Σάββατο, 19 Σεπτεμβρίου, 2020
More
  Αρχική Παιδική Λογοτεχνία Ηλικίες 0-5 Η Φτερουγένια της κοιλάδας Ζεστασιάς - Μαριάνθη Παπάδη

  Η Φτερουγένια της κοιλάδας Ζεστασιάς – Μαριάνθη Παπάδη

  -

  Το βιβλίο της εκπαιδευτικού και συγγραφέως Μαριάνθης Παπάδη «Η Φτερουγένια της κοιλάδας Ζεστασιάς» κυκλοφορεί από τις εκδόσεις 24 γράμματα σε εικονογράφηση Κατερίνας Μηνογιάννη.

  Προσωπική άποψη: Αγγελίνα Παπαθανασίου

  Πρόκειται για μια γλυκιά και τρυφερή ιστορία που αναφέρεται στη διαφορετικότητα. Το παραμύθι έχει λάβει το τρίτο βραβείο στον 15ο Λογοτεχνικό Διαγωνισμό της Εταιρείας Τεχνών Επιστήμης και Πολιτισμού Κερατσινίου. Απευθύνεται σε ηλικίες 3+.

  Ο Άρχοντας Λουκάς Πεταλουδόγελος της κοιλάδας Ζωγραφιάς και η γυναίκα του, πριγκίπισσα Φιόνα, έφεραν στον κόσμο το κοριτσάκι τους, την πριγκίπισσα Φτερουγένια. Γεννήθηκε με το ένα της φτερό τσαλακωμένο.

  Όσο περνούσαν τα χρόνια, η πριγκίπισσα ομόρφαινε, αλλά το φτερό της παρέμενε τσαλακωμένο.

  Η στεναχώρια θόλωσε το μυαλό της μάνας, η πίκρα αλυσόδεσε την καρδιά της και αποφάσισε να κλείσει την αγαπημένη της κόρη μέσα στο αρχοντικό, μακριά από τα περίεργα βλέμματα και από ερωτήσεις που θα πλήγωναν τη μικρή, την ίδια και τον άντρα της».

  Η πριγκίπισσα ήταν πολύ στεναχωρημένη που μεγάλωνε σχεδόν φυλακισμένη, χωρίς φίλους, χωρίς να γνωρίζει τον κόσμο που υπήρχε έξω από το αρχοντικό. Ώσπου μια μέρα, θα αποφασίσει να προσφέρει στον εαυτό της λίγη από την ευτυχία που της έλειπε…

  Η συγγραφέας θίγει ένα πρόβλημα που αντιμετωπίζουν πολλές οικογένειες με παιδιά με κάποια μικρή ή μεγάλη αναπηρία. Δυστυχώς, δεν αποδεχόμαστε εύκολα το διαφορετικό. Η συμπεριφορά μας πολλές φορές μπορεί να φέρει σε δύσκολη θέση τις οικογένειες που το παιδί τους αντιμετωπίζει κάποιο πρόβλημα υγείας. Πολλές φορές, αυτές οι οικογένειες αποφασίζουν να απομακρυνθούν από φίλους και συγγενείς για να αποφύγουν ερωτήσεις και βλέμματα λύπης ή οίκτου. Προσπαθούν με αυτό τον τρόπο να προστατέψουν την ψυχολογική κατάσταση τόσο των ίδιων όσο και των παιδιών τους.

  Το βιβλίο δίνει την ευκαιρία για πολλές συζητήσεις με τα παιδιά μας πάνω στη διαφορετικότητα, την αποδοχή και την ισότητα. Τα παιδιά με κάποια αναπηρία δεν είναι πλάσματα ενός κατώτερου Θεού. Είναι πρώτα από όλα άνθρωποι. Έχουν τα ίδια δικαιώματα πάνω σε αυτόν τον κόσμο με όλους εμάς τους «κανονικούς» ανθρώπους.

  Εκείνο που τους λείπει είναι η αγάπη, η αποδοχή και ο σεβασμός. Το βιβλίο δίνει την ευκαιρία να μεταλαμπαδεύσουμε στα παιδιά μας αξίες που έχουν εκλείψει. Αξίες όπως ο σεβασμός για τον συνάνθρωπό μας, αποδοχή του διαφορετικού. Είναι ουσιαστικές αξίες, που θα συνεισφέρουν στο να γίνει αυτός ο κόσμος καλύτερος για όλους.

  Περίληψη: Μια πεταλούδα, η πανέμορφη Φτερουγένια, κόρη του άρχοντα της κοιλάδας Ζεστασιάς, Λουκά Πεταλουδόγελου, και της αρχόντισσας Φιόνας, γεννιέται με τσαλακωμένο το φτερό. Οι γονείς της την κλειδώνουν στο παλάτι, για να μην τη δουν και μάθουν πως η όμορφη αρχοντοπούλα δεν είναι σαν τις άλλες πεταλούδες. Άραγε θα καταφέρει να «ελευθερωθεί» και να δείξει στους γονείς της πως η διαφορετικότητα δεν είναι μειονέκτημα;

  Στοιχεία Βιβλίου

  Η φτερουγένια της κοιλάδας ΖεστασιάςΤίτλος: Η Φτερουγένια της κοιλάδας Ζεστασιάς

  Συγγραφέας: Μαριάνθη Παπάδη

  Εικονογράφος: Κατερίνα Μηνογιάννη

  Εκδόσεις: 24 γράμματα 

  ISBN: 978 6185 469 825

  Ημ. Έκδοσης: 06/2020

  Επιμέλεια κειμένου: Ζωή Τσούρα

  ΑΦΗΣΤΕ ΜΙΑ ΑΠΑΝΤΗΣΗ

  Please enter your comment!
  Please enter your name here