Τρίτη, 20 Οκτωβρίου, 2020
More
  Αρχική Παιδική Λογοτεχνία Ηλικίες 6-10 Η Εριέττα και το βιβλίο φαντασίας - Μαριάμ Πολυγένη

  Η Εριέττα και το βιβλίο φαντασίας – Μαριάμ Πολυγένη

  -

  Η Εριέττα και το βιβλίο φαντασίας

  Προσωπική άποψη: Αγγελίνα Παπαθανασίου

  Πριν λίγο καιρό, κυκλοφόρησε το πρώτο βιβλίο της συγγραφέως Μαριάμ Πολυγένη «Η Εριέττα και το βιβλίο φαντασίας» από τις εκδόσεις Σαΐτη. Η εικονογράφηση του βιβλίου είναι της Μαριάννας Συμεωνίδη. Μέρος των εσόδων από την πώληση του βιβλίου, θα διατεθεί για τους σκοπούς της «Αποστολής» της Ιεράς Αρχιεπισκοπής Αθηνών. Απευθύνεται σε παιδιά ηλικίας από 6+.

  Η συγγραφέας λατρεύει τα βιβλία και αυτή η λατρεία είναι εμφανής σε κάθε σελίδα. Θέλησε να μεταδώσει αυτή την αγάπη της στους μικρούς της φίλους που θα διαβάσουν το βιβλίο της και νομίζω ότι βάζει το δικό της λιθαράκι στην προώθηση της φιλαναγνωσίας με τρόπο μοναδικό.

  Η ηρωίδα της, η Εριέττα, είναι ένα παιδί που βρίσκει τα βιβλία βαρετά. Μόνο δυο βιβλία έχει διαβάσει κι αυτά γιατί της άρεσαν τα χρωματιστά τους εξώφυλλα. Προτιμά τα παιχνίδια της από τα βιβλία.

  Θα βρεθεί για λίγες μέρες στο χωριό, στο πατρικό σπίτι του πατέρα της. Καθώς θα παίζει στο δωμάτιο θα γνωρίσει το βιβλίο της φαντασίας και έναν σελιδοδείκτη ξερόλα. Και τότε αρχίζει για εκείνη ένα φανταστικό ταξίδι, παρέα με τους δυο νέους φίλους της.

  Όλα τα βιβλία έχουν κάτι όμορφο να σου δώσουν. Μην ξεχνάς πως κλείνω μέσα μου τη γνώση όλων των βιβλίων που έχουν γραφτεί. Ακόμη κι εκείνων που έχεις στο σπίτι σου. Κανένα ταξίδι στις σελίδες μου δεν θα ήταν το ίδιο, αν έστω κι ένα από αυτά έπαυε να υπάρχει.

  Δυστυχώς στις μέρες μας, τα παιδιά περνούν τον ελεύθερο χρόνο τους μπροστά σε μια οθόνη. Του υπολογιστή, του κινητού και του τάμπλετ. Βρίσκουν τα βιβλία βαρετά. Ίσως γιατί δεν γνωρίζουν τη μαγεία που κρύβεται στις σελίδες τους. Δεν γνωρίζουν τα υπέροχα ταξίδια που μπορούν να κάνουν με ένα βιβλίο, ούτε φυσικά τις γνώσεις που μπορούν να αποκτήσουν διαβάζοντας. Ίσως γιατί κάποια από αυτά τα παιδιά, δεν έχουν βρει ακόμα το βιβλίο που θα τα παρασύρει σε ένα υπέροχο ταξίδι φαντασίας, ζώντας μοναδικές στιγμές.

  Θα μπορείς να ταξιδεύεις μαζί μου όσο κρατάς τη φαντασία σου ζωντανή, γιατί μεγαλώνοντας οι άνθρωποι τη χρησιμοποιούν όλο και λιγότερο. Χάρη σε αυτή, εμείς τα βιβλία, γινόμαστε πλοία, αεροπλάνα, τρένα, ακόμη και διαστημόπλοια, που σε ταξιδεύουν σε κόσμους μαγικούς μέσα από το δωμάτιό σου, Χωρίς τη φαντασία, τίποτα δεν μπορεί να υπάρξει.

  Ένα βιβλίο γεμάτο πάθος για την ανάγνωση και τη γνώση, δημιούργησε η συγγραφέας. Μέσα στις σελίδες του βιβλίου της κρύβονται πολλές αλήθειες και μηνύματα που αναζητούν αποδέκτες. Ένα βιβλίο για τα όνειρα, τη φαντασία και τα υπέροχα αναγνωστικά ταξίδια. Ας είναι το βιβλίο της Μαρίας Πολυγένη, για τα παιδιά,  η αφορμή για ένα ταξίδι στον απολαυστικό κόσμο της ανάγνωσης.

  Περίληψη: Το βιβλίο που θα διαβάσετε, είναι ένα αλλιώτικο βιβλίο. Μια ιστορία γεμάτη από φαντασία και δίψα για γνώση!

  Η ηρωίδα μας, η Εριέττα, μετά από τόσα συναρπαστικά ταξίδια γνώσης στις σελίδες του Βιβλίου Φαντασίας, νιώθει πιο έξυπνη από όσα είχε μάθει μαζί του κι ανυπομονεί για τα επόμενα ταξίδια της παρέα με τα υπόλοιπα βιβλία της βιβλιοθήκης της.
  Έπαψε πια να αγνοεί τα βιβλία της κι υποσχέθηκε στον εαυτό της, να ξοδεύει περισσότερο χρόνο σε ό,τι αγαπά.

  Γιατί, κανείς δεν ξεχνά ό,τι αγάπησε κι ό,τι διδάχθηκε…

  Το Βιβλίο περιέχει QR Code με την αφήγηση του βιβλίου σε ηχητικό αρχείο.

  Μέρος των εσόδων από τις πωλήσεις του βιβλίου θα δοθούν στην Οργάνωση της Ιεράς Αρχιεπισκοπής Αθηνών «ΑΠΟΣΤΟΛΗ».

  Στοιχεία Βιβλίου:

  Τίτλος: Η Εριέττα και το βιβλίο Φαντασίας.

  Συγγραφέας: Μαριάμ Πολυγένη

  Εικονογράφος: Μαριάννα Συμεωνίδη

  Εκδόσεις: Σαΐτης

  ISBN: 978-960-487-359-3

  Έτος έκδοσης: 2018

  Επεξεργασία εικόνας: Εμμανουέλα Βεντούρη

  ΑΦΗΣΤΕ ΜΙΑ ΑΠΑΝΤΗΣΗ

  Please enter your comment!
  Please enter your name here