Τρίτη, 20 Οκτωβρίου, 2020
More
  Αρχική Παιδική Λογοτεχνία Ηλικίες 6-10 Η περιπέτεια της μάγισσας Ίνη-Τζίνη - Λένα Τερκεσίδου

  Η περιπέτεια της μάγισσας Ίνη-Τζίνη – Λένα Τερκεσίδου

  -

  Η περιπέτεια της μάγισσας Ίνη-Τζίνη

  Προσωπική άποψη: Αγγελίνα Παπαθανασίου

  Το βιβλίο της συγγραφέως Λένας Τερκεσίδου Η περιπέτεια της μάγισσας Ίνη-Τζίνη κυκλοφορεί από τις εκδόσεις Μιχάλη Σιδέρη, σε εικονογράφηση Στέλλας Αποστόλου. Ένα παραμύθι για τους μικρούς πρόσφυγες και απευθύνεται σε παιδιά ηλικίας 4+.

  Η Μάγισσα Ίνη–Τζίνη γεννήθηκε στη Πολιτεία Ταμπού-Λελέ κι ήταν πολύ καλή στο βιολί. Όταν όμως επιτέθηκαν στη Χώρα της οι εχθροί, καταστράφηκε το σπίτι της και μαζί με τους γονείς της αναγκάστηκε να φύγει για άλλο τόπο, πάνω σε ένα ιπτάμενο χαλί που τους είχε απομείνει.

  Στο μέρος που πήγε, συνάντησε πολλές δυσκολίες. Κάποια παιδιά την κορόιδευαν για τα ρούχα που φορούσε. Τη γλώσσα του νέου τόπου της δεν τη μιλούσε καλά και ήταν πολύ στενοχωρημένη.

  Ύστερα από λίγα λεπτά, άρχισε η συναυλία πάνω από το κάστρο. Η Ίνη-Τζίνη έπαιξε με το βιολί της σόλο καλύτερα από κάθε άλλη φορά. Στο τέλος όλοι ρωτούσαν να μάθουν το όνομά της και άρχισαν να φωνάζουν ρυθμικά.

  Ίνη , Ίνη,  είσαι Τζίνι!

  Η ευτυχία είχε πλημμυρίσει το πρόσωπό της καθώς κοιτούσε το πλήθος να την επευφημεί. Έπειτα από τόσες δυσκολίες που είχε περάσει, είχε καταφέρει να ξαναπαίξει μαγικά με το βιολί της και να κάνει το όνειρό της πραγματικότητα. Και ήταν αληθινά ευτυχισμένη, τρισευτυχισμένη.

  Μια μέρα, σε μια βόλτα που έκανε στο δάσος, βρήκε ένα παλιό σεντούκι που μέσα του είχε ένα βιολί με σπασμένες χορδές. Ο πατέρας της, κατάφερε να το κάνει σαν καινούριο και άρχισε και πάλι να παίζει. Με πολλή προσπάθεια, κατάφερε να βρει τον παλιό, καλό της εαυτό. Και τότε άλλαξαν όλα!

  Μια τρυφερή και όμορφη ιστορία! Διαβάζοντας το βιβλίο, θα μάθουν τα παιδιά ότι όποιες δυσκολίες και να συναντήσουν στη ζωή τους, δεν πρέπει να το βάζουν κάτω. Με υπομονή, προσπάθεια κι επιμονή, μπορούν να καταφέρουν να πραγματοποιήσουν όλα όσα έχουν ονειρευτεί.

  Στο τέλος του βιβλίου, τα παιδιά θα βρουν πολλές δραστηριότητες και παιχνίδια.

  Περίληψη: Η μαγισσούλα  Ίνη-Τζίνη γεννήθηκε στην πολιτεία Ταμπού-Λελέ και ξεχώριζε για τις ικανότητές της στο βιολί. Μια μέρα όμως επιτέθηκαν εχθροί, κατέστρεψαν την πολιτεία και μαζί το σπίτι της και τις ιπτάμενες μπότες της και τον μαγικό μανδύα της και το μαγικό βιολί της.

  Η Ίνη-Τζίνη και οι γονείς της αναγκάστηκαν να καταφύγουν στη μαγική θαλασσινή πολιτεία. Στη καινούρια της πατρίδα πώς θα καταφέρει τελικά να αποκτήσει πάλι πίστη στον εαυτό της και να αναγνωριστεί η αξία της;

  Η περιπέτεια της μάγισσας Ίνη-ΤζίνηΣτοιχεία βιβλίου:

  Τίτλος: Η περιπέτεια της μάγισσας Ίνη-Τζίνη

  Συγγραφέας: Λένα Τερκεσίδου

  Εκδόσεις: Μιχάλη Σιδέρη, 2017

  Σελίδες: 64

  Προτεινόμενες ηλικίες: 4+

  ISBN: 978-960-468-174-7

  Εικονογράφος: Στέλλα Αποστόλου

  Προηγούμενο άρθροΗ Μικρή Βάρκα
  Επόμενο άρθροΟ πυρσός – Fernando Pessoa

  ΑΦΗΣΤΕ ΜΙΑ ΑΠΑΝΤΗΣΗ

  Please enter your comment!
  Please enter your name here