνα Παπαθανασίου

  Το βιβλίο της Μαίρης Κολοβού «Η Χαμένη Κόρη» κυκλοφορεί από τις Εκδόσεις Πνοή, σε εικονογράφηση Σπύρου Σκούταρη. Το βιβλίο τελεί υπό την Αιγίδα του Ομίλου για την Unesco Πειραιώς και Νήσων.

  Πρόκειται για ένα παραμύθι, μια τρυφερή ιστορία που σκοπό έχει να γνωρίσει στα παιδιά την πολιτιστική μας κληρονομιά, να τα παρακινήσει να επισκέπτονται μουσεία και να γνωρίζουν από κοντά όσα μαθαίνουν στο σχολείο.

  Η Χαμένη ΚόρηΤο όνομά της ήταν Καρυάτιδα. Της το είχαν πει οι φίλοι της, δηλαδή τα άλλα εκθέματα του Βρετανικού Μουσείου. Ό, τι ήξερε, το είχε μάθει από  κείνους.

  Κάθε βράδυ, όταν όλοι έφευγαν  και αφού ο φύλακας τελείωνε τη γύρα του στη δική της αίθουσα, όλα τα εκθέματα ζωντάνευαν και άρχιζαν το «κουβεντολόι».

  Από τις συζητήσεις τους έμαθε για την πατρίδα τους, την Ελλάδα. Τα περισσότερα ήταν μαζί και κοσμούσαν τον ναό της θεάς Αθηνάς που έδωσε και το όνομά της στην πόλη της Αθήνας. Ο γαλάζιος ουρανός, ο κατάλαμπρος ήλιος και η απέραντη θάλασσα ήταν το σπίτι τους.

  Η συγγραφέας μέσα από τη μυθοπλασία καταφέρνει να περάσει  όμορφα μηνύματα στους μικρούς αναγνώστες της. Εξίσου καλή είναι και η εικονογράφηση που δένει απόλυτα με το κείμενο, το οποίο, μπορεί να διαβαστεί όχι μόνο από μικρούς αναγνώστες. αλλά και από ενήλικο κοινό. Ίσως  το βιβλίο τους δώσει την αφορμή να επισκέπτονται πιο τακτικά με τα παιδιά τους τα μουσεία, αλλά και άλλους χώρους της πολιτιστικής μας κληρονομιάς.

  Περίληψη: Μια ομάδα παιδιών επισκέπτεται το Μουσείο της Ακρόπολης και γνωρίζει την κλεμμένη Καρυάτιδα, τη «Χαμένη Κόρη». Είναι δυνατόν τα παιδιά να συνομιλήσουν μαζί της και ν’ ακούσουν τον κρυφό καημό της; Θα μπορέσουν οι ευαίσθητες ψυχούλες με τις παράτολμες πράξεις τους να αποκαταστήσουν τη δικαιοσύνη σύμφωνα με τα δικά τους κριτήρια;

  Ένα παραμύθι που επιδιώκει να προβληματίσει γονείς και εκπαιδευτικούς και να παροτρύνει τα παιδιά να γνωρίσουν την Ιστορία μας μέσα από τα εκθέματα του Μουσείου.

  Η Χαμένη ΚόρηΣτοιχεία βιβλίου:

  Τίτλος: Η Χαμένη Κόρη

  Συγγραφέας: Μαίρη Κολοβού

  Εκδόσεις: Πνοή

  Εικονογράφηση: Σπύρος Σκούταρης

  Σελ.: 32

  ISBN: 978 618 5307 16 5 

  Επεξεργασία εικόνας: Παναγιώτα Γκουτζουρέλα

  ΑΦΗΣΤΕ ΜΙΑ ΑΠΑΝΤΗΣΗ

  Please enter your comment!
  Please enter your name here