Σάββατο, 31 Οκτωβρίου, 2020
More
  Αρχική Παιδική Λογοτεχνία Ηλικίες 6-10 Η επιστροφή του Βασιλιά Γιγαντόκαρδου - Σοφία Γραμμόζη-Σωπίκη

  Η επιστροφή του Βασιλιά Γιγαντόκαρδου – Σοφία Γραμμόζη-Σωπίκη

  -

  Η επιστροφή του Βασιλιά Γιγαντόκαρδου

  Προσωπική άποψη: Αγγελίνα Παπαθανασίου

  Από τις εκδόσεις Σαΐτη κυκλοφορεί το νέο βιβλίο της παιδαγωγού και συγγραφέως Σοφίας Γραμμόζη-Σωπίκη. Η εικονογράφηση του βιβλίου είναι της Λέλας Στρούτση και απευθύνεται σε ηλικίες από 8+.

  Η επιστροφή του Βασιλιά Γιγαντόκαρδου

  Πρόκειται για μια ενδιαφέρουσα ιστορία που προβάλλει στους μικρούς αναγνώστες τη σημασία της σωστής και υγιεινής διατροφής.

  Αναφέρεται στη σωστή καλλιέργεια τροφίμων, χωρίς χημικές ουσίες.

  Μέσα από τη μυθοπλασία, η συγγραφέας τονίζει τις αλλαγές που έχουν επέλθει στη διατροφή μας τα τελευταία χρόνια.

  Μεταλλαγμένα τρόφιμα, τρόφιμα με χημικές ουσίες που φουσκώνουν το σώμα των ανθρώπων, τρόφιμα που δε μυρίζουν όπως παλιά, ούτε έχουν την ίδια γεύση που είχαν κάποτε.

   

  Η αποθήκη ήταν φίσκα από αμέτρητα πακετοφαγητά σε διάφορα χρώματα, το καθένα με τον αριθμό του. Περιείχαν ό,τι φαγητό μπορεί να φανταστεί και να επιθυμήσει κανείς για το πρωινό, το δεκατιανό, το μεσημεριανό και το βραδινό του. 

  Το κείμενο της συγγραφέως δίνει τροφή για σκέψη και πολλές συζητήσεις με τα παιδιά, πάνω στο θέμα της σωστής διατροφής και της σημασίας της για τον ανθρώπινο οργανισμό.

  Σύντομα άρχισαν να παχαίνουν και να χάνουν το ροδαλό τους χρώμα. Έγιναν μαλθακά και δυσκίνητα, νύσταζαν συνέχεια και δεν είχαν όρεξη ούτε για παιχνίδι.

  Μια ιστορία που τα παιδιά θα απολαύσουν διαβάζοντάς τη, αλλά σίγουρα θα τα βάλει και σε σκέψεις για την ποιότητα των τροφών που καταναλώνουν. Ενδεχομένως, «Η επιστροφή του Βασιλιά Γιγαντόκαρδου» να γίνει η αφορμή για να εντάξουν στη διατροφή τους περισσότερες υγιεινές τροφές.

  Περίληψη: Σε μία όμορφη Κηπούπολη, φημισμένη για τα γνήσια και υγιεινά όσπρια και λαχανικά της, όλα λειτουργούν ρολόι, χάρη στην αγάπη του βασιλιά Γιγαντόκαρδου για τους κατοίκους της μικρής γειτονικής πόλης.

  Πολύτιμος βοηθός του ο Ζιζάνιος, ένα μικρό σκανδαλιάρικο βλασταράκι.
  Όλα όμως αλλάζουν, όταν εμφανίζεται ο Μίστερ Φαστ Φούντιος με τη βοηθό του, Μις Κονσερβίτα. Ποιο θα είναι το μέλλον της Κηπούπολης;
  Τι θα κάνουν τα παιδιά; Όλες οι απαντήσεις στη νόστιμη ιστορία μας!

  Η επιστροφή του Βασιλιά ΓιγαντόκαρδουΣτοιχεία Βιβλίου

  Τίτλος: Η επιστροφή του Βασιλιά Γιγαντόκαρδου

  Συγγραφέας: Σοφία Γραμμόζη -Σωπίκη

  Εκδόσεις: Σαΐτης

  Εικονογράφος: Λέλα Στρούτση

  ISBN: 9789604873616

  Ημ. Έκδοσης: Ιανουάριος 2019

  Επεξεργασία εικόνας: Νάγια Γ. Μητροπούλου 

  ΑΦΗΣΤΕ ΜΙΑ ΑΠΑΝΤΗΣΗ

  Please enter your comment!
  Please enter your name here